Irakilaiselle päiväsakkoja rekisterimerkintärikoksesta ja väärennyksestä

Vastaaja kiisti syyllistyneensä rikoksiin ja väitti suorittaneensa teoria- ja ajokokeen Irakissa. Lisäksi hän vetosi asiassa Irakin valtion köyhyyteen.

Rikos

Syyttäjän mukaan Mohammed Al-Nuaimi esitti Ajovarmalle toimittamansa ajokorttilupahakemuksen yhteydessä väärän irakilaista ajokorttia jäljittelevän asiakirjan saadakseen itselleen suomalaisen ajokortin.

Al-Nuaimin ajokorttihakemuksensa mukana toimittama irakilainen ajokortti on ollut tulostettu tai kopioitu eikä se ole ollut valmistettu painomenetelmin, kuten se Traficomin tietojen vertailumateriaalin mukaan tulisi olla. Kortista on lisäksi puuttuneet turvatekijät, eikä kuvan päällä olevaa hologrammia ollut lisätty painomenetelmin. Lisäksi keskusrikospoliisin rikosteknisen mukaan asiakirjalomake oli laboratorion lausunnon mukaan tulostettu mustesuihkutulostimella eikä se sisältänyt aitoutta varmentavia turvatekijöitä. Aidot vastaavanlaiset asiakirjalomakkeet tuotettiin painomenetelmillä. Johtopäätöksenä on todettu, että asiakirja oli väärä johtopäätösasteikon vahvimmalla luokittelulla ”G Väärä/väärennetty”.

Al-Nuaimi totesi oikeudessa, ettei lausunnoissa ollut otettu huomioon Irakin lainsäädännön ja maan taloudellisten resurssien asiakirjojen laadulle asettamia rajoitteita. Lisäksi Al-Nuaimi kertoi ristiriitaisesti poistuneensa Irakista Turkkiin 2014, saapuneensa Turkista Suomeen elokuussa 2015 ja saaneensa irakilaisen ajokorttinsa ystävänsä lähettämänä Suomeen joskus vuonna 2020. Hän on 18.5.2022 toimitetussa esitutkinnassa kertonut, että ajokortti oli valmistunut, kun hän oli ollut Turkissa ja että hänen ystävänsä oli sen lähettänyt hänelle sen valmistuttua.

Mohammed Sameer Faeq Al-Nuaimi (1991) tuomittiin rekisterimerkintärikoksesta ja väärennyksestä 50 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 300 euroa.

Valtion varoista maksetaan Al-Nuaimin avustajalle palkkioksi yhteensä 491,04 euroa, josta vastaaja velvoitettiin korvaamaan 327,36 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 221981)

Irakilaiset Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rikos Rotu Väärennys Väestönvaihto

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Että näin

  Vastaa

  Tokkopa irakiaano menettää korttiaan saati joutuisi käymään ihan oikean autokoulun oppeineen suomessa, tokkopa edes kotomaassaan (mikä sekin sitten tod. on) omannut koko lupaa.
  Paljon ajellaan vajavaisin tiedoin ja taidoin ulkomaalaisten toimesta suomen teillä ja siitä valitettavasti on tullut vaikutteita myös kantaväestön liikennekäyttäytymiseen, negatiivisessa merkityksessä.

 • Itse tilasin lääkärin paperit

  Vastaa

  Jos neekerit saavat suorittaa ajokokeensa kotimaassaan ja tätä kautta saavat ajokortin suomessa niin tämähän on hyvä bisnes. Silloinhan jokainen saa tilata tulostetun ajokortin mistä haluaa. Tämä ”kortti” muutetaan vain sitten viralliseksi. Ei muutaku tulostimet laulamaan.

 • Ahmed 17v.

  Vastaa

  Te ola rasisti. Mina ajanut rekka ennenku sina synny. meilla rehellinen veri, ei teilla. mina yhdistelmäkuljettaja sina ei.

 • Sturmführer

  Vastaa

  Tähän ongelmaan herätään päättäjien tasolla vasta, kun joku näistä Mohammedeista ajaa kantasuomalaisen lapsen päältä ja vetoaa kehitysmaassa oleviin liikennesääntöihin (jos niitä nyt edes on). Hyvä kuitenkin, että jäi kiinni.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi