Maahanmuuttaja-artistille ehdollista pakottamisesta seksuaaliseen tekoon – uhri 16-vuotias

Saka on korostanut sitä, että hän ei ollut koskaan tuonut kotiinsa keitään 16-vuotiaita. Hän työskenteli artistina ja oli tuonut asunnolleen "tuhansia ihmisiä" eikä hän siksi pystynyt muistamaan, mitä oli kolme vuotta sitten tapahtunut.

Rikos

judge, hammer, auction hammer

Syyttäjän mukaan Preacher Griffin Saka (1985) on käyttämällä väkivaltaa pakottanut itseään 19 vuotta nuoremman, eli tekoaikana 16-vuotiaan uhrin alistumaan seksuaalisen teon kohteeksi.

Entuudestaan toisilleen tuntemattomat Saka ja uhri ovat Sakan kutsumana viettäneet myöhäistä iltaa Sakan asunnolla. Asunnossa ollessaan Saka on useaan kertaan puristanut uhria vyötäröltä, rinnoista ja takapuolesta sekä vetänyt uhria väkisin lähemmäksi itseään ja kääntänyt hänen päätään. Saka on niin ikään pitänyt uhria tiukassa halausotteessa, josta uhri on pyrkinyt irtautumaan. Saka on tämän lisäksi suudellut uhria ja työntänyt käden kovin ottein uhrin housujen sisään, pikkuhousujen päälle ainakin kaksi kertaa, pitäen uhria samalla niin tiukasti kiinni, ettei uhri ole heti päässyt pois tilanteesta. Uhri on sanoin ja käytöksellään ilmaissut, ettei halua Sakan tekevän näitä tekoja hänelle. Saka oli koko ajan yrittänyt ”come here, come here” saada hänet viereensä istumaan.

Uhri on kertonut olleensa lauantai-iltana kahden ystävänsä kanssa pikaruokapaikassa Helsingissä, minkä jälkeen he olivat olleet kävelemässä Esplanadia kohti, kun he olivat Aleksin ja Old Irish Pubin vieressä tien toisella puolella törmänneet mieheen, joka oli alkanut jutella heille. He olivat jonkin aikaa jutelleet ja mies oli ehdottanut, että hänen luonaan voisi katsoa Netflixiä ja hän voisi tehdä ruokaa. Kun he olivat hetken jutelleet, uhri kavereineen oli lähtenyt miehen asunnolle, joka oli ollut Leilankujalla. Asunto oli ollut kunnollisen oloinen ja alussa oli ollut hauskaa, jolloin uhri oli asunnolla ottanut kirjallisena todisteena olevan videonkin ennen syytteen mukaisia tapahtumia. Uhrin mukaan videolla näkyivät hän, todistaja ja heidän kolmas kaverinsa sekä Saka.

Asunnolla Saka hiplasi uhria muun muassa rinnoista jatkuvasti. Jossain vaiheessa Saka oli mennyt keittiöön laittamaan ruokaa ja oli halunnut uhrin mukaan. Kun Saka oli useamman kerran kysynyt, uhri oli mennyt keittiöön. Saka oli halunnut uhrin laittavan musiikkia ja kun uhri oli ollut säätämässä musiikkia, Saka oli tullut takaapäin ottamaan hänestä kiinni ja aika kovaa laittanut käden hänen housuihinsa alushousujen päälle. Saka oli kouraissut ja se oli sattunut. Saka oli myös kuiskannut hänen korvaansa ”you make me so horn” ja muuta ällöttävää. Saka oli pitänyt kovaa uhrista kiinni, mutta uhri oli riuhtaissut itsensä irti ja sanonut, että hänen pitää lähteä sekä sanonut todistajalle, että nyt lähdetään, mihin todistaja oli heti suostunut. Kolmas kaveri ei ollut ymmärtänyt tilannetta eikä ollut kehdannut lähteä ennen kuin ruoka oli edes valmis, joten tämä oli jäänyt vielä asunnolle.

Kun he olivat päässeet lähtemään, uhri oli rappukäytävässä huomannut, että hänen laturinsa oli jäänyt asunnolle ja todennut hakevansa sen nopeasti. Hän oli hakenut laturin ja kun hän oli ollut lähdössä ovesta, Saka oli mennyt oven eteen niin, ettei hän ollut päässyt menemään, ottanut hänet otteeseen etupuolelta siten, että käsi oli ollut hänen ympärillään sekä puristanut hänen takapuoltaan ja työntänyt käden hänen housuihinsa alushousujen päälle kovakouraisesti. Saka oli yrittänyt kävellä makuuhuoneeseen päin ja saada uhria sinne. Uhri oli yrittänyt pysyä paikoillaan ja sanonut älä ja yrittänyt päästä irti, yrittänyt työntää Sakaa ja sanonut, että kaverin bussi tulee, mutta Saka oli pitänyt häntä otteessaan. Uhri ei ollut päässyt irti, koska Saka oli ollut vahvempi. Sitten oli kuulunut, kun todistaja oli tulossa, mihin Saka oli havahtunut ja uhri oli saanut riuhtaistua itsensä irti.

Preacher Griffin Saka tuomittiin 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Koeaika päättyy 30.9.2025. Valtion varoista palkkioksi uhrin asianajajalle yhteensä 2069,19 euroa, mikä määrä Saka velvoitetaan korvaamaan takaisin valtiolle. Saka velvoitetaan maksamaan uhrille vahingonkorvauksena kärsimyksestä 1500 euroa korkoineen.

Valtion varoista maksetaan Sakan asianajajalle yhteensä 1631,62 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 224306)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Pakottaminen seksuaaliseen tekoon Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pöh

  Vastaa

  Nuorille on opetettu (aivopesty) että monikulttuuri on rikkautta, ja vähänkin vastaansanominen tai motiivien epäily tummia kohtaan on rasismia.

 • matu artisti ei välttämättä maksa

  Vastaa

  Vai että sellainen artisti. Maksaakohan artisti tällä kertaa?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Miksi saa aina uudestaan ja uudestaan lukea näitä juttuja, joissa nuoret lähtevät rotumuukalaisten asunnolle mukaan?
  Kyllä moni asia on pielessä.

  • Oma vika

   Vastaa

   Juu, itseään saa syyttää jos tapaa kadulla värivirheellisen ja siitä paikasta lähtee sen kämpille ”katsomaan Netflixiä ja syömää”. 

   Toisaalta toivois että Saka olis saanut haluamansa niin tuokin olisi oppinut elämästä jotain.

  • Heinrich

   Vastaa

   Raippaa pitäis antaa likoille ja näiden vanhemmille.

 • GLGL

  Vastaa

  ”tuomittiin 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.”

  Omituista tuo lakikieli (”pakottaminen seksuaaliseen tekoon”). Tapahtumakuvauksen mukaan uhri ei tehnyt mitään ”seksuaalista tekoa”, vaan pyrki poistumaan tilanteesta. Uhrin piilosyyllistämistä, vaiko realistisempaa laintulkintaa: Jo ”meno rikastuttajan kämpälle Netflix:iä katselemaan” tulkitaan ”seksuaaliseksi teoksi”, ja rikastuttajan harjoittama houkuttelu on pakottamista. Eli olisi siis rikokseen todennäköisesti johtavien tekojen kriminalisointia, kun kyseessä on riskikäyttäytyjä.

  Mutta missä on ”Mee too” rääkyjät nyt? Romahtaneiden pilvilinnojen raunioissa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  judge, hammer, auction hammer