Perussuomalainen ex-poliisi luuli olevansa Pablo Escobar – vankilaan törkeästä huumausainerikoksesta

Käräjäoikeuden mukaan Perkonmäki myi tammi–marraskuussa 2020 yhteensä 650 grammaa amfetamiinia ja 300 grammaa kannabista; sosiaalisessa mediassa Perkonmäki on antanut toimistaan suoria vihjauksia nololla Pablo Escobar -larppauksella.

Rappiokulttuuri

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Hämeenkyrössä asuvan 45-vuotiaan Jani Mikael Perkonmäen kahden vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeustuomioon törkeästä huumausainerikoksesta.

Perussuomalaisten kunnanvaltuutettuna toimiva Perkonmäki myi viime vuonna 650 grammaa amfetamiinia ja 300 grammaa kannabista Lapualla Mika Tapio Haapalalle. Perkonmäki myönsi myydyn huumeen arvoksi 16 000 euroa. Summasta Haapala oli maksanut Perkonmäelle noin 7 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Perkonmäki myönsi syytteet törkeästä huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta oikeiksi, mutta hän on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon. Tuomion mukaan Perkonmäki piti hallussaan 11 ampuma-aseen patruunaa. Tämä rikos ei vaikuttanut vankeusrangaistuksen mittaan. Perkonmäki on passitettu vangittavaksi Kylmäkosken vankilaan.

Poliisi rikollisena – arkipäivää myös Suomessa

Perkonmäki on työskennellyt aiemmin poliisina. Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan Perkonmäki toimi vanhemman konstaapelin virassa 31.1.2016 saakka. Toisin kuin iltapäivälehdissä, Yleisradion 23.3. julkaistussa artikkelissa seikka jätetään mainitsematta kokonaan.

Facebook-profiilinsa perusteella Perkonmäki on poliisiuransa jälkeen kokenut omituisen muodonmuutoksen huumeparoni Pablo Escobaria jäljitteleväksi pikkudiileriksi. Perkonmäki on muun muassa tatuoinut molempiin käsiinsä Escobarin kasvot ja julkaissut kuvia Kolumbian pyhiinvaellusmatkalta.

Kansainväliseen huumekauppaan perehtyneet ovat tienneet jo iät ja ajat, että esimerkiksi Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA pyörittää maailmalla huumebisnestä paitsi laittomien operaatioidensa rahoittamiseen, myös epävakauttaakseen vihollisvaltioitaan sisäisesti.

Viime aikojen otsikoiden perusteella kyse ei ole enää kaukaisten suurvaltojen likaisesta pelistä, vaan myös suomalaiset poliisit ja poliisitaustaiset ovat yhä enemmän mukana huumeiden, dopingaineiden ja muiden pimeiden markkinoiden hittituotteiden myynnissä ja välittämisessä. Nähtäväksi jää, ottavatko Aarnion ja Perkonmäen nykyiset kollegat ja tulevat seuraajat opiksi edeltäjiensä virheistä.

Ex-poliisi Perkonmäki on tatuoinut huumeparoni Pablo Escobarin kuvat käsivarsiinsa.

Uusi sulka Perussuomalaisten hattuun

Perkonmäki valittiin Hämeenkyrön kunnanvaltuustoon perussuomalaisten listalta vuoden 2017 kuntavaaleissa. Torstai-iltaan mennessä Hämeenkyrön Perussuomalaiset on ehtinyt irtisanoutumaan Perkonmäen rikoksista.

Puolueen johtaja Jussi Halla-aho ei ole ottanut kantaa tapaukseen. On perin kummallista, että puolue ei ole antanut minkäänlaista ojennusta jo vuosia aiemmin, sillä Perkonmäki on antanut Facebook-profiilissaan suoria vihjeitä hämäräpuuhistaan viimeistään syksyllä 2019. Samaan aikaan valeoppositiopuolue antaa isänmaalliselle ainekselle mitä hätäisimmät lähtöpassit.

Muu toiminta

Perkonmäki tunnetaan myös liigatason salibandyvalmentajana. Hän on muun muassa voittanut Suomen mestaruuden Classicin naisten joukkueen valmennustiimissä keväällä 2015.

Seuraavalla kaudella Perkonmäki toimi hämeenlinnalaisen Steelersin päävalmentajana ykkösdivisioonassa ja nosti joukkueen pääsarjaan. Steelersin Perkonmäki sai jättää marraskuussa 2016, kun seura vaihtoi valmentajaansa kehnon alkukauden jälkeen.

Perkonmäki on valmentanut liigatasolla myös KooVeeta. Lisäksi hän on toiminut Kyröskosken Ponnen puheenjohtajana.

Viime vuodet Perkonmäki on työskennellyt ravintola-alalla. Perkonmäki piilotti 1 500 euroa huumekaupasta saamaansa käteistä Hämeenkyrössä toimivaan ravintolaansa. Rahat löytyivät oven karmin päältä pellin alta pari kuukautta sitten.

Lähteet: Iltalehti, Iltasanomat, Yle

CIA Huumausainerikos Huumeet Jani Perkonmäki Kolumbia Kotimaa Perussuomalaiset Poliisi Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rappiokulttuuri Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jones

  Vastaa

  Onkohan tuo puliksi espanjalainen, kun Pablo Escobaria ihailee? Jos on, niin on todella hyvä esimerkki soluttautumisesta.

 • Matteo da bianco

  Vastaa

  Ei ole. Paikallinen vaikka kuinka monessa polvessa.

 • juha.

  Vastaa

  Jos meinaa huumeita myydä tai muuta vastaavaa ”kuumaa kamaa”. Ei kannata paljoa ”elvistellä” toisin kuin esim. Vesa Keskinen tai J. Kärkkäinen joka lisä ‑edistää hänen liiketoimintansa tunnettavuutta! Tietenkään ei liian yliampuvalla näissäkään tapauksissa.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Niin, jos meinaa harrastaa huumekauppaa menestyksekkäästi ja jäämättä kiinni niin ehkä ei kannattaisi diggailla avoimesti huumeparoneita ja leuhkia netissä. Mutta kun kaikille ei ole kauhalla jaettu, jotkut älypäät tahtovat jopa pitää sellaisia erikoisliivejä mistä kaikki näkevät että tässä ollaan rikollisia ja poliisin on helppoa seurata tekemisiä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Puolueiden kannattaisi olla tarkempia ottaessaan riveihinsä jäseniä. Suuria mainehaittoja on tullut erityisesti SDP:lle. Tulee mieleen muun muassa insesti-isä. 

  Ehkä tässä olisi jollekin konsultille tilaisuus tarjota ”seulontapalvelua” tai kirjoittaa vaikkapa kirja, kuinka välttää mahdollisia riskejä jäsenten ja ehdokkaiden rekrytoinnissa.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Tässäkin tapauksessa olisi riittänyt se että puolueväki olisi tarkistanut tyypin some-esiintymiset ja Googletellut muutenkin, paikalliset huhuilleet silloin tällöin touhuista jo vuosien ajan suoli24:ssä. Mitä taas SDP:n mainehaittoihin tulee niin niillehän näyttää kaikki maine olevan hyvää mainetta ja mainosta sillä kannatus on ja pysyy systemaattisesta rötöstelystä huolimatta. Tosin osa saattaa selittyä myös valtamedian systemaattisesta vaikenemisesta koskien kaikkia SDP:hen liittyviä rikosjuttuja.

 • Nima

  Vastaa

  Ainakin tatuoija on osannut työnsä. Hyvää jälkeä.

 • Hubert

  Vastaa

  Tuo Mika Tapio Haapala on pahoinpidelly 14 vuotiaita tyttöjä, vasikoinu kavereitaan ja valehdellu ja kusettanu vaikka ketä..ei oo hääppönen tyyppi..

 • Hubert

  Vastaa

  Tuo Mika Tapio Haapala on pahoinpidelly 14 vuotiaita tyttöjä, vasikoinu kavereitaan ja valehdellu ja kusettanu vaikka ketä. Ei oo hääppönen tyyppi.

 • Sakiaseon

  Vastaa

  Mika Tapio Haapala on manipuloiva päästään sairas tyyppi. Töissään siivoushommissa lapualla Haapala hakkasi yhden nuoren tyypin, kun tämä oli pudottanut paperisen kahvikupin auton ikkunasta. Haapalahan myi huumeita myös suoraan työnantajansa Ylitalon autosta.

 • Matteo da bianco

  Vastaa

  Nyt perkonmäki on vapaa ja valmis taas jatkamaan bisneksiä. On se hiukan vammanen. EL Jefe pergon instassa jo leveilee ase kädessä.

 • Matteo da bianco

  Vastaa

  Huomenna 21.2 2022 tämä sankari vapautuu ja perseily voi jatkua

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi