Maahanmuuttajakaksikolle tuomiot varkaudesta ja lievästä pahoinpitelystä

Syyttäjä vaati kaksikolle tuomiota ryöstöstä, mutta oikeus ei pitänyt tekoa kokonaisuutena arvostellen vakavana. Tekijät olivat tekoaikaan 15-vuotiaita.

Rikos

judge, hammer, auction hammer

2006 syntyneet Mohammed Salam Hasan Hasan ja Ammar Qutaiba Ayyed tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa varkaudesta nuorena henkilönä ja lievästä pahoinpitelystä nuorena henkilönä 65 päiväsakkoon, joka tekee heidän tuloillaan 390 euroa. Syyttäjän vaatimus ryöstötuomiosta ei mennyt läpi, koska oikeus ei pitänyt tekoa kokonaisuutena vakavana.

Valtion varoista maksetaan Ayyedin asianajajalle yhteensä 988,90 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Tapahtumat

Syytteen mukaan Ayyed ja Hasan olivat menneet 13-vuotiaiden uhrien luokse kauppakeskus Ainoassa, käyttäytyneet heitä kohtaan aggressiivisesti ja uhkaavasti, repineet ja tönineet heitä, tutkineet heidän taskuja ja vaatineet heitä luovuttumaan omaisuuttaan Ayyedille ja Hasanille. Ayyedin ja Hasanin menettelyn johdosta toinen uhreista on luovuttanut hupparinsa ja toinen on luovuttanut takkinsa ja kolme kotiavainta Ayyedille ja Hasanille. Ayyed ja Hasan tunnustivat menetelleensä syytteessä kerrotulla tavalla.

Uhrien kertomuksen mukaan heidän ollessa menossa bussiin olivat Ayyed ja Hasan olleet aggressiivisia heitä kohtaan vaatien heiltä tavaroita. Ayyed ja Hasan olivat sanoneet ”anna toi”. Asianomistajat olivat pelänneet ja antaneet tavarat heitä isompien Ayyedin ja Hasanin ollessa aggressiivisia ja töniessä heitä.

Vastaaja Ayyed on kertonut, että hän oli istumassa Hasanin kanssa kun Hasan oli, asianomistajien ohittaessa heidät, sanonut, että mennään ”rullaamaan” nämä kaksi tyyppiä. Ayyed oli sanonut, ettei hän halua. Hasan oli sanonut, että nouse ylös tai hän soittaa ystävilleen, ”Itiksen pojille”, puhelun ja puukottaa Ayyedia. Hasan oli sanonut Ayyedille, että muista jos et osallistu niin ”yksi puhelu”. Ayyed väitti yrittäneensä antaa asianomistajien tavarat takaisin, mutta Hasan oli tönäissyt häntä ja sanonut voivansa tehdä mitä vaan.

Käräjäoikeus katsoi, erityisesti videotallenteen perusteella, että Ayyed on toiminut tilanteessa aktiivisesti eikä esitetyn näytön perusteella ole pääteltävissä, että hän olisi toiminut tilanteessa uhattuna tai pakotettuna.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 23565)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

judge, hammer, auction hammer