Käräjäoikeus hylkäsi maahanmuuttajan syytteen tupakan myyntirikoksesta

Snapchatissa "Vapeshopia" pitänyt Hassan kiisti syytteen ja väitti tuotteiden olleen vain hänen omaan käyttöönsä.

Rikos

Syytteen mukaan tekoaikaan 16-vuotias Ahmed Abdi Hassan oli myynyt sähkösavukkeita useille eri henkilöille tekemällä Snapchat-sovellukseen myynti-ilmoituksia ja myymällä myynti-ilmoituksen perusteella häneen yhteyttä ottaneilla henkilöille sähkösavukkeita.

Hassanin puhelimesta ilmenee viestejä, joissa keskustellaan ”vapeista” ja keskustelun toinen osapuoli toteaa Hassanin olevan myyjä. Lisäksi ilmenee sähköpostiviestejä, joiden perusteella Hassan on luonut Snapchat-palveluun käyttäjän ”vapeshop”. Edelleen ilmenee ”vapeja” koskevia myynti-ilmoituksia sekä kuvia sähkötupakasta yksittäin ja laatikoissa. Käräjäoikeus katsoo, että edellä kerrottu todistelu osoittaa, että Hassan on yrittänyt myydä sähkötupakkaa. Onnistuneeseen myymiseen viittaa se, että myytävät tuotteet vaihtuvat ilmoituksissa.

Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt varmana, että Hassan olisi onnistunut aikaisemmissa ilmoituksissa olevien sähkötupakoiden myymisessä, koska ”tuotteiden vaihtumiseen ilmoituksissa voi olla jokin muukin syy kuin se, että tuotteita olisi mennyt kaupaksi”. Näin ollen käräjäoikeus katsoi jääneen näyttämättä, että Hassan olisi myynyt tai muuten luovuttanut tupakkatuotteita. Tämän vuoksi syyte hylättiin.

Valtion varoista maksetaan Hassanin asianajajalle 797,50 euroa ja arvonlisäveroa 191,40 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 231690)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rikos Snapchat Vape

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Topi

  Vastaa

  No niin. Tästä sitten mallia muiden juttujen käsittelyihin. Rikoksen suunnittelu, tavaran kaupittelu ja sen myymiseen ryhtyminen/sen yrittäminen ei ole rikos. Tätä tulee soveltaa nyt ennakkotapauksena viinatrokareihin sekä huume‑, nuuska- & tupakkakauppiaisiin. Tulee kyseenalaistaa myös kaikenlainen muu rikosten suunnittelun laittomuus.

 • TT

  Vastaa

  Matu sai tuta suomalaisen virkavallan himon nitistää kaikki omaehtoinen kaupallinen toiminta jo heti alkuunsa.

 • Tilaisuus tekee

  Vastaa

  Mietin vain niitä idiotteja jotka sauhuttelee. Ei olisi markkinoita/rikoksia ellei olisi käyttäjiä. Ja toisaalta, niitä jotka haluavat saada kaiken ”aina vähän halvemmalle” joutuen kuitenkin maksamaan veronsa valtiolle muita reittejä.

 • Vasen Oikeus

  Vastaa

  ”tuotteiden vaihtumiseen ilmoituksissa voi olla jokin muukin syy kuin se, että tuotteita olisi mennyt kaupaksi”
  Tämä mullistaa huumekaupankin. Jokainen joka saanut tuomion huumeidenmyynnistä esim. teksti/kuvaviestien perusteella voi nyt hakea tuomionsa kumoamista sekä hakea valtiolta korvausta. Tästäkin saamme kiittää suomen oikeusistuinten rasistiksi leimaantumisenpelkoa.

 • Kyynikko

  Vastaa

  No onhan se urheampaa riivata jotain 16v poikaa sähkötupakan vuoksi…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi