Opiskelija kyseenalaisti ”miesten kuukautiset”, sai lähtöpassit – Partisaani haastatteli opettajaa!

Yliopiston mukaan opettaja Tuula Juvosen asiantuntija-alueet ovat muun muassa ”sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus, lesboyhteisöt, pervoarkistot ja seksitutkimus”.

Rappiokulttuuri

Turun yliopiston opettaja Tuula Juvonen.

Politiikan tutkimusta Tampereen yliopistolla opiskelevan Joakim Vigeliusin nimi on ollut tällä viikolla monien huulilla hänen kyseenalaistettuaan ”miesten kuukautiset” kulttuurimarxistin opettamalla kurssilla. Tapauksella on suuri painoarvo, sillä kurssi on pakollinen useissa yliopiston tutkinto-ohjelmissa.

Kurssi järjestettiin Zoom-etäyhteydellä, jossa opiskelijat voivat kirjoittaa kommenttejaan muiden nähtäville luennon aikana. Kun transuideologian sokaisema opettaja alkoi puhua ”miesten kuukautisista”, Vigelius kirjoitti: ”Ihan tosissaanko täällä puhutaan ’miehistä joilla on kuukautiset’?”

Vigelius sai kimppuunsa raivokkaan joukon kurssille osallistuneita vasemmistofeministejä, joiden mielestä puhtaaseen maalaisjärkeen perustunut kommentti oli raakaa henkistä väkivaltaa sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Myös opettaja tuomitsi Vigeliusin ”väärinajattelun” jyrkästi ja erotti hänet kurssilta.

Eräs kurssilainen yritti kumota Vigeliusin argumentit toteamalla, että ”kaikki miehet eivät ole biologisesti miehiä”. Toinen kulttuurimarxisti puolestaan syytti kerettiläistä ”biologiaöyhöttämisestä”. Kun Vigelius pyysi esimerkkejä ”oikeista miehistä, joilla on kuukautiset”, yksi kurssilaisista vastasi: ”Ihan oikeasti tällanen puhe sallitaan täällä?”

”Pervopedagogiikkaa”

Vigelius kirjoitti aiheesta Twitterissä tuodakseen ongelmalle näkyvyyttä. Tämän myötävaikutuksella tapauksesta tuli Suomen-laajuinen taistelukenttä tieteelliseen ihmiskuvaan nojaavien kansalaisten sekä kiihkomielisten kulttuurimarxistien välisessä kamppailussa.

Suomen Uutiset kirjoitti aiemmin, että ”kurssin opettaja Tuula Juvonen kertoi kurssilaisille osoittamassaan viestissä parhaillaan selvittävänsä jatkotoimia”. Suomen Uutiset ei saanut Juvoselta haastattelua, mutta Partisaani onnistui tavoittamaan hänet. Keskustelimme paitsi Vigeliusin tapauksesta myös laajemmin transu- ja homolobbauksen nykytilasta.

Yliopiston mukaan Juvosen asiantuntija-alueet ovat ”sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus, lesboyhteisöt, lesbo- ja homopoliitikot, homoseksuaalisuuden normalisoituminen, homoseksuaalisuuden rakentuminen, pervoarkistot ja seksitutkimus”.

Juvosen esittely jatkuu: ”Sen lisäksi, että hän on julkaissut pervopedagogiikasta, hän on myös hoitanut nais- ja queer-tutkimuksen opetustehtäviä useissa suomalaissa yliopistoissa.” Selvää lienee, ettei yliopistolla ole yritystäkään värvätä puolueettomia opettajia.

Tuula Juvosen haastattelu

Partisaani: Onko transfobia nähdäksenne yleistynyt vai vähentynyt Suomen korkeakouluissa?

Tuula Juvonen: Transfobia lisääntyy yleisesti korkeakouluissa, se koskee kaikkea, se liittyy osin siihen asian näkyvyyteen mediassa, minkä vuoksi se on saanut uusia muotoja ja ehkä vähän kärjistynytkin.

P: Miten päädyttiin erottamaan oppilas pakolliselta kurssilta? Voiko hän suorittaa tutkintonsa ilman kurssimerkintää?

TJ: Yleensä on vaihtoehtoja, että kursseja voi suorittaa monella muulla tapaa kuin osallistumalla kurssille. Kursseilla on omat sääntönsä, jos se on seminaarimuotoinen, kaikkien on tilassa noudatettava yhteisiä sääntöjä. Poistetuilla kurssin suorittaminen onnistuu jollain muulla tapaa.

P: Onko perustuslaillisesti ongelmallista, jos mielipiteen takia erotetaan kurssilta?

TJ: Mielipiteitä saa olla, mutta se miten mielipiteitä esitetään, niin totaa… siinä pitää noudattaa yhteisiä pelisääntöjä. Se riippuu hirveesti kurssin opettajasta ja aiheesta.

P: Mitä jos koulun henkilökuntaa joutuu juridiseen vastuuseen syrjinnästä?

TJ: En tiedä tästä tapauksesta, mutta yleensä opettajat ottavat ennen päätöksiä yhteyttä lakimiehiin.

P: Kurssilta häädetty opiskelija on leimattu ”transfoobikoksi”. Termiä käytti muun muassa Tampereen ylioppilaskunnan puheenjohtaja Annika Nevanpää. Luuletteko, että [Vigelius] oikeasti pelkää transuja vai onko termi pelkkä poliittinen leimakirves?

TJ: Transihmiset edustavat sukupuolten moninaisuutta, ja myös transfobia on hyvin kompleksinen asia, siinä ei ole kyse vain hyvin tiedostetusta pelosta, vaan kyse on monimutkaisesta asiasta, joka voi ilmetä monin tavoin. Termissä on perää, en näkisi, että sitä käytettäisiin vain lyömäaseena.

P: Olette homokulttuurin asiantuntija. Viime vuosina lasten seksualisointi ja laittomiin huumeisiin liittyvä kulttuuri ovat lisääntyneet muun muassa Helsinki Pride ‑tapahtumissa. Mistä tämä nähdäksesi kumpuaa?

TJ: No tohon mä en osaa sanoa, se voi liittyä laajemminkin nuorisokulttuuriin tai semmoseen tiettyyn urbaaniin tapahtumaan… et, et… mulla ei siihen queer- tai transkulttuurin asiantuntijana ole mitään näkemystä.

Juvonen ei ollut erityisen halukas puhumaan tapauksesta, mikä voi liittyä siihen, että juristit tutkivat sitä parhaillaan. Vigelius on syyttänyt yliopistoa valheellisesta tiedottamisesta tapaukseen liittyen. Partisaani jatkaa kiistan kehityksen seuraamista.

Lähde: Turun yliopisto

Lue myös:

THL ja veronmaksajat tukevat laittomien huumeiden käyttöä homo-orgioissa

Annika Nevanpää Helsinki Pride Homolobby Joakim Vigelius Kotimaa Kulttuurimarxismi Poliittinen syrjintä Poliittinen vaino Pride Rappiokulttuuri Sananvapaus Sananvastuu Sensuuri Tampere Tampereen yliopisto Transut Tuula Juvonen Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Taikku

  Vastaa

  Kysykää enskerralla yleisökysymyksenä että, mistä ne menkat tulee ja mitaä sieltä tulee ja miks.Käyvätkö gynegologeilla ja auttaako tamppooni.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Biologinen mies ei ole mies.

  Biologisena ihmisenä olen panda. Vuokraan itteni Ähtäriin. Pyörin siellä pers paljaana ja kiinalaiset hoitavat mua parhaansa mukaan. 150 000€/2 vuotta, ei paha diili.

  Ja ei transuja vastaan ole mitään, kunhan ei ketään muuta vahingoiteta. Jos joku parrakas äijä vetäisee minihameen päälle, ei se inhota lihavaa naista enempää. Siitä vaan. Onhan noita tuntemuksia. Ja silppuamisen sijaan terapiaa, sen voi yhteiskunta maksaa, ellei oma riitä.

 • Ensa no Kuka

  Vastaa

  Professorin olisi pitänyt selittää oppilaalle asia niin, että oppilas olisi sen ymmärtänyt. 

  Professorin olisi pitänyt kertoa, miten ihminen, jolla ei ole naisen sukuelimiä, voi silti vuotaa kuukautisverta. Hänen olisi pitänyt kertoa, miten mies voi löytää emättimen haarovälistään.

  Ei kertonut, ei opettanut. Laiminlöi opetusvelvollisuutensa.

  Olisi myös voinut kertoa, että nainen joka uskoo olevansa mies ja jolta ei ole poistettu naisen sukuelimiä, voi saada kuukautiset.

  Hulluksi menee.

 • Varmuutta lisää. P..rätillä

  Vastaa

  Anteeksi nyt vain. Kuva kertoo kaiken. Enempää en kirjoita kun on menkat alkamassa. Kiukuttaa. Terveisin tähänkin paskaan veroja vitusti maksanut aito mies.

 • Riku Laine

  Vastaa

  Kumma juttu muuten, minulla muutama gay-ystävä (naisia, miehiä) jotka nyt ei kuitenkaan itseään mainosta ja erityisesti maininneet että eivät halua olla missään tekemisissä priden pervojen kanssa ja ihan noilla sanoilla. Eräs mielipide jäi erityisesti mieleeni että: ”nuo pervot aiheutti sen että jos ei meitä ennen vihattu niin nyt vihataan.”
  Tainnut tuon joskus mainita…

 • Röhkäle

  Vastaa

  Yliopistoissa haaskataan rahaa kankkulan kaivoon. Mieleltään häiriintyneiden seksuaalipervojen harrastuksista on tehty asiantuntijuusalueita yliopisto tason opetukseen. Jatkossa järkevät nuoret valitsevat jonkin muun opintopolun kuin yliopistojen hullujenhuoneet.

 • Avohoito potilas

  Vastaa

  Miten tuollaiset, joilla itsellään on selkeästi mielenterveysongelmia ja perverssioita, pääsevät ”opettamaan” muita pakollisilla kursseilla?

  70’s Showsta Red:in kommentti, vaikka en muuten siitä niin pidäkkään:”What the hell has happened to this country?”

  Ja kuka valitsee nämä epätodelliessa maailmassa elävät henkilöt opettajiksi? Siis, millaisia ovat itse valitsijat ajatusmaailmaltaa ja mielenterveydeltään?

 • Jones

  Vastaa

  Eipä jäppinen tainnut tiettää, että meni aika syvälle asiassa. Jopa raamatun mukaan ei ole kuin yksi sukupuoli. Nainenkin näet on vain osa miestä, miehen kylkiluu.
  http://blokiarvostelut.blogspot.com/2016/12/jumala-sanana.html
  ‑Vanhantestamentin mukaan jopa sukupuolia ei ole kuin yksi, sillä nainen on vain osa miestä

 • Mies_vaiko_nainen

  Vastaa

  Wikipediassa oleva sukupuolen määritelmä: ”Sukupuoli on biologiassa suvullisesti lisääntyvillä lajeilla ilmenevä anatominen ominaisuus, jonka perusteella melkein jokainen lajin yksilö kuuluu joko naaraisiin eli munasoluja tuottaviin yksilöihin (hedelmöityvä) tai koiraisiin eli siittiösoluja tuottaviin yksilöihin (hedelmöittävä).”.

  Yllä sanotun perusteella on niin, että jos mieheltä napsaistaan kulkuset kuivumaan, ei hänestä tule naista ilman kykyä tuottaa munasoluja. Mutta ei hän ole sitten sen enempää mieskään ilman kykyä tuottaa siittiöitä. Mutta voihan jokainen harjoittaa mielikuvitusleikkejä, vaikkapa sitten sukupuolensa suhteen.

 • Kirkonrotat vallanneet tornit

  Vastaa

  Mikä tuulaviiri tuubantuuttaaja!
  Joakim: ‑Miehillä ei ole kuukautisia.

  Tuula: ”, mutta se _miten_ mielipiteitä esitetään, niin totaa…”

  Myös Tuula: ‑Minun valvonnassani suutaan avaavaa oppilas persona non grataa saa lynkkausjengi mustamaalata leimakirveillä. Parempaa kulttuuria nääs.
  Se on omanlainen asia, koska transfobia on hyvin kompleksinen asia, vaan kyse on monimutkaisesta asiasta, joka voi ilmetä monin tavoin ja sen tunnistaa siitä kun minun transfobia-tutka alkaa hälyttämään tätä asiaa. Silloin onkin syytä ottaa tykit käyttöön bunkkeristamme käsin.

 • hit the nuke button

  Vastaa

  I NEED SAFE SPACE, MY IDEOLOGY NEEDS SAFE SPACE! I NEED SAFE SPACE, MY IDEOLOGY NEEDS SAFE SPACE, I NEED SAFE SPACE, MY IDEOLOGY NEEDS SAFE SPACE, I NEED NEED NEED

 • Minä

  Vastaa

  Yhä pimenee tuo lumetieteiden ”tiedekunta”.

 • Herra Hakkarainen

  Vastaa

  Olen 72 vuotias mies (oletettu, 2 lapsen isä) Minulla ei ole ollut vielä kuukautisia tähän mennessä. Pitääkö minun mennä gynekologille vai urologille ?

 • Anu Palosaari

  Vastaa

  Nooooo. Mutta jospa armahdettaisiin Wigelius (arvokas vanha papin nimi, muuten). Kyllähän Iriskin sekoili. Tsih.

 • juha.

  Vastaa

  Nyt sitten jossain päin ihmetellään kovasti sitä, etteivät globalistiset mediatalot voikkaan julistaa sitä kuka on erään suurvallan? seuraava presidentti.

  En innostu näistä ”miesten kuukautisista”, koska en todellakaan halua säännöllisiä (edellyäen että ehkäisytoimet ovat jyrkät) mielialan vaihteluita joka ainoa kuukausi.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tuo helvetin idiootti opettaja pitäs erottaa tuolta istumalta

 • Petteri M

  Vastaa

  Naisetkin voivat saada siemensyöksyn.

 • Tyrsky

  Vastaa

  Tuula Juvonen on suomalainen yhteiskuntatieteilijä, joka on erikoistunut sukupuolentutkimukseen ja queer-tutkimukseen.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tuula_Juvonen

  Queer-tutkimus eli queer-teoria (engl. Queer theory) tarkastelee kriittisesti seksuaalisuutta ja sukupuolta. Keskeistä on heteronormatiivisen ja cis-normatiivisuuden kyseenalaistaminen, sekä täten sukupuolitettujen sosiaalisten rakennelmien kriittinen tutkimus.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Queer-tutkimus

  Kriittinen tutkimus näkyy radikalisoituneen kriittiseksi kohteluksi.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Tuula Juvoselle 😉 tiedoksi

  Jos mieheltä tulee paskan lisäksi verta, ei ole syytä olettaa että kyse on kuukautisista vaan voi olla jokin peräpukama puhjennut tai on syytä käydä kolonoskopiassa, ettei ole mitään syöpää.

  Seppo Lehto Huk Tampereen valkoinen yliopisto
  https://kuntavaaliehdokas-Tampere.blogspot.com
  Kuntavaaliehdokkaana miehenä ei transseksuaalina 😉 Kyrpä tanassa toistaiseksi 😉

 • hohhoijaa

  Vastaa

  Juu opettaja siis poisti opiskelijan kurssilta monen kanssaopiskelijan pyynnöstä, ei mistään hetken mielijohteesta jonkun feministisen raivokohtauksen vallassa. Osa kurssin opiskelijoista on transihmisiä, ja siten ehkä oikeita ihmisiä kertomaan, onko Joakimin puhe ollut loukkaavaa vai ei (toisin kuin esim. edellinen kommentoija joka heittää natsitervehdyksiä ja kokee tarpeeksi todistella epätoivoisesti mieskuntoaan). Luennolla puhuttiin selkeästi sukupuolenkorjausta läpikäyvistä transmiehistä (jotka ovat jo ”virallisesti” miehiä, vaikka heillä edelleen on kuukautiset = miehiä joilla on kuukautiset), minkä Joakim jättää selkeästi tarkoituksella tarinasta pois, koska ketään ei muuten kiinnostaisi koko tarina.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi