Turun Sanomat julkaisi miehekkään feministipapin vihakirjoituksen suomalaisista

Valtalehtien julkaisemat valikoidut mielipidekirjoitukset ovat suorastaan karmivaa luettavaa, varsinkin kun niitä oikovia vastineita ei julkaista ideologista syistä.

Kolumnit

Valtamedian kuplassa tietyt narratiivit elävät omaa elämäänsä ilman kosketuspintaa todellisuuteen. Järjestelmän renkeinä toimivien toimittajien levittämään toiveajatteluun ja fantasiaan uskoo kuitenkin huomattava joukko kansalaisia, jotka tilaavat jopa kotiinsa suomalaisvihamielistä propagandaa.

Valtalehtien julkaisemat valikoidut mielipidekirjoitukset ovat suorastaan karmivaa luettavaa, varsinkin kun niitä oikovia vastineita ei julkaista ideologista syistä. Tyypillinen valtion viralliseksi uskonnoksi julistamaa ”antirasismia” pönkittävä mielipidekirjoitus löytyy viime päivien Turun Sanomien sivuilta. Ohjelmalliseksi naispapiksi tunnustautuvan Aila Tuula Isotalon manifesti Minkä ihmisjoukon puhtautta rasistit haluavat vaalia? (22.8.2023) on kliseisyydessään, olkiukkoineen ja kestämättömine argumentteineen niin posketonta luettavaa, että sitä epäilee nettitrolli Keijo Kaarisäteen olevan asialla.

Ikävä kyllä kyse ei ole keijotuksesta, vaan kirjoittaja on aito suomalaisvihamielinen raivofeministi. Itse asiassa Aila Tuula Isotalon kuvaa katsoessa alkaa epäillä henkilön biologista naiseutta. Vaikka henkilöön käyvää Ad Hominem ‑argumentointia pidetään yleensä asiaan kuulumattomana virheargumenttina, niin tässä tapauksessa se ei ole sitä välttämättä, koska kirjoituksesta kumpuava maailmankuva perustuu kirjoittajan valikoimien ominaisuuksiensa varaan. Lähinnä lukiolaistytön maailmantuskaa luettelevien epäkohtien summaaminen yhteen kirjoitukseen kertoo puolestaan kirjoittajan epäkypsyydestä ja silmittömästä kaunasta kaikkea tervettä ja luonnollista kohtaan.

Voi olla, että kyseessä on pelkästään aikamme epävakaa tapaus, josta kertoo Ilta-Sanomien uutinen Kirkkoherra vei arvohopeat keräykseen. Asiaa ei paranna Säkylän Demarien tiedonanto, jonka mukaan 14.1.2022 tammikuun alusta virkavapaalta palannut Säkylä-Köyliön kirkkoherra Aila Isotalo on irtisanoutunut tehtävästään 1.5. 2022 lukien. Ilmeisesti trans-orientoitunut ”Aila Tuula” on luppoaikanaan päättänyt tunnustaa väriä reilusti, josta todisteena Turun Sanomien mielipidekirjoitus.

Koska teksti kuvaa osuvasti tietyn maassamme pesivän kiittämättömän ihmisryhmän maailmakuvaa, on se syytä julkaista sellaisenaan. Lopuksi allekirjoittanut paloittelee sen opiksi ja ojennukseksi niille, jotka kaikesta huolimatta pitävät tekstin argumentaatiota oikeaan osuneena:

Miten on mahdollista, että sivistysvaltiossamme valkoihoinen ihminen kieltäytyy mustaihoisen lääkärin antamasta hoidosta? Eihän ihonväri vaikuta ihmisen taitoihin. Meitä ei erottele väri vaan veri, ainakin kun on kyse verensiirrosta. Mutta veriryhmähän ei näy päälle päin. Vaikka tapahtuuhan Suomessa sitäkin, että kristitty ei mene ehtoollispöytään, jos messun toimittaa naiselta näyttävä pappi.

Suomalaisuus ei ole mikään rotu. Itä- ja länsisuomalaiset eroavat geeniperimältään toisistaan enemmän kuin britit saksalaisista. Asiaan voi perehtyä Elina Salmelan vuonna 2012 kirjoittamasta väitöskirjasta (Genetic structure in Finland and Sweden: aspects of population history and gene mapping). Minkä ihmisjoukon puhtautta suomalaiset rasistit siis haluavat vaalia?

Maailmassa on kymmeniä miljoonia pakolaisia. Suurin osa pakenee maan sisällä toiseen paikkaan tai naapurivaltioon. Kun Suomeen saakka päätyy muutama turvapaikanhakija, sitä pidetään valtavana ongelmana. Tämä on kuitenkin vasta alkua. Ilmastonmuutos etenee sellaisella vauhdilla, että yhä suuremmat ihmisjoukot vyöryvät eteenpäin. Myös sodat ja vainot ajavat ihmisiä pois kodeistaan. Minkään maan rajat eivät tulevaisuudessa pidättele pakolaisia.

Maiden rajat ovat usein keinotekoisia, rajoja muutetaan, valtioita jaetaan ja yhdistellään. Rajat jakavat yhtenäisiä kyliä, kielialueita, heimoja, sukuja. Eurooppalaiset jakoivat 1800-luvun lopulla Afrikan siirtomaikseen ja vetivät valtioiden rajoja mielivaltaisesti. Se ei ole voinut olla vaikuttamatta maanosan myöhempään kehitykseen. Myös Yhdysvaltojen nykyiset rotumellakat juontavat juurensa aikaan, jolloin amerikkalaiset ryöstivät ihmisiä esimerkiksi Afrikasta ja kuljettivat heitä itselleen orjiksi.

Suomeen halutaan ulkomaista työvoimaa, mutta ei maahanmuuttajia. Mielestäni kiintiöpakolaisten määrä pitäisi kymmenkertaistaa. Silloin saisimme niitä ihmisiä, jotka eniten tarvitsevat apua ja kotimaata, eikä heidän tarvitsisi tehdä vaarallista matkaa henkensä uhalla. Pakolaisista pitää kuitenkin huolehtia, kielen ja kulttuurin opettaminen heille on ensiarvoisen tärkeätä. Muutamissa kunnissa tässä on onnistuttu hyvin.

Nyt Suomeen tulee jopa alaikäisiä lapsia ilman vanhempia. Myös meidän maastamme lähetettiin sota-aikana lapsia Ruotsiin. Suomalaisia lähti aikoinaan Ruotsiin töihin. Vaikka muutamat heistä ryyppäsivät ja aiheuttivat häiriötä, heitä ei sen takia palautettu Suomeen. Miksi suomalaiset ovat saaneet lähteä muihin maihin paremman elintason toivossa, mutta kukaan ei saisi tulla tänne samassa tarkoituksessa?

Maasta- ja maahanmuuton aiheuttamien ongelmien ratkaisemisella on kiire. Meitä on maapallolla yksinkertaisesti liikaa. Jos maailman kaikki tytöt olisi koulutettu ajoissa, meitä olisi nykyistä vähemmän ja ongelmatkin pienempiä.

Aila Tuula Isotalo TL, FM, pappi

Jo heti ensimmäisessä kappaleessa ”Aila Tuula” syyttää suomalaisia kollektiivisesta rasismista vahvistamattoman tapauksen perusteella. Samalla hän kiistää kansalaisilta valinnan vapauden:

Miten on mahdollista, että sivistysvaltiossamme valkoihoinen ihminen kieltäytyy mustaihoisen lääkärin antamasta hoidosta? Eihän ihonväri vaikuta ihmisen taitoihin. Meitä ei erottele väri vaan veri, ainakin kun on kyse verensiirrosta. Mutta veriryhmähän ei näy päälle päin. Vaikka tapahtuuhan Suomessa sitäkin, että kristitty ei mene ehtoollispöytään, jos messun toimittaa naiselta näyttävä pappi.

Samoin kuin kuka tahansa kieltäytyy pariutumasta mielivaltaisesti valitun ihmisen kanssa tai valitsee marketista mätien tomaattien sijasta kypsän, samalla perusteella hän voi esittää preferenssin hoitavien lääkärien suhteen. Mitä taas tulee ihonväriin, se on eri populaatioiden yksi vähiten merkityksellisistä piirteistä. Sillä on merkitystä vain tiettynä indikaattorina: tiikeristäkään ei tee vaarallista sen tunnistettavat raidat, vaan muut ominaisuudet. Mustien kohdalla musta ihonväri indikoi pettämättömästi tilastollista yleistä älykkyysosamäärää, joka Saharan eteläpuolisen Afrikan kohdalla saattaa olla jopa 30 pistettä alempi kuin eurooppalaisilla.

Jos Suomeen kutsumatta saapunut afrikkalainen onkin virallisesti lääkäri, voi asiakkaalla silti olla perustellut syyt epäillä hänen taitojaan. Mikään laki ei tiettävästi kiellä suomalaista olevan kommunikoimatta rotumuukalaisten kanssa. ”Aila Tuulan” näennäisargumentti perustuukin puhtaasti vain moraaliseen närkästykseen ja valheelliseen värisokeaan ideologiaan, jota hän pakottaa kaikkien noudatettavaksi. Lopun kommentti naispappeudesta kuuluu samaan sarjaan. Ilmaus ”naiselta näyttävä pappi” puolestaan kertoo sisäänkirjoitetusta transsukupuolisuudesta, jonka toivotaan olevan vallitseva normi.

Seuraavassa kappaleessa yritetään kyseenalaistaa suomalaisten identiteetti ja samalla oikeutus sen vaalimiseen:

Suomalaisuus ei ole mikään rotu. Itä- ja länsisuomalaiset eroavat geeniperimältään toisistaan enemmän kuin britit saksalaisista. Asiaan voi perehtyä Elina Salmelan vuonna 2012 kirjoittamasta väitöskirjasta (Genetic structure in Finland and Sweden: aspects of population history and gene mapping). Minkä ihmisjoukon puhtautta suomalaiset rasistit siis haluavat vaalia?

Suomalaiset eivät ole rotu, vaan he kuuluvat valkoiseen rotuun erotuksena mustista ja aasialaisista. Se, että suomalaisten sisällä on geneettistä hajontaa, ei tarkoita ettemme olisi kulttuurisesti ja eurooppalaisesti koherentti kansakunta. Sitä paitsi suomalaisten keskinäinen ero on mitätöntä verrattuna esimerkiksi mustaan Afrikkaan, joten on itsestään selvää, että sekoittumista negrideihin halutaan välttää, mikäli halutaan säilyttää maailman ainoan suomalaisen valtion populaatioiden koskemattomuus niin Itä- kuin Länsi-Suomessa. Kappaleessa on myös merkille pantavaa, miten ”Aila Tuula” sylkäisee ulos suustaan sanan ”rasisti” samaa ylimielistä moralistista halveksuntaa osoittaen kuin edesmennyt punaisen tiedotusopin professori Pertti Hemánus.

Seuraavaksi teksti lähteekin jo kommunistisen internationaalin laukalle:

Maiden rajat ovat usein keinotekoisia, rajoja muutetaan, valtioita jaetaan ja yhdistellään. Rajat jakavat yhtenäisiä kyliä, kielialueita, heimoja, sukuja. Eurooppalaiset jakoivat 1800-luvun lopulla Afrikan siirtomaikseen ja vetivät valtioiden rajoja mielivaltaisesti. Se ei ole voinut olla vaikuttamatta maanosan myöhempään kehitykseen. Myös Yhdysvaltojen nykyiset rotumellakat juontavat juurensa aikaan, jolloin amerikkalaiset ryöstivät ihmisiä esimerkiksi Afrikasta ja kuljettivat heitä itselleen orjiksi.

Yhteen kappaleeseen on tungettu sekä historiaton ajatus kansoista riippumattomasta ”yhteisestä maailmasta” sekä puolinainen väite mustien orjuuttamisesta. Kansakuntia on ollut ammoisista ajoista lähtien, vuosituhansia ennen 1800-luvun aatteellista nationalismia. Kansat ovat kautta historian myös järjestäytyneet pitkälti etnisten, kielellisten ja kulttuuristen tunnusmerkkien alle, joten kyse ei ole mistään mielivaltaisuudesta. Toki on totta, että kansakuntien rajoja on vedelty uudelleen valloitusten seurauksena, mutta tämä ei poista mitenkään kansakuntien olemassaoloa.

Sen sijaan sivistymättömässä mustassa Afrikassa ei ole ollut korkeakulttuuria ylläpitäviä kansakuntia, jonka vuoksi eurooppalaisten miehittäjien rajojen vetäminen ei ole vaikuttanut juurikaan sikäläisten primitiivisten paikalliskulttuurien pohjavireeseen. Orjuudesta puhuminen tässä yhteydessä ei ole muuta kuin yksi perusteeton lisä kirjoittajan syytekirjelmään. Ensinnäkään amerikkalaiset eivät ryöstäneet afrikkalaisia, vaan orjakaupan taustalla oli paikallisten asukkaiden ja eurooppalaisten, lähinnä juutalaisten laivanvarustajien ja sijoittajien, harjoittamasta liiketoiminnasta. Itse asiassa mustat nykyafrikkalaiset saavat kiittää onneaan, että heidän vanhemmistaan tuli orjia Amerikkaan, koska muutoin he joutuisivat elämään rutiköyhässä Afrikassa.

Valkoisten syyllistämisen jälkeen ”Aila Tuula” haluaa oikeuttaa loisivan uuskolonialismin Afrikasta:

Suomeen halutaan ulkomaista työvoimaa, mutta ei maahanmuuttajia. Mielestäni kiintiöpakolaisten määrä pitäisi kymmenkertaistaa. Silloin saisimme niitä ihmisiä, jotka eniten tarvitsevat apua ja kotimaata, eikä heidän tarvitsisi tehdä vaarallista matkaa henkensä uhalla. Pakolaisista pitää kuitenkin huolehtia, kielen ja kulttuurin opettaminen heille on ensiarvoisen tärkeätä. Muutamissa kunnissa tässä on onnistuttu hyvin.

Todennäköisesti ”Aila Tuula” tarkoittaa ulkomaalaisilla Euroopan ulkopuolisia värillisiä. Sanomatta jää ketkä haluavat Suomeen ulkomaalaista työvoimaa – ei ainakaan Suomen kansan enemmistö, vaan halpatyövoimaa halajavat suuryritykset ja trendikahviloissa cafe lattea litkivät keskiluokkaiset punavihreät utopistit. Ilmeisesti ensimmäinen lause viittaa perussuomalaisiin kosher-konservatiiveihin, jotka sallisivat korkean koulutuksen huippuosaajien maahantulon, mutta eivät loisivaa pakolaisuutta. Jo tämäkin on ”Aila Tuulalle” moraalinen paha ja rinnastettavissa holokaustin valmisteluun.

Kaikessa retorisessa harhaan johtavuudessaan ”Aila Tuula” paljastaa rehellisesti korttinsa ainakin halutussa ulkomaalaisten (lue: ei-eurooppalaisten) lukumäärässä, jonka pitäisi olla seurauksista piittaamatta kymmenkertainen. Selvä. Olisiko ”Aila-Tuula” sen vuoksi tinkimään myös omasta hyvinvoinnistaan, esimerkiksi laskelmalla palkkaansa / työttömyysturvaansa / eläketurvaansa kymmenykseen nykyisestä vai sälyttääkö hän tuon velvollisuuden vain vientiteollisuuden duunarimiehille? Nimittäin jostain ne rahat on revittävä mikäli tuota kognitiivisesti haasteellisista ylijäämäväestöä halutaan elättää. Tätä muukalaisvyöryä ”Aila Tuula” edesauttaisi sanojensa mukaan hylkäämällä kaikki maahantuloa kontrolloivat lait. Toisin sanoen Suomen portti olisi auki kaikille 8 miljardille maankiertäjälle kunhan he osaavat sanoa vain taikasanan”Asyl”.

Tottahan toki kansanvaihtajan kirjoituksesta pitää löytää kulunut virheargumentti suomalaisista Ruotsin siirtolaisista:

Nyt Suomeen tulee jopa alaikäisiä lapsia ilman vanhempia. Myös meidän maastamme lähetettiin sota-aikana lapsia Ruotsiin. Suomalaisia lähti aikoinaan Ruotsiin töihin. Vaikka muutamat heistä ryyppäsivät ja aiheuttivat häiriötä, heitä ei sen takia palautettu Suomeen.

Eivät ne lapset tänne yksin sattumalta tule, vaan heidän vanhempansa ovat lähettäneet nämä käenpojat ankkurilapsina, jotta saisivat niiden avulla myöhemmin itse perusteettoman turvapaikan. Tällaisen afrikkalaisen puliveivauksen rinnastaminen suomalaislasten lähettämiseen muutamaksi vuodeksi turvaan naapurimaa Ruotsiin sota-aikana on jo kansan syvien rivien pilkkaa. Ja kun suomalaiset menivät 1960- ja 70-luvulla Ruotsiin, he menivät sinne haluttuna työvoimana eivätkä sosiaalitoimistojen penkkien kuluttajina kuten maahamme livahtaneet somalit ja muut afrikkalaiset. Lisäksi vinoilu muutamista Ruotsin suomalaishäiriköistä ei ole muuta kuin vaivoin peiteltyä halveksuntaa suomalaisia kohtaan. Heitä ei palautettu Suomeen siksi, että kummatkin maat noudattivat yhteispohjoismaista asumis- ja passilainsäädäntöä. Näin sivistyneet eurooppalaiset kansakunnat toimivat vapaaehtoisesti keskenään eikä sillä ole mitään tekemistä kehitysmaiden konventioiden kanssa.

Miksi suomalaiset ovat saaneet lähteä muihin maihin paremman elintason toivossa, mutta kukaan ei saisi tulla tänne samassa tarkoituksessa?

Maailmassa ei ole mitään kosmista tuomioistuinta tai oikeutta, joka määräisi noudattamaan periaatetta, joka olisi kaikille tasapuolinen. Varsinkin jos kyse on vapaamatkustajista. On yksinomaan Suomen asia ja etu määrittää ketkä tänne pääsevät ja ketkä eivät. Jos ruotsalaiset kieltävät suomalaisten pääsyn Ruotsiin, se on sitten heidän asiansa. Jos tuota kirjoittajan lausetta avaa vielä tarkemmin, niin on selvää, että muihin valkoisiin maihin kuten Ruotsiin, Yhdysvaltoihin ja Australiaan muuttaneet suomalaiset ovat olleet hyödyllinen ja haluttu lisä maan talouselämän ja kulttuurin rikastuttamiseksi. Sen sijaan kehitysmaalaiset eivät ole muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta kuin pelkkä rasite vastaanottavalle länsimaalle. Siksi on perusteltua sanoa, että universaali maahanmuutto-oikeus paremman elintason toivossa ei ole oikeutettua kaikille, koska ihmiset poikkeavat ominaisuuksiltaan jyrkästi toisistaan.

Viimeisessä kappaleessaan lgbt-pappi vetää pakastaan vielä klisee-kortin ongelmasta, joka on humanitääristen vasemmistolaisten itse aiheuttama:

Maasta- ja maahanmuuton aiheuttamien ongelmien ratkaisemisella on kiire. Meitä on maapallolla yksinkertaisesti liikaa. Jos maailman kaikki tytöt olisi koulutettu ajoissa, meitä olisi nykyistä vähemmän ja ongelmatkin pienempiä.

Ensimmäinen virke on totta, mutta johtopäätökset vääriä. Kehitysmaista tulevan maahanmuuton perusongelma on maahanmuutto itsessään, sillä se romahduttaa valtavalla volyymillaan, väkivaltaisella impulsiivisuudellaan ja kognitiivisella kyvyttömyydellään vastaanottajamaan kulttuurin tason. Samalla se kuormittaa moninkertaisesti luontoa kuin jos tulijat pysyisivät kotimaassaan. Tulijoiden ylitsepursuava joukko taas johtuu Aila Tuula Isotalon kaltaisista sentimentalisti-humanisteista, jotka ovat kehitysavuillaan ruokkineet väestöräjähdystä. Tätä ei paranna lopuksi mainittu feministinen mantra, jossa naisten koulutus ja sitä myötä kulutuksen kasvu olisi hokkus pokkus ratkaisu kaikkeen.
Teksti: Sturm22 / Yle Watchin kansalaispalvelu

Feminismi Filosofia Historia Kolumnit Kotimaa Politiikka Rotu Suomalaisvastaisuus Transut Turun Sanomat Väestönvaihto Yhteiskunta Yle Watch

Keskustelu

26 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • p.grandell

  Vastaa

  onko tämä kirjoitus tosi? niin onhan totta! koska turunsanomat on sionistien propaganda lehti kuten hesarikin, kun en ole lukenut moisia sceida lehtiä yli 50 vuoteen (ikäni 67) ja vieläkin töissä, angolassa ollessani merirosvotorjunnassa olis tälle ”papille” ollut duunia kun sieltä heitettiin 5 päivässä joka-ikinen musliimi, par sandaalia sekä tyhjiä vesipulloja jäi! olisi tälle ihanalle valkoisen miehen vihaajalle ollut ”elämys”

 • TT

  Vastaa

  Papinkuvatus ei usko Jumalaan tai Jeesukseen, mutta ilmastouskovaisten, maailmanhalaajien ja wokettajien hulluuksiin sitäkin enemmän. Näin käy kun ihminen omaksuu maailmankuvansa suomalaisesta valtamediasta, joka puolestaan levittää USA:laisen korporaatio-/CIA- tai brittiläisen Tavistock/MI6-medioiden sanomaa ja kieroutunutta maailmankuvaa kaikkialle sinne, missä väestöt on aivopesty saastalle vastaanottavaiseksi.

 • Hema

  Vastaa

  Koen etäistä sääliä tätä lallinpojan näköistä, itseään vihaavaa henkilöä kohtaan. Elämä ei ole voinut kohdella hyvin, kun tuon tasoinen katkeruus jyllää mielessä. Muita vaihtoehtojakin on, kuten vähä-älyisyys tai ideologinen aivopesu. Oletan kuitenkin katkeruutta, koska nuo toiset olisivat vielä vähemmän imartelevia vaihtoehtoja.
  En tiedä mistä tuo feministi määritelmä laillinpoikaan tarttui, mutta karkeasti jakaen on olemassa feministejä tavalla joka ihannoi naiseuden parhaita puolia ja sitten on feministejä jotka ennenkaikkea VIHAAVAT KAIKKIA MUITA NAISIA !!! Iso osa jälkimmäisistä ei edes itse tiedosta sitä. Kaikki saavat muodostaa mielipiteensä kuin haluavat, mutta jos mielipiteen perustelut eivät kestä kyseenalaistamista, on todennäkoisesti kyseessä sinussa itsessäsi piilevä epälooginen ajatuskulku, eli aivopesu. Eipä hätää, sillä meissä kaikissa on enemmän tai vähemmän sitä vikaa. Vasta kun sen mahdollisuuden tunnustaa itselleen, voi alkaa ottaa askelia ihmisenä kasvamisessa.
  Halaisin tietää onko jumala onnistunut täyttämään sen kaipuun merkituksellisyydestä juuri lallinpojan elämässä. Hän kuitenkin kiistatta esiintyy roolissa, jossa hän edustaa muille sitä henkilöä, joka tulkitsee kuulijalleen ääneen jumalan tahtoa. Se voidaan nähdä valtana, joka tunnetusti turmelee. Siitä vallasta juopuneena sitten helposti unohtuu että vain koska kirkkoon tulee omaehtoisesti ihmisiä kuulemaan saarnaa, ei suurin osa välitä kuulla sitä kirkon ulkopuolella. Tähän kun lisää donning-krugerin, sekä virheellisen taustatiedon, en voi kuin sääliä siitä seuraavaa kuilua todellisuudessa elävien ja näiden taivaissa liihottelevien välillä.
  Mustavalkoisesti esitettynä, ainoa todellinen tuotto jota pappi voi saada aikaan, on psygologinen. Samalla mustavalkoisuudella esitettynä, he ovat sosiaalielättejä jotka ikäänkuin uhrautuvat yhteisen uskon ylläpitämiseksi, tuoden uskontoon mukaan hieman konkretiaa, joka edesauttaa sen extra 10% kirkkoonkuulumista. En yritä teilata pappeja tai uskontoja, vaan odotan realismia ja vastuullisuutta ymmärtää oma asemansa. Tietenkään kuvaukseni ei kata koko kirkkoa tai papistoa.
  Ulkonäkö taas on hyvin epäreilua, mutta valitettavasti täysin todellista. Jos satut olemaan erityisen viehättävä ja nainen, saat puhua lähes mitä tahansa soopaa ja silti ympärillesi riittää ”miehiä” nyökyttelemään tahdissa. Tämä johtuu siitä että he haluavat yhtyä sinuun fyysisesti. Jos ulkonäkötilanteesi on päinvastainen, olisi ensiarvoisen tärkeää pysyä vain faktoissa ja asiassa. Henkilökohtaisesti suurin säälini syy on että lallinpoika ei todennäköisesti pidä itseään pahana, saati tiedosta ettei ole hänen tehtävänsä yrittää muuttaa toisia. Ehkä hän on kuin kala katiskassa. Sieltä on tie pois, mutta kiertämällä sitä samaa kierrosta yhä uudelleen se ei löydy. Lallinpoika on osaltani rumasti sanottu tuosta ihmisestä. Ainoa tekosyyni on etten koe tarvetta yrittää olla ystävällinen, koska olen ilmeisesti osa ongelmaa sekä rasisti. Harmi.

  Lähes kaikki kansat ja etnisyydet ovat jossain vaiheessa historiaa pitäneet orjia. Viimeiseen 2000 vuoteen meillä täällä pohjoisessa, ei orjista olisi yksikertaisesti ollut hyötyä, koska orjatkin vievät resursseja. He tarvitseva asunnon ja ylläpidon. Siksi täällä on ollut tehokkaampaa lisääntyä kovasti ja käyttää sukulaisia tai ”kökkähenkeä”. Muslimeilla on avoimia orjamarketteja yhä tänä paivänä. Heidän uskonnossaan ja elämänkatsomuksessaan orjat ovat yhä sallittuja.

 • LeFreak

  Vastaa

  Orjuuttamista ovat vuosituhansien saatossa harjoittaneet kaikenväriset ja rotuiset ihmiset.
  Orjiksi ovat myös joutuneet kaikenväriset ja rotuiset, jopa omanlaistensa orjiksi.

 • Salomon

  Vastaa

  Jumalauta mikä hirviö!!!!
  Aatamin omena peittyy kivasti kauluksen alle.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Olipa keijomainen juttu, mutta kai sitten tosissaan kirjoitettu.

  Vai liekö tarkoituskin saada mainetta, edes huonoa sellaista?

 • anonyymi

  Vastaa

  Tämäkin ruotsalaisen identiteettinsä ja siihen kuuluvan peppukipunsa kanssa oirehtiva pakkoruotsilla pätevöitynyt potilas todistaa sen että oikofobiaa potevat punavihreät kommunistisynesteetikot ovat synnynnäisesti lahjakkaita Wokeltamaan.

 • Paul Dittel

  Vastaa

  Massamaahanmuutto ‑myös työperäinen- ei ole mitään muuta kuin epäsymmetristä sodankäyntiä ja tavoitteena on tuhota tai epävakauttaa sen kohteeksi joutunut maa-alue.

  Sitä toteuttavat tahot ovat salaisia, mutta jotain voi päätellä vuoden 2011 lännen käymästä pommituskampanjasta Libyaa ja sen silloista johtajaa Gaddafia vastaan. Libyahan tunnettiin tiukan rajakontrollin maana ennen vuotta 2011. Se ei päästänyt alueelleen eikä antanut kulkea alueensa kautta Eurooppaan ilman matkustusasiakirjoja vaeltavia ihmisiä Saharan eteläpuolelta.

 • Cabbalistien marionetti

  Vastaa

  Tälle ”maahiselle” sopiva komento löytyy raamatusta ”Nainen vaietkoon seurakunnassa”. Totesin ”maahiselle” koska toi ei näytä mieheltä eikä naiselta. Vaan kirveellä veistetyltä ”maahiselta”.

  Mutta itse artikkeli tarttui juuri niihin väittämiin mihin meinasin itsekkin tarttua:

  – ”Miten on mahdollista, että sivistysvaltiossamme valkoihoinen ihminen kieltäytyy mustaihoisen lääkärin antamasta hoidosta?” …Helposti. Minä en koskaan mene mustan lääkärin pakeille. Varaan sitten uuden ajan jotta pääsen suomaalisen vastanotolle. 

  - ”Suomalaisuus ei ole mikään rotu.” Ööö… miten yliopiston läpäissyt henkilö voi väittää tällaista? Vai kertooko tämä yliopiston koulutuksen tasosta? On yleisesti tunnettu tosiasia että suomalainen on ihan oma geeniperimä joka poikkeaa niin ruotsalaisista kuin venäläisistäkin. Ja sillä poikkeamalla me olemme alkuperäiskansaa jolle oltaisiin voitu hakea ihan oma aslkueräiskansa status EU:ssa. Jolloin meitä tulisi suojella ja meitä eivät CO2 rajoitukset koskisi. Vastaheittona puhutaan jonkun uudesta tulkinnasta joka lienee tehty yliopistossa halpaa punkkua litkien.

  - ”Jos maailman kaikki tytöt olisi koulutettu ajoissa, meitä olisi nykyistä vähemmän ja ongelmatkin pienempiä.” Sanoisin että osittain totta… Erään lukion pois päässeille nuorille tehtiin kysely evoluutiobiologian tunnilla mahdollisuudesta priutua eriväristen kanssa. Värijärjestelmä osoitti että yksikään nuorista ei halunnut edes seurustella mustien kanssa saati pariutua ja/tai lisääntyä niiden kanssa. Ei liene yllätys että tulos vaiennettiin kuoliaaksi.

  - ”Suomeen halutaan ulkomaista työvoimaa, mutta ei maahanmuuttajia. Mielestäni kiintiöpakolaisten määrä pitäisi kymmenkertaistaa.”
  Tässä kohtaa ihmisen-kuvatus sotkee kaksi asiaa yhteen. Työvoiman ja pakoloiset. Ja toisaalta, kun työttömyyttä on Suomessakin, niin kuka tänne haluaa lisää työvoimaa? En minä ainakaan. No, vasemmistolaiseen tyyliinsä Maahinen puhuu kolmannessa persoonassa ”halutaan”. Ja jos tänne halutaan työvoimaa, niin mitä tekemistä sillä on pakoloisten kanssa?? Ei yhtään mitään!!

 • GLGL

  Vastaa

  Tämä nainen on pappi, ehdottomasti, tarkentaen, woke-uskonnon pappi. Olen jonkin verran ihmetellyt, miksei woke-uskonto ole vielä kehittynyt siihen maturiteetin vaiheeseen, että selkeä pappissääty syntyy sen sisälle. Nyt se vaihe on siis käsillä. Kiihkeää uskonkilvoittelua on luvassa. Luterilainen kirkko tullee ”menettämään ” useammakin (nais)papin tälle kilpailevalle teologialle. Luterilainen kirkko voisi jopa antaa työntöapua siinä prosessissa.

 • Sairas maailma

  Vastaa

  Suomalaiset ovat suomen kieltä puhuva itämerensuomalainen kansa ja etninen ryhmä, joka kuuluu suomalais-ugrilaisiin ja uralilaisiin kansoihin. Suomalaisten alkuperä on muiden itämerensuomalaisten kansojen tavoin Volga‑, Oka- ja Kama-jokien alueella, nykyisen Venäjän alueella. https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalaiset

 • Suomalaiset orjat

  Vastaa

  https://yle.fi/a/3–7971315 – Täällä ei ole ollut luonnonrikkauksia. Ainoana asiana voisi mainita turkikset, ja niiden saatavuus taas on riippunut paikallisesta väestöstä. Suomen rannikkoalue on ollut pienen kaupankäynnin kohteena. Täältä on myös haettu orjia, jotka vaaleutensa takia ovat olleet kuumaa kauppatavaraa eteläisillä markkinoilla.

  • Geoteknisiä tiedonantoja

   Vastaa

   Itse asiassa, meidän maaperässämme on luonnonrikkauksia niin paljon että se vastaa 10-kertaisesti Arabien öljyä, ja 100-kertaisesti Sveitsin pankkitilien numeroita. Olemme maailman ”rikkain valtio” vaikka meille aina toitotetaan että ”meillä ei ole kuin vihreä kulta”.

   Tiesittekö että Suomi on maailman kolmanneksi suurin Cobotin viejä? Ja meiltä löytyy kullan sekä hopean lisäksi tantaalia, palladiumia, rodiumia, litiumia, timantteja, öljyä, uraania, titania, kuparia, nikkeliä, kromia, fosfaattia… Ja paljon materialeja joiden kilohinta on kultaa kaalliimpi.

   Etsikää käsiinne kolmen kirjan sarja ”Geoteknisiä tiedonantoja” niin ymmärrätte miksi Suomi on kahteen kertaan läpikartoitettu. Nämä ovat asioita joista ei saa puhua julkisesti ja joita ei opeteta kouluissa koska opetushallitus on sen kieltänyt.

   Etsikää käsiinne ”Suomen kaivosvaraukset” ja lisätkää ne nykyisin Suomessa toimiviin kavoksiin niin ymmärrätte miksi entiset GTK:n virkamiehet ovat tehneet varaukset yksityishenkiöinä. Ja miksi kaupittelevat niitä monikansallisille kaivosyhtiöille. Monikansallisille… joiden takana on maailmanlaajuisesti neljä ihmistä. Neljä !!

   Tekniikka & Talous lehden artikkeli ”Kerran vielä pojat” raottaa verhoa…

   • Tehdäänkehitysmaayhdessä

    Vastaa

    + Ahvenanmeren öljy

 • Schlageter

  Vastaa

  ”Miehekäs feministipappi” ei taida olla oikea ilmaus. Miehekkyys edellyttäisi esimerkiksi rohkeaa toimintaa, asennetta tai luonnetta.
  Sen sijaan – jos kyseessä on nainen – tulisi miestä muistuttavasta ulkonäöstä käyttää samaa ”miesmäinen”.
  Mutta kysymys: kumpi kyseessä on?

 • Otto Korsteeni

  Vastaa

  Tuo Aila on akateemisesti kouluttautunut, mutta ei tiedä muka sitä, että kaikki eurooppalaisten Amerikkaan viemät afrikkalaiset orjat olivat jo aikaisemmin valmiiksi joidenkin muiden afrikkalaisten orjia?Afrikkalaiset, mustat tai arabit, myivät orjia niitä Amerikkaan rahtaaville kauppiaille.
  Afrikkalaiset merirosvot ja orjakauppiaat puolestaan taas pyydystivät n. 1.5 miljoonaa vapaata eurooppalaisista orjiksi n. 1500 – 1800 ‑luvuilla. Ja kuinka monta lisäksi tappoivat noilla ryöstöretkillään? Tämä ei koskaan näitä ailoja kiinnosta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Muuten ihan hyvä juttu, mutta netistä löytyy tieto että toi Aila Tuula on ”yksi 10 ensimmäisestä naispapista, jotka vihittiin virkaansa 30 vuotta sitten”, eli ei mitenkään voi olla miespuolinen transu, koska sellainen olisi herättänyt paljon enemmän huomiota 1980-luvulla.

 • Mamuijen avulla saadaan palkat poljettua, Papit vihaa duunareita ja rakastaa juutalaisia oligarkkeja

  Vastaa

  Suomeen halutaan lisää ulkomaista työvoimaa? Ei vittu ihan varmasti kaivata. Suomessa palkat poljetaan nimenomaan neekereiden ja eestiläisten ja muiden saatanan ulkomaisen työvoiman avulla. 

  Papit on saatanan lahtareita. Vaikuttaa ihan Kokoomuslaiselta jutskuhorinalta kirjoitus.

 • Jns. Man

  Vastaa

  Totta on että itä ja länsisuomalaiset eroavat geneettisesti toisistaan aika paljon. Kuitenkin he ovat sukua toisilleen enemmän kuin muihin kansoihin. Suomalaiset ovat geeniperimältään kuin iso saari joka on erillään kaikista muista, mm. Euroopan muut kansat menevät lomittain enemmän kuin suomalaiset. Tästä syystä oikean suomalaisen, siis etnisen, erottaa geeneistä. Olemme ainutlaatuinen etninen ryhmä. Siksi meidän geeniperimän täytyisi säilyä puhtaana.

  • GLGL

   Vastaa

   Totta.
   Suomalaisuus pitäisi lisätä UNESCO:n maailmanperintölistalle suojeltavaksi kohteeksi. Muuten 100:n vuoden päästä sitä ei ole enää olemassa, kuin pieninä ”koltta-suomalaisina” saarekkeina jossakin savolaiskylissä.

 • Late

  Vastaa

  järkyttävän näköinen umpi hullu pullopersesika. en yhtään ihmettele jos toi lentäis luudalla syömään pikkulapsia

 • Anonyymi

  Vastaa

  Jaaha,siinä nais(oletettu)pappi oksensi kunnon saastaa.
  Minulla on Iranilainen tuttu,omassa maassaan korkeasti koulutettu,hyvässä duunissa ja paljon maailman uutisia seuraava nainen.Kysyi taannoin,pitääkö paikkansa,mitä esimerkiksi Saksassa,Englannissa ja Ruotsissa tapahtuu,pakolais-ja siirtolaisjengien aiheuttamat väkivaltaisuudet,vastasin että pitää.Lähi-Itäläiset,afrikkalaiset ja tä-eurooppalaiset jengit sotivat paitsi keskenään hyökkäävät ja ryöstelevät usein myös sivullisia kanta-asukkaita. Kiinni jäädessään istuvat lyhyitä tuomioita jopa raiskauksista ja pääsevät vapaalle jalalle. Tuli hetken hiljaisuus,sitten hän kysyi:miksi annatte tuon tapahtua? Niin miksi? Lepsut poliitikot,lepsut lain säädännöt kuulosti aika älyttömältä syyltä. Annoin vielä esimerkin somalirikollisista,heitä ei voi palauttaa,koska somalia on”vaarallinen”,mutta toki ei niin vaarallinen,ettei suomessa loisivat somalit voisi siellä lomailla. Tuttuni ei meinannut uskoa tuota todeksi.
  Tuollaisen”papin”kaltaisten takia tilanne tulee vain pahenemaan.Menkääpä lukemaan mitä järjestöt kuten ”vapaa liikkuvuus”suoltaa ulos…

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Jouduin tuntemaan tuon paskapapin, suvakkiämmän ja wokellusmaisterin. Lähetin hänelle terveiseni ja kehotin painumaan sinne ihailemiensa nekrujen / hiekkaneekerien pariin. Täyskaheli.

 • Erkki Kanerva

  Vastaa

  Olen syvästi uskonnollinen ihminen enkä hyväksy ihmisten asettamista eriarvoisiin asemiin. Jumala on luonut meidät ihmisiksi, eikä Hän katso sukupuoleen, ikään tai ihonväriin vaan hän tutkii sydäntämme viimeisellä tuomiolla.
  Olen itse vähän erilainen suomalainen kuin muut. Siihen on selitys. Minut adoptoitiin Namibiasta maahamme, kun biologiset vanhempani kuolivat attentaatissa. Olin silloin vasta kolmen, joten en osaa alkuperäistä kieltäni, kuten eivät adoptiovanhempanikaan.
  Kun adoptioisäni kuoli ollessani vasta neljä, en muista häntäkään kuin kuvasta. Vuotta myöhemmin äitini solmi parisuhteen Tuulan kanssa, josta tuli toinen äitini, ensin epävirallisesti ja myöhemmin tuo parisuhde rekisteröitiin virallisestikin. En lapsena tietenkään ymmärtänyt asian taustoja, mutta koin, että sekä äitini että Tuula-äitini rakastivat minua ja tarjosivat minulle turvallisen ja hyvän kodin.
  Laajasti ottaen olen ”pakolainen”, ja koen saaneeni jo tähän mennessä hyvän elämän. Elämä on kantanut ja koen olevani Isän kämmenellä. Työskentelen seurakunnassa palkollisena ja teen vapaaehtoistyötä SPRssä.
  Koska Suomi on monella tapaa rikas ja erilaisia mielipiteitä suvaitseva maa, toivoisin, että meitä pakolaisia – mahdollisuuksien mukaan – otettaisiin paljon enemmän tänne Pohjolan perille. Täällä on tilaa, täällä on vaurautta ja kaikki aikuisena minuun tutustuneet muista maista paenneet ovat tehneet ahkerasti työtä perheensä ja koko maamme hyväksi.
  Olen itse jäävi sanomaan, olenko älykäs vai en, mutta Mensan testeissä sain riittävästi pisteitä, joten olisin voinut liittyä seuraan. Minulle on varmaan ollut myös hyötyä siitä, että minulla on täysin kantasuomalainen nimi, joten olen päässyt helposti työhaastatteluun. Ehkä myös yo-todistukseni on toiminut siten, että olen saanut tehdä töitä.
  On hienoa, että meillä on sellainen naispappi kuin Aila Isotalo. On hienoa, että meitä pakolaisia tuetaan teoin ja sanoin.
  Erkki Kanerva

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Tuoko muka nainen??
  Kuka tässä yrittää huijata, näyttää ihan miekkoselta peruukissa.
  Kirkon alennustila on sellainen, ettei siitä enää nousta.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Erkki Kanerva: ”..toivoisin, että meitä pakolaisia – mahdollisuuksien mukaan – otettaisiin paljon enemmän tänne Pohjolan perille. Täällä on tilaa, täällä on vaurautta..”

  Miten kauan luulet, että sitä tilaa ja vaurautta on, jos otetaan koko maailma tänne asumaan?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi