Maahanmuuttajalle sakkoja moskeijan ikkunoiden rikkomisesta – Väitti paenneensa väkivaltaista ”nuorisoa”

Vastaaja vetosi asiassa hätävarjeluun, mutta oikeus ei pitänyt selitystä uskottavana.

Rikos

gavel, hammer, judge

Tuomiolauselman mukaan Shafie Ahmed löi moskeijan rapun alaoven lasin ja moskeijan oven lasin rikki. Asianomistajalle on aiheutunut Ahmedin menettelystä 876,17 euroa korvauskuluja.

Vastaajan sekava tarina

Ahmed on oikeudessa kertonut olleensa menossa moskeijaan, kun hän oli nähnyt nuorisoporukan. Aikaisemmin, ennen tätä tilannetta joku nuorisoporukka oli hakannut Ahmedia maassa ja tämä aikaisempi tilanne oli ollut tapahtuma-aikaan Ahmedin alitajunnassa. Ahmed oli luullut, että nuorisoporukka oli seurannut häntä edelleen ja siksi hän oli rikkonut myös toisen lasin. Ahmed oli hätääntynyt tilanteesta eikä hän ollut saanut moskeijan ovea auki ja siksi hän oli rikkonut ikkunan. Ahmed ei ole muistanut, missä hän oli tavannut nuoret, mutta se oli tapahtunut jossakin matkalla moskeijaan ehkä noin 500 metriä moskeijasta. Ahmed ei ollut juossut pakoon mutta hän oli kävellyt pois tilanteesta. Ahmedista oli tuntunut siltä, että hänen piti paeta. Ahmed ei osannut kertoa, montako nuorta hän oli nähnyt mutta heitä oli ollut useampi ja he olivat huudelleet. Ahmedin mukaan hänen hätääntymisensä oli johtunut enemmänkin toisesta tapahtumasta kuin puheena olevassa tilanteessa olleista nuorista. Samana tai edellisenä päivänä joku oli puukotettu ilman syytä.

Todistaja Cabdicasiis Hassan on kertonut olleensa oman liiketilansa sisätiloissa, kun nuori mies oli tullut sisään ja ovi oli rikottu. Tämän jälkeen paikalle oli tullut poliisi. Kyseinen tila oli yhdistyksen tila ja siinä yhteydessä oli myös rukoushuone. Tuohon aikaan oli ollut koronarajoitukset ja siksi ovi oli ollut kiinni. Kun nuori mies oli tullut sisään, hän oli sanonut tarvitsevansa apua, ja että nuoret olivat hänen perässään. Hassan ei ollut nähnyt ketään muita tai kuullut mitään ääniä. Hassan oli puhunut nuoren miehen ja poliisien kanssa ja nuori mies oli sanonut poliisille, että jollakin oli ollut puukko kädessä. Hassan ei ollut nähnyt kenenkään tulevan nuoren miehen perässä eikä hän ollut nähnyt ketään, tosin Hasan oli tarkastanut paikat vasta poliisin kanssa.

Shafie Mohamed Ahmed (1992) tuomittiin vahingonteosta 30 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 180 euroa. Hänet velvoitetaan korvaamaan aiheuttamansa taloudellinen vahinko 876,17 euroa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 23976)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Moskeija Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Sukurutsan aiheuttamien ”hämmentävien” tapahtumakulkujen yleisyys muhamettilaisissa maissa selittänee tämänkin tapauksen.

 • seant

  Vastaa

  Kun lukee näitä oikeusjuttuja, vaikka on kuinka selvä näyttö, niin syyllinen valehtelee minkä ehtii.
  Tämä luonnollista sillä koraani käskee valehtelemaan vääräuskoisille, jos se edistää omaa asiaa.

  • Erityistason uskontoasiantuntija

   Vastaa

   Koraani käskee valehtelemaan, niin käskee myös juutalaisten pyhä kirja, toora.

 • Olen Tyhmä T-Suomen poliisi ja YLE

  Vastaa

  Alle 15-vuotiaiden tekemät ryöstöepäilyt kasvoivat lähes 140 prosenttia – poliisi perää kattavaa tutkimusta juurisyistä

  ylen jutussa kierretään se täysin selvä syy 

  eli ei sanaakaan ulkomaalaistaustaisista väkivaltaista nuorista

  kuinka tyhminä he poliisit ja YLE suomalaisia pitävät

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, hammer, judge