Poliisin esiintymisestä BLM-mielenosoituksessa kanneltiin oikeusasiamiehelle

Pitkin Suomea on viimeisen viikon aikana järjestetty ryöstelyä ja tuhoamista tukevia Black Lives Matter -mielenosoituksia.

Rappiokulttuuri

Vanhemmat konstaapelit Harri Soininen (vas.) ja Janne Korhonen osallistuivat mielenosoitukseen.

Pitkin Suomea on viimeisen viikon aikana järjestetty ryöstelyä ja tuhoamista tukevia Black Lives Matter ‑mielenosoituksia. Osallistujat ovat pääasiassa olleet teinityttöjä, jotka toimivat vasemmistoaktiivien ohjailemina.

Helsingin mielenosoituksessa tapahtui kohua herättänyt poliisin selkeä osallistuminen tapahtumaan virkapuvussaan. Ainakin kaksi poliisia kantoi erilaisia kylttejä ja antoi itsensä tulla kuvatuiksi kylttien kanssa virkapuvuissaan.

Saako poliisi virka-ajallaan esiintyä mielenosoituksissa?

Tapauksesta on nyt tehty kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kantelijan mukaan oikeusasiamiejen tulisi ottaa kantaa, onko poliisin esiintyminen osana mielenosoitusta suotavaa tai peräti laitonta.

”Poliisin tulisi olla neutraali viranomainen, joka ei ota kantaa tällaisiin, vaikka aihe olisi mediassa esitetty miten trendikkäänä tahansa. Virka-asemaa ja ‑asua ei saa hyödyntää omien näkemysten esille tuontiin”, kantelussa todetaan.

Black Lives Matter Helsingin poliisi Kotimaa Oikeusasiamies Poliisi Politiikka Rappiokulttuuri Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi