Suomensukuisten kansojen sorto Venäjällä kärjistyy

Venäjän hallitus kutsuu traditionaalista maailmankuvaansa vaalivia marilaisia "radikaaleiksi".

Kulttuuri

Suomalaista kansanperinnettä vaaliva Taivaannaula-yhdistys uutisoi aiemmin tänä vuonna, että suomensukuisiin marilaisiin kohdistuvat sortotoimet ovat koventuneet Keski-Venäjällä. Suomensukuisten vaino ei loppunut maassa Neuvostoliiton romahtamiseen, vaan valtavirrasta poikkeavia traditionalistisia maailmankatsomuksia pidetään uhkana Putinin hallinnolle.

Tuoreet sortotoimet liittyvät Marin tasavallan sisäisen kehityksen ministerin Mikhail Danilovin antamaan määräykseen paikallisviranomaisille. Ministerin mukaan viranomaisten tulee varmistaa, etteivät perinteistä marilaista maailmankuvaa tunnustavat ihmiset voi käyttää julkisia kiinteistöjä toiminnassaan.

Määräyksen epäillään tähtäävän siihen, että valtio voisi lopulta kieltää myös marilaisten metsärituaalien suorittamisen, sillä suomensukuisen kansan pyhät lehdot sijaitsevat valtion omistamissa metsissä. Venäjällä kansalaiset tarvitsevat viranomaisluvan suuriin julkisiin kokouksiin, jollaisiksi myös metsärituaalit voidaan laskea.

Venäjän hallitus kutsuu traditionaalista maailmankuvaansa vaalivia marilaisia ”radikaaleiksi”. Sama luokitus on annettu myös maassa toimiville kansallismielisille aktivisteille, joihin kohdistuva vaino alkoi kärjistyä 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen jälkipuoliskolta lähtien.

Lähde: Taivaannaula

Kulttuuri Marilaiset Poliittinen vaino Politiikka Suomensukuiset kansat Traditionalismi Ulkomaat Venäjä Vladimir Putin Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Neuvostoaikojen palauttaminen on hiljalleen hiipinyt Venäjän vallanpitäjien agendalle. Vanhoja suunnitelmatalouden instituutioita viritellään uudelleen kuntoon. Sama keskusvallan ja totalitarismin vahvistaminen on tietty meneillään myös lännessä. Kommunismi palaa jälleen maailmaan ja ilmiö on tällä kertaa maailmanlaajuinen. Ei ole enää vapaata länttä sitä vastustamassa.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Sosialismi ei todellisuudessa kaatunut. Yhtenäinen Venäjä uusi virkamiespuolue. Kiinakin antaa yrittää. Venäjällä on kielletty risti ja homoliput. 50 eri lainkohtaa. Rasismi tietysti. Vaikka ei siellä sitä niin tarkasti sovelleta…

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Venäjä palaa Neuvostoliitoksi ja Euroopan Unioni muuttuu myös Neuvostoliitoksi. Kun nämä kaksi lyödään yhteen yhtenäinen Neuvostoisänmaa ulottuu Irlannista Vladivostokiin. 

  Tämä siinä on taustalla. Samat, ilmeisesti juutalaiset, vallanpitäjät ovat molempien takapiruna.

 • pirjo

  Vastaa

  älä valehtelle, juuri te olitte vainoneet karjalaisia ja olisitte haukkuneet marin tasavallan ihmisiä likaisesti, vain tästä että he asuvat venäjällä

  • Hylsy

   Vastaa

   Sama asia kuin että Espoossa Karakallion ja Viherlaakson jätkät hakkasivat toisiaan.😄

   Marit eivät asu Venäjällä vaan Mari-Elissä.

 • Pirjo

  Vastaa

  Missä minun kommenti, ai ei saa teistä sanoa samanlaista?

 • Ville V

  Vastaa

  Venäjän ortodoksisella kirkolla saattaa olla sormensa pelissä. Se on ennenkin käyttänyt valtiota hyväkseen hävittääkseen kilpailevat uskonnot, «pakanuuden maan päältä».

 • TTP

  Vastaa

  Ei ketään kiinnosta. Suomensukuiset kansat katoavat ja suomalaiset ovat muutoinkin aina vain pienenevä vähemmistö tällä pallolla. Valkoiset ovat pieni vähemmistö planeetalla verrattuna muihin rotuihin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi