Amerikkalaisfeministit lupaavat ”raivon kesää” aborttilainsäädännön vuoksi

Vaatimuksena raivon kesän osallisilla on säilyttää juutalaisen tuomarin Ruth Bader Ginsburgin 1970-luvulla päättämä laki, joka hyväksyy abortin.

Rappiokulttuuri

baby, heart, womb

Yhdysvalloissa feministit lupaavat mellakoiden täyttämää kesää sen jälkeen, kun maan aborttilainsäädäntöä on tiukennettu. Feministien mukaan jokaisen tulisi saada itse päättää, saako sikiön murhata vai ei. Tämä siis sen jälkeen, kun samat tahot ovat vaatineet viimeiset kaksi vuotta pakkorokotuksia kansalaisille.

Lupausten mukaan kesä tulee täyttymään mielenosoituksista, jotka tulevat johtamaan myös mellakoihin sekä äitiyttä kannattavien tahojen toiminnan sabotointiin. Äärivasemmiston mukaan äitiys itsessään on ongelma, jota tulee vastustaa.

Lähde: The Nation

Abortti Feminismi Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Teeperi

  Vastaa

  Ei noiden hullujen päässä ole kuin raivoa. Haluaa murhata kaiken lisäksi viattomia lapsia. Abortti on muutenkin yksi syy siihen, miksi valkoisten syntyvyys on tippunut alas.

 • Rokottamaton

  Vastaa

  Vaikka feminismin nimissä on viime vuosina hölmöilty naurettavilla tavoilla, niin en näe järkeä abortin vastaisuudessa. 

  Epätoivottuja, esim. raiskauksesta siinneitä lapsia halutaan väen väkisin maailmaan, jota riivaa jo hillitön ylipopulaatio ja lukemattomat ihmisongelmat?

  • Jns. Man

   Vastaa

   Tietysti abortti pitää olla sallittu joissakin tapauksissa, esim. Raiskauksessa alkunsa saanut sikiö pitää voida abortoida, samoin vammaiset. Aborttia on myös suositeltava muille kuin valkoisen roturyhmän naisille jotka odottavat valkoista lasta.

  • Leif

   Vastaa

   Abortteja tehdään enimmäkseen länsimaissa, missä on muutenkin alhainen syntyvyys. Ylipopulaatio eikä muutkaan ihmisongelmat lopu vaikka kaikki raskaudet länsimaissa jatkossa keskeytettäisiin. Raiskauksesta seurannut raskaus, on asia erikseen. Tai jos tiedetään, että lapsi tulee syntymään vaikeasti vammautuneena, voi abortti olla ihan oikeakin ratkaisu. Enimmäkseen niitä kuitenkin tehdään ikään kuin viimeisenä ehkäisykeinona leväperäisen elämäntavan seurauksena. Abortti ei niinkään ole ongelma, vaan äitiyttä ja yleensäkin perhearvoja vihaava, itsekeskeisyyteen kannustava kulttuuri.

  • Qwerty

   Vastaa

   Nyt haluat marginaalitapauksilla oikeuttaa abortit tapauksissa joissa on taustalla vain ihmisten vastuuttomuus. Montako tapausta on raiskaus tai vammaistapauksia? Ja ovatko edes nekään oikea oikeutus tälle murhalle? Raiskauksessa alunsaanut lapsi ei ole syyllistynyt mihinkään väärään.

   • Leif

    Vastaa

    Hyväksyn abortin silloin, jos alaikäinen tulee raskaaksi raiskauksen tai hyväksikäytön seurauksena. Raskaus voi olla myös liian nuorelle vaarallinen. Aikuinen nainen on varmasti kuullut jälkiehkäisystä. Viimekädessä adoptiosta. Vaikeat vammaistapaukset ovat harvinaisia, mutta niissä abortti on tapauskohtaisesti ymmärrettävä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ”Uutistoimisto AP:n mukaan päätöksen kumoaminen johtaisi aborttikieltoon noin puolessa Yhdysvaltain osavaltioista.”
  https://yle.fi/uutiset/3–12427131

  Siis abortin saisi USA:ssa edelleen noin puolessa osavaltioista. Ainoa muutos olisi, ettei aborttia saisi kaikissa osavaltioissa. 

  Aborttia haluava voi mennä toiseen osavaltioon teettämään abortin, jos ei sitä saa omassa valtiossaan.

  Mitään syytä hermoiluun ei aborttia haluavilla ole. Abortin saa USA:ssa edelleenkin mahdollisen lakiuudistuksen jälkeen kunhan vain viitsii hakeutua sinne, missä se on laillista.
  Johtopäätös. Älämölön nostamisella on jokin muu tarkoitus.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ei ne ole aborttia siellä kokonaan kieltämässä vaan lakia ollaan muuttamassa niin, että osavaltioilla on oikeus itse päättää esim kuinka pitkällä raskaus voi olla että abortin saa tehdä. Aborttilaki on tällä hetkellä säädetty liittovaltiotasolla ja vielä niin myöhäiseksi että käytännössä ei voida enää puhua sikiöstä, koska osa abortin suorittaneista lääkäreistä on kertonut että yli 20–23 raskausviikolla lapsi on joissain tapauksissa yrittänyt haukkoa henkeä ennen kuolemaa.
  Liittovaltiotasolla säädetyt lait kun menevät osavaltioiden lainsäädännön yli, eli asiaan on erittäin vaikea puuttua jos yhtään tietää jenkkien äänestyskäytännöistä.
  Sehän ei varmasti ole kenellekään yllätys että juuri feministit yms tätä tietenkin vastustaa.

  • PapaSmurf

   Vastaa

   Vertailun vuoksi:
   Suomessa takaraja 12 viikkoa (Valviran erityisluvalla takaraja voi olla enintään 20)
   Jenkeissä 24 viikkoa.
   Nuorin eloonjäänyt keskosena syntynyt syntyi 21 raskausviikolla.

 • pöh

  Vastaa

  Asian uutisoinnissahan on vedetty mutkat suoriksi.
  En nyt erityisemmin ole perehtynyt asiaan, vaikka mieskin kuulemma voi synnyttää, mutta USA:ssa on käsittääkseni saanut tehdä abortin paljon myöhemmässä vaiheessa kuin esimerkiksi Suomessa. Korjatkoon joku jos tietää paremmin?
  Eihän siellä suinkaan kielletä aborttia, vaan lainsäädäntö tulee käytännössä samaan mitä on Suomessa.

 • azovstal

  Vastaa

  Jos nainen on geneettisesti niin huono ihminen, että on valmis murhaamaan lapsenaa niin ehkä ihan hyväkin ettei sen suku jatku

 • Toisaalta hyvä juttu

  Vastaa

  Näyttää tuo uudenmantereen kansa taantuneen jo sen verran että perinnöllisten sairauksien osalta mielisairaudet ovat päälimmäisinä. No, ehkä on sitten hyväkin että tietyt geenit eivät jatku. Tiedä vaikka tulisi lisää Bidenejä tai Aallbraitteja.

 • TT

  Vastaa

  Tietääkseni vuodettu lakiuudistus on luonteeltaan lähes tekninen ja siirtää osavaltioille oikeuden päättää siitä, kuinka sallivia ovat abortin suhteen kussakin osavaltiossa. Abortti on lakiteknisesti hankala asia, koska sekä syntymättömällä lapsella että äidillä on oikeus elämään että ruumiillinen itsemääräämisoikeus. Siksi kovin pitkälle kehittynyttä sikiötä ei kukaan halua murhata paitsi elinkauppiaat ja aborttiteollisuus sekä USA:n uusmarxistit, jotka ovat sitä mieltä, että jopa vastasyntyneen lapsen voi halutessaan tappaa.

 • Ilmari

  Vastaa

  USA:n korkein oikeus haluaa, että abortista säädetään osavaltioiden lainsäädännöllä. Jokainen osavaltio saisi siis itse päättää asiasta. 

  Koska USA on ns common law-valtio, jossa oikeustapaukset ovat useimmiten tärkeämpiä kuin kirjoitettu laki, merkitsee tämä siirtymistä parlamentaariseen suuntaan. 

  On kaikkien etu, että laki selvästi määrittelee, millä edellytyksillä abortin saa tehdä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  baby, heart, womb