Levyarvostelu: NWA – Straight Outta Third Reich (Demo 2017)

Fyysistä teosta voi kuvailla edelläkävijänä sekä ensimmäisen askeleen ottajana.

Kulttuuri

päivitetty

NWA-yhtyeen demolevy Straight Outta III Reich.

Suomalaisella kansallismielisellä musiikkirintamalla kuuluu huomenna 8.8. jotain aivan uudenlaista, sillä ensimmäinen suomenkielinen kansallissosialistinen hip hop ‑levy julkaistaan tuolla päivämäärällä. Vaikka kyse ei olekaan täyspitkästä levystä vaan demosta, on se silti ensimmäinen laatuaan.

Euroopassa radikaalikansallismielinen hip hop ‑kulttuuri on jo varsin elävä lajinsa osana laajempaa kansallismielistä vastakulttuuririntamaa. Suomi tulee tässäkin asiassa perinteisesti kymmenen vuotta muiden perässä, mutta nyt se ensimmäinen askel on otettu.

Demon kappaleet on nauhoitettu jo vuonna 2017 ja ne on myös julkaistu internetissä (osittain jo tuolloin vuonna 2017), mutta niiden löytäminen voi olla hankalaa muille kuin niille, jotka todella haluavat kappaleet löytää. Alunperin osa kappaleista ladattiin Youtubeen, mutta kulttuurimarxilaisessa sensuurivimmassa myös nämäkin ovat sieltä kadonneet muistiaukkoon.

Demolla on kuusi kappaletta

Nazis With Attitudez ‑yhtyeeseen (NWA) kuuluu viisi jäsentä, jotka esiintyvät osittain samoilla kappaleilla. Vain kaksi levyn biiseistä on ”sooloja”, joissa esiintyy ainoastaan yksi artisti. Yhtyeen nimi parodioi yhtä maailman tunnetuinta gangsta rap ‑yhtyettä Niggaz With Attitudez, joka nousi maailmanlaajuiseen julkisuuteen juutalaisen managerinsa avulla, joka ”vain halusi tuoda mustaa kulttuuria esille”. Myöhemmin yhtye hajosi sisäisiin riitoihin, joihin vaikutti myös vähemmän yllättäen managerin sekoilu yhtyeen rahojen kanssa. Suomalaisella NWA:lla tuskin tulee tätä ongelmaa olemaan.

Demon lyriikoissa käsitellään vakavia asioita osittain huumorin avulla ilman, että kyse on kuitenkaan mistään huoltoaseman hyllystä ostettavasta huumorilevystä. Hip hopissa sisäpiirimäisen huumorin viljely, jonka kohdeyleisö ymmärtää, on helpompaa lyriikoiden kautta kuin monessa muussa musiikkityylissä. Esimerkiksi jyväskyläläinen räppäri Aleksi ”Gettomasa” Lehikoinen saa oman osansa kappaleessa Gettomasa diss, joka sai alkunsa kyseisen artistin Instagramissa suorittamastaan avautumisesta, jossa hän vaati ”rasisteja” jättämään hip hop ‑kulttuurin mustille puhuen samalla omasta kulttuuristaan. Kyseessä on valkoinen suomalainen (vaikkakaan ei henkisesti), joten hänen avautumisensa sanamuodot olivat outoja. NWA:n kappaleessa esitetäänkin epäilys, ettei Gettomasa katsele kovinkaan usein peiliin.

Teillä oli unelma

Jonkinlaisesta tehokkuudesta kertoo myös kappale Teillä oli unelma, joka on tehty Turun vuoden 2017 terrori-iskun seurauksena. Terrori-iskun tapahtuessa perjantai-iltapäivänä, oli kappale jo sunnuntai-iltapäivänä yleisön kuunneltavana. Kaksi päivää ja biisi oli valmis. Agressiivisen taustabiitin tykityksessä osansa saavat niin silloinen pääministeri Juha Sipilä (jota epäillään homoksi), suvaitsevaisto aina kapitalisteista kommunisteihin sekä koko eduskunta, joka ei tee monikulttuurisille terrori-unelmille mitään muuta kuin edesauttaa sitä touhua. Kappale sai aikanaan Youtubessa varsin suuren suosion ennen muistiaukkoon joutumistaan, mikä kertoo sekä musiikkityylin että sen sisällöllisen sanoman laajemmasta kaipuusta kansalaisten keskuudessa.

Muissa kappaleissa esitetään kunnianosoitus eräälle itävaltalaiselle taidemaalarille, jota ei kuitenkaan nimetä, toivotaan maahanmuuttajien palaavan takaisin kotimaahansa, esitellään yhtye itsessään maailman vaarallisimpana jenginä (sillä yhtyeen sanoma on globalistien silmissä vaarallisempaa kuin mikään muu asia tässä maailmassa) sekä marssitaan mustapaitojen rivissä Helsingin saastuneimmissa lähiöissä. Kappaleiden äänenlaatu on toisinaan hieman vaihtelevaa, mutta koska kyse onkin demosta, on se täysin hyväksyttävä asia.

Askel kohti uuden kulttuurialueen haltuunottoa

Ennenkaikkea julkaisun tärkein puoli ei niinkään ole kuusi kappaletta, jotka on painettu rajoitetun painoksen levylle, vaan se, että kyseessä on ensimmäinen askel matkalla toivottavasti laajempaa uuden kulttuurialueen haltuunottoa. Kansallismieliselle hip hopille on ehdottomasti suurta tilausta nuorison keskuudessa, mutta sellaista ei ole aikaisemmin suomessa tehty. Levyn julkaisijat sekä NWA yhtyeenä näyttääkin tietä muille kansallismielisille osoittaessaan, että myös tällaista musiikkia voi tehdä, vaikka se onkin ”mustaa musiikkia.”

Mikäli kansallismielistä sanomaa voi levittää onnistuneesti hip hopin avulla, miksi jättäisimme sen mahdollisuuden käyttämättä? Jos nuorisoa kiinnostaa mielummin kuunnella hip hop-biittejä kuin 3‑tone-RAC:ta, olemme typeriä, mikäli emme ymmärrä tätä puolta osana kulttuuritaistelua. Euroopassa tällä saralla on saatu menestystä aikaiseksi monissa maissa, joten se on vain meistä itsestämme kiinni, mikäli myös Suomessa tahdotaan nähdä uutta verta kansallismielisessä liikkeessä tämän aseen avulla.

Demon julkaisupäivämäärä on 8.8.2020, minkä jälkeen sitä saa hyvin varustetuilta levykauppiailta. Painos on rajoitettu 88 kappaleen erä, minkä jälkeen sitä ei tulla painamaan lisää, joten sen voi jo nyt sanoa olevan keräilyharvinaisuus.

Lue lisää levyarvosteluita:

Levyarvostelu: White Minority – Heroes of Our Days

Hip hop Kotimaa Kulttuuri Levyarvostelu Musiikki NWA

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Tuleeko t‑paitoja? Levyn kansikuvalla varustettu paita olisi asiallinen.

  Samaa mieltä, että sanoma menee kaiken edelle. Rotukriittistä ja järjestelmää kritisoivaa materiaalia voi julkaista, missä muodossa tahansa. Vaikka hip hop-asuun muotoiltuna!

 • NIggeri killer

  Vastaa

  Mahtava ja omaperäinen idea! heil HITLER!

 • RACaina

  Vastaa

  alas on tultu kun joutuu todistamaan tämmöistä rappiokulttuurin edistämistä. mitä seuraavaksi???aletaanko soittamaan jotain afrikkalaisia rumpuja ringissä hä?????

  • Yo

   Vastaa

   Musiikki rodullisella sanomalla, niin millä tapaa se on rappiokulttuurin edistämistä?

 • Mä oon mattokesa

  Vastaa

  En muuten tykkää rapista yhtään, enkä sitä kuuntele.Mutta NWA:n kohdalla teen poikkeuksen!
  Kovaa kamaa!Maailman vaarallisin jengi!

 • Cringe

  Vastaa

  Ala-arvoista settiä. Ei jatkoon.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi