Maahanmuuttajakaksikko käräjillä pahoinpitelystä ja huumeratista

Tuomittu vastaaja sai jo keväällä yli 4 vuoden vankeustuomion, joten oikeus katsoi sen kuittaavan myös nyt syyksiluetut rikokset.

Rikos

03.12.2019, Espoo

Festina Sinani kertoi olleensa yhdessä Amina-Sahra Mohamudin kanssa matkalla kotiin kun he olivat tavanneet Dinlen ja Khalifin. Mustasukkaisuuteen liittyvän riidan jälkeen alkoi tilanne, jota kuvataan syytteissä seuraavalla tavalla:

Abdisalaan Khalif (1994) on lyönyt Festina Sinania kaksi kertaa avokämmenellä kasvoihin kadulla Kirstintiellä. Khalif on poistunut paikalta linja-autolla, jolloin Sinan on seurannut häntä. Khalifin astuessa ulos linja-autosta ja Sinanin seuratessa häntä on Khalif tönäissyt Sinanin maahan kaksin käsin.”

Syyte hylättiin, koska ainoana näyttönä Khalifin väkivallasta oli Sinanin oma kertomus.

Abdirahmin Dinle (1997) on tehnyt ruumiillista väkivaltaa entiselle seurustelukumppanilleen Sinanille Kirstinkadulla heittämällä tätä kivillä, lyömällä tätä useita kertoja nyrkillä kasvoihin, paiskaamalla tämän maahan ja Sinanin ollessa maassa potkimalla tätä useita kertoja ainakin päähän ja vasempaan reiteen. Dinle on jatkanut pahoinpitelyä nostamalla Sinanin ylös ja lyömällä tätä useita kertoja nyrkillä kasvoihin. Menettelyllään Dinle aiheutti ompeleita vaatineet haavat otsaan ja vasempaan silmäkulmaan, mustelman vasempaan silmäkulmaan sekä särkyä ja turvotusta vasempaan reiteen. Lisäksi Dinlen menettelyn seurauksena Sinanin Airpod-kuulokkeet ovat hajonneet.”

Oikeuden mielestä rajuimmille väitteille ei löytynyt tarpeeksi todisteita, joten syyte törkeästä pahoinpitelystä loiventui pahoinpitelyksi.

”Khalif on kuristanut tekohetkellä 17-vuotiasta Amina-Sahra Mohamudia Kirstinkadulla, painanut häntä seinää vasten ja lyönyt 3–4 kertaa avokämmenellä olkapäähän. Menettelyllään Khalif on aiheuttanut Mohamudille ainakin mustelman olkapäähän.”

Vain Mohamudin kertomus tuki syytettä, joten oikeus ei pitänyt näyttöä riittävänä.

Syyttäjän mukaan edellä kuvattuja väkivaltatekoja seuraavana päivänä Dinle on soittanut Khalidin läsnäollessa Mohamudille, varmistaen Sinanin olevan kuulemassa puhelun, ja uhannut heidän kohdistavan väkivaltaa asianomistajiin mikäli he nimeävät Dinlen ja Khalidin poliisille. Dinle oli sanonut: ”Te meette poliisille ja sanotte että olitte ihan betsoissa ettekä muista mitään. Ja sit liioittelette poliisille, että mitä bentsot tekee. Jos te kerrotte totuuden, niin me tapetaan teiät”. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt näyttöä riittävänä.

Toukokuu 2020, Espoo

Syyttäjän mukaan Dinle kuljetti kortitta henkilöautoa FNF-435 mm. Tuomarilantiellä käytettyään kokaiinia. Lisäksi hän piti hallussaan marihuanaa 6,1 grammaa. Pysäytyksen yhteydessä Dinle esitti poliisille veljensä nimen ja henkilötunnuksen omanaan.

Asianomistajaa ei tavoitettu oikeuteen

Mohamudia ei ollut tavoitettu asian ensimmäiseen pääkäsittelyyn 15.11.2021. Käsittely oli jouduttu peruuttamaan. Asian seuraava käsittely 7.2.2022 oli jouduttu peruuttamaan Khalifin sairastumisen ja Mohamudin poissaolon vuoksi. Pääkäsittelystä 7.4.2022 Mohamud oli jäänyt kutsuttuna pois. Pääkäsittely oli tuolloin Mohamudin poissaolosta huolimatta aloitettu. Asian jatkettu käsittely 16.5.2022 oli peruutettu lautamiehen ja Sinanin sairastuttua. Mohmaud oli vastannut sähköpostiin ja ilmoittanut saaneensa kutsun 16.5.2022 istuntoon. Hän ei kuitenkaan saapunut. Tämän jälkeen Mohamudin aikaisemmin toimineet yhteystiedot eivät enää toimineet eikä Mohamudiin saatu enää yhteyttä. Mohamudia on tavoiteltu etsintäkuulutuksella tämän jälkeen. Asianosaisilta saadun tiedon mukaan Mohamud on mahdollisesti ulkomailla. Käräjäoikeuden tiedossa ei ole missä hän on ja onko hän palaamassa Suomeen. Mohamudia ei ole 28.3.2023 mennessä tavoitettu etsintäkuulutuksella. Kun Mohamudin yhteystietoja ei ole tiedossa ja hän mahdollisesti oleskelee ulkomailla, katsoo käräjäoikeus, että hänen tavoittamisensa kohtuullisessa ajassa on epätodennäköistä.

Tuomiot

Rikosrekisterin mukaan Dinlelle on 3.2.2021 tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 80 päivää vankeutta, 7.3.2023 Helsingin hovioikeudessa 4 vuotta 1 kuukausi vankeutta ja 7.9.2021 Pirkanmaan käräjäoikeudessa 60 päivää vankeutta, joten mainitut tuomiot otettiin huomioon rangaistusta alentavina, eikä Dinlelle annettu enempää istuttavaa.

Abdirahmin Suleiman Dinle tuomittiin pahoinpitelystä, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta. Syyte oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta hylättiin.

Valtion varoista maksetaan Sinanin asianajajalle yhteensä 2659,80 euroa, mistä määrästä Dinle velvoitetaan korvaamaan takaisin valtiolle 1329,90 euroa korkoineen.

Valtion varoista maksetaan Dinlen asianajajalle yhteensä 1173,04 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Dinle velvoitetaan korvaamaan Sinanille kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 500 euroa, takista 50 euroa, ambulanssikuluista 25 euroa ja kosmeettisesta haitasta 300 euroa korkoineen.

Abdisalaan Abdulkadir Khalifin pahoinpitelysyytteet ja syyte oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta hylättiin. Valtion varoista maksetaan Khalifin asianajajalle yhteensä 1500,40 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 212265)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Snif

  Vastaa

  Olisi erittäin hyvä tietää kuinka paljon menee veromaksajien rahaa vuodessa noiden kaikkien kultamuninen rikosten korvauksiin. Tuskin riittää edes miljoona vuodessa.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Tämäpä meitä rikastuttaa. Otetaan (((pankkiireilta))) lisää velkaa , että tämäkin saadaan maksettua. ”Ei se ole tyhmä , joka tulee muualta elämään muiden kustannuksella , vaan se joka sen sallii tuhota oman ja muiden heimolaistensa tulevaisuuden velkaannuttamalla.” Keskiverto ”kantasuomalainen” on idiootti. Mitä vanhemmaksi elää , sen paremmin sen huomaa.

 • Betonikostaja

  Vastaa

  Mohamudiaisen pitäisi antaa nyt jäädä sinne ulkomaille, ei mitään asiaa enää Suomeen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi