Maahanmuuttajalle ehdollista lukuisista näpistyksistä ja varkauksista

Kaikki rikokset tapahtuivat Lohjalla 2021.

Rikos

gavel, auction, hammer

Ensimmäisessä syytekohdassa Sanam Mohrdahr-Ghaemmaghami on anastanut Tokmanni-myymälästä irtainta omaisuutta yhteensä 74,85 euron arvosta ottamalla haltuunsa työhousut ja hupparin, pukemalla vaatteet ylleen sovituskopissa ja poistumalla myymälästä maksamatta tuotteita. Anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin. Vastaaja myönsi syytteen oikeaksi.

Toisessa syytekohdassa Mohrdar-Ghaemmaghami on yksin tai tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa tunkeutunut suomalaismiehen omistamaan vapaa-ajan asuntoon, ottanut asunnosta haltuunsa Playstation-pelikoneen, pelejä, stereot, juomalaseja, Samsung-merkkisen tietokoneen sekä kaksi teräskaasupulloa ja poistunut paikalta omaisuus mukanaan. Vastaaja on myynyt ainakin pelikonetta ja pelejä eteenpäin. Vastaaja väitti olleensa vain asunnon ulkopuolella, kun hänen velkainen ystävänsä oli tunkeutunut asuntoon. Hän on myöntänyt tienneensä, mitä ystävä oli sisällä tekemässä. Vastaaja oli saanut ystävältään PlayStation-pelikoneen velkojen maksuksi. Kuitenkin esitutkinnassa vastaaja on kertonut käyneensä mökillä ja vieneensä sieltä PlayStation-pelikoneen ja siihen kuuluneet pelit sekä juomalasit ja stereot. Hän on vielä kertonut, että hän on vienyt nämä tavarat yksin. Kertomusten eroavaisuutta hän on selittänyt siten, että hän oli halunnut suojella ystäväänsä. Asiassa kirjallisena todisteena esitetyistä valokuvista käy ilmi, että Mohrdar-Ghaemmaghamin hallusta on löytynyt PlayStation-pelikone ja siihen kuuluneet ohjaimet, laturi ja pelit. Kuvista käy lisäksi ilmi se, että Mohrdar-Ghaemmaghamin asuntoon tehdyssä kotietsinnässä on löytynyt stereot. Kuvista käy ilmi myös se, että Mohrdar-Ghaemmaghami on käynyt Whatsapp-sovelluksessa keskustelua komposiittipulloista ja niistä saaduista rahoista. Käräjäoikeus ei pitänyt vastaajan selittelyjä uskottavina.

Kolmannessa syytekohdassa Mohrdar-Ghaemmaghami on yhdessä tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa murtautunut Lehmijärven Romu ja Rauta Oy:n alueelle leikkaamalla portin lukon rikki, murtautunut edelleen kiinteistöllä olevaan rakennukseen vääntämällä rakennuksen ulko-oven auki, ottanut haltuunsa kiinteistöltä ja sieltä sijaitsevista rakennuksista kaksi kaasupulloa, työvaatteet, kaksi kuparirouhetta sisältävää lasipurkkia sekä akun ja poistunut paikalta omaisuus mukanaan. Oikeudessa vastaaja selitti edellisestä syytekohdasta tutun tarinan, jossa teon takana oli hänen velkainen ystävänsä. Oikeus ei kuitenkaan katsonut tarinan vaikuttavan hänen syyllisyyteensä. Lisäksi valokuvatodisteista kävi ilmi, että vastaaja ei ole vain istunut autossa, vaan hän ja toinen henkilö ovat pyörineet portin läheisyydessä. Kahdessa kuvassa Mohrdar-Ghaemmaghami on joko avaamassa tai sulkemassa porttia.

Neljännessä syytekohdassa Mohrdahr-Ghaemmaghami on anastanut K‑Citymarketista irtainta omaisuutta 4,75 euron arvosta ottamalla haltuunsa korvakorupaketin, piilottamalla tuotteen sovituskopissa kantamuksiinsa ja poistumalla myymälästä maksamatta tuotetta. Anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin. Vastaaja kiisti syytteen.

Viidennessä syytekohdassa Mohrdahr-Ghaemmaghami on anastanut K‑Citymarketista irtainta omaisuutta yhteensä 66,95 euron arvosta ottamalla haltuunsa urheilutopin ja verryttelyhousut, irrottamalla tuotteista sovituskopissa hintalaput ja piilottamalla tuotteet kantamuksiinsa tai pukemalla tuotteet ylleen ja poistumalla myymälästä maksamatta tuotteita. Anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin. Vastaaja kiisti syytteen.

Neljännessä ja viidennessä kohdassa vastaaja kiisti olleensa myymälässä mainittuina aikoina, vaikka häntä vastaan oli todisteina valvontakameratallenteita. Edes koronamaski ei tarjonnut vastaajalle riittävää suojaa.

Sanam Mohrdar-Ghaemmaghami (1989) tuomittiin kolmesta näpistyksestä ja kahdesta varkaudesta 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet velvoitettiin korvaamaan Tokmannille 124,85 euroa, Lehmijärven Romu ja Rauta Oy:lle 1069,22 euroa ja Keskolle 71,70 euroa.

Valtion varoista maksetaan Mohrdar-Ghaemmaghamin avustajalle yhteensä 2184,24 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 222198)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Näpistys Rikos Rotu Väestönvaihto Varkaus

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Late

  Vastaa

  vittu näiltä pitää ottaa vaikka sisä-elimiä kuitatakseen asianajo kulut. työleirejä pystyyn ja äkkiä kun näiden paskaläjien asianajo kuluihin palaa kymmeniä miljoonia vuosittain veronmaksajien rahoja. eka työleirille ja siitä sit aina karkoitettavaks heti vapauduttuaan. karkoitus kulutkin täytyy tienata leirillä etukäteen

 • pöh

  Vastaa

  ”Valtion varoista maksetaan Mohrdar-Ghaemmaghamin avustajalle yhteensä 2184,24 euroa.”

  Tuomion saaneet pitäisi laittaa itse maksamaan oikeudenkäyntikulut.
  Ja jos ei ole mistä maksaa/ottaa, niin sitten perintään ja ulosottoon, ja asianajajat odotelkoon palkkojaan. Ei se ainakaan oikein ole että veronmaksajat nämä kaikki aina maksaa.

 • Jupi

  Vastaa

  Ghaemmagharmi ollut yhteiskunnalle sellainen 2 oikein lotossa ja jokerista kuusi oikein mut jäi laittamatta

 • Nimetön

  Vastaa

  ghaemmaghami on iha homo kun vittu mun kotikaupungista pöllii saatana tavara

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer