Maahanmuuttajille tuomiot huumerikoksista

Vastaajat keskustelivat huumekaupasta ja tekivät myynti-ilmoituksia Amazonin omistaman Wickr-sovelluksen välityksellä.

Rikos

cannabis, marijuana, hemp

Poliisi oli rikosepäilyn vuoksi mennyt yksityisasuntoon, josta on muiden henkilöiden lisäksi tavattu Aden. Aden on otettu kiinni, ja hänen hallussaan olleeseen puhelimeen on tehty laite-etsintä. Laite-etsinnässä on löydetty viestiketjuja ja muuta materiaalia, jonka vuoksi Adenia on alettu epäillä törkeästä huumausainerikoksesta. Laite-etsinnässä ilmeni, että Aden on julkaissut marihuanan myynti-ilmoituksia sekä keskustellut huumausaineiden myymisestä eri henkilöiden kanssa Wickr-sovelluksessa, jossa hän on käyttänyt nimimerkkejä goodroll, ghostroll ja pakukymppi.

Syytteiden mukaan Sadik Aden on myynyt useille eri henkilöille marihuanaa yhteensä ainakin noin 844 grammaa ainakin 11 euron grammahinnalla. Aden on lisäksi pitänyt myyntitarkoituksessa hallussaan marihuanaa 150 grammaa ja yrittänyt myyntitarkoituksessa hankkia 500 grammaa marihuanaa.

Elvis Mujkic on pitänyt hallussaan marihuanaa yhteensä noin 577 grammaa ostamalla sanotun määrän marihuanaa Adenilta useassa erässä, jotka ovat olleet suuruudeltaan 36–100 grammaa. Kyseisistä marihuanakaupoista on sovittu pikaviestisovelluksessa. Mujkic on myynyt edellä todetusta 577 gramman määrästä osan eli marihuanaa ainakin 1030 euron arvosta eli ainakin noin 50 grammaa. Mujkic on lisäksi yrittänyt välittää marihuanaa 50 grammaa yrittämällä hankkia sanotun määrän marihuanaa Adenilta kaverilleen.

Mujkicin rikosrekisteristä ilmenee, että hänet on aikaisemmin tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen 8.3.2019 samankaltaisesta rikollisuudesta. Mujkic on aloittanut huumausaineiden levittämisen melko pian eli noin 6 kuukautta edellisen tuomion antamisen jälkeen. Oikeus ei kuitenkaan antanut ehdotonta tuomiota, koska rikoksen tekemisestä on jo kulunut paljon aikaa. Lisäksi Mujkic kertoi päässeensä irti päihdeongelmastaan, joka ”on ollut rikoksiin syyllistymisen syynä”.

Sadik Abdiasis Aden (1991) tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 1 vuoden 2 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Aden velvoitetaan maksamaan valtiolle rikoksella saavutettuna hyötynä 9284 euroa. Valtion varoista maksetaan Adenin puolustajalle yhteensä 2046 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Elvis Mujkic (1988) tuomittiin huumausainerikoksesta 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mujkic velvoitetaan maksamaan valtiolle rikoksella saavutettuna hyötynä 1030,00 euroa. Valtion varoista maksetaan Mujkicin avustajalle palkkioksi yhteensä 2166,03 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 212532

Huumeet Kannabis Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Reiska

  Vastaa

  eli, kantsii käyttää sovellusta joka unohtaa keskustelut saman tien jos haluaa ettei kärähdä mistään sellaisista jutuista joita poliisi ei osaa edes epäillä siinä vaiheessa kun ne rupeaa sitä kännykkää räpläämään. sellasia on olemassa.

  tässä tapauksessa parempi opsec olisi ilmeisesti säästänyt mamun vankilareissulta. opitaan me mamujen virheistä, ollaan pikkasen niitä huolellisempia ja vainoharhaisempia. ja kunniotetaan esivaltaa sen verran että ei tehdä niiden työstä liian helppoa niinku mamut tekee.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  cannabis, marijuana, hemp