Asianajajaliitto syyllistynyt todennäköiseen virkavirheeseen homolobbauksellaan

Virheestä voidaan määrätä sanktiona huomautus, varoitus, seuraamusmaksu tai jopa asianajajaliitosta erottaminen, mikä tarkoittaa myös asianajajana toimimisen oikeuden menettämistä.

Rappiokulttuuri

Partisaani sai hiljattain yhteydenoton oikeusoppineelta, jonka mukaan Suomen Asianajajaliitto syyllistyy todennäköiseen virkavirheeseen homolobbauskampanjassaan. Kampanja liittyy niin sanottuun Pride-viikkoon, jonka yhteydessä valtavirtaiset instituutiot ja suuryritykset juhlistavat julkista sodomiaa, valkoisiin kohdistuvaa rasismia ja lasten hyväksikäyttöä.

Suomen Asianajajaliitto (AA-liitto), joka on lailla asianajajista (12.12.1958/496) perustettu, julkista valtaa käyttävä ja asianajajia valvova julkisoikeudellinen yhdistys, on lisännyt Twitter-profiiliinsa sateenkaarivärisen version Defensor Legis ‑symbolistaan, jonka käyttöä koskevissa asianajajaliiton sitovissa ohjeissa B 20 sanotaan muun muassa seuraavaa:

”Logoa saa käyttää kokonaisena tai osina sekä suurennoksina ja pienennöksinä, mutta ei muutoin muutettuna. Logon kuvion väri saa olla sininen tai musta. Kaikessa logon käytössä on noudatettava hyvää asianajajatapaa ja asianajotoiminnan markkinoinnista annettuja määräyksiä.”

Ohjeet ovat osa hyvää asianajajatapaa, jonka rikkomisesta asianajajaliiton jäsenille voidaan määrätä sanktiona huomautus, varoitus, seuraamusmaksu tai jopa asianajajaliitosta erottaminen, mikä tarkoittaa myös asianajajana toimimisen oikeuden menettämistä. Ohjeet ovat edelleen liiton sivuilla, eikä missään ole viitteitä siitä, etteivätkö ne olisi edelleen voimassa.

On siis aihetta epäillä, että AA-liiton hallitus on laiminlyönyt valvontavastuunsa ja tehnyt mahdollisesti virkavirheen. On mielenkiintoista seurata, annetaanko liiton hallitukselle lupa rikkoa sääntöjä siksi, että homolobbauksen ollessa kyseessä tarkoitus pyhittää keinot.

Asianajajaliitto Asianajajat Helsinki Pride Homolobby Kotimaa Kulttuurimarxismi LGBT Oikeustiede Pedofilia Pride Rappiokulttuuri Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Öyh

  Vastaa

  Kansalaisen jutussa pääsihteeri kommentoi että ”operatiivista toimintaa”. AA-liiton säännöistä ei löydy kohtaa josta olisi johdettavissa se että liitto saa lapata rahaa mädätykseen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi