Irakilaiselle tuomio puolison hakkaamisesta – Vastaaja on toiminut aiemmin valtamedian maskottina

Myös pahoinpitelyn asianomistaja on nimensä perusteella maahanmuuttajataustainen.

Rikos

gavel, auction, hammer

1986 syntynyt Bahaeldin Abbas tuomittiin 03.05.2023 pahoinpitelystä, joka tapahtui Espoossa 27.04.2019.

Osapuolet olivat olleet asumuserossa jo useamman kuukauden. Vastaaja saapui puolisonsa asuntoon kutsumatta puolen yön aikaan ja käytti voimaa oven avaamisessa, sillä asianomistaja oli asettanut ulko-oven eteen huonekalun sisäänpääsyn estämiseksi. Asuntoon tunkeuduttuaan vastaaja on syyttänyt häntä pettämisestä ja pahoinpidellyt häntä lyömällä useamman kerran nyrkeillä pään alueelle ja kasvoihin sekä kuristamalla.

Abbas ilmoitti istunnossa, että hänen nettotulonsa ovat noin 700 euroa kuukaudessa ja että hänellä on neljä alaikäistä huollettavaa. Päiväsakon rahamäärä on laskettu Abbasin ilmoittamien muuttuneiden tulotietojen mukaan.

Abbas tuomittiin pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 480 euroa. Abbas velvoitettiin korvaamaan asianomistajalle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 200 euroa korkoineen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Valtamedian maskotti

Saman nimistä irakilaista on haastateltu maikkarin uutisessa vuonna 2016. Haastateltava kertoo tulleensa Suomeen kymmenvuotiaana ja asuneensa Suomessa 19 vuotta, joten kyseessä on melko varmasti sama henkilö.

Uutinen on käytännössä nyyhkytarina, joka pyrkii vähättelemään turvapaikanhakijoiden rikollisuutta ja syyttämään kantasuomalaisia turvapaikanhakijoiden itsensä aiheuttamista ongelmista:

Oma ongelmansa on myös se, että turvapaikanhakijat ovat uudessa yhteiskunnassa ja voivat kokea, etteivät ole tervetulleita. Tämä on ongelmiaan aiheuttamaan ahdistusta ja pahaa oloa, joka voi purkautua esimerkiksi häiriökäyttäytymisenä.

Myös rasistiset ääriliikkeet on syytä muistaa:

Turvapaikanhakijat kokevat olevansa epätoivottuja ja tulevansa kohdelluksi epäoikeudenmukaisesti samalla, kun rasistiset ääriliikkeet käyttävät väitteitä hyväkseen houkutellakseen jäseniä.

Tuoreen tuomion valossa on ironista, että Abbas koki tarpeelliseksi kertoa sukupuolten välisestä tasa-arvosta seuraavaa:

–Irakissa miesten ja naisten välinen tasa-arvo on kirjattu perustuslakiin, ja tilanne on paljon monia maita parempi. Oma tätini on esimerkiksi kansanedustaja Irakin parlamentissa.

Lähteet: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 222983), MTV

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • p.grandell

  Vastaa

  kaikki tämä media hölyn.pölyn, sceida näiden vekkulien nyyhkytarinoiden, peräisyys on vain tyhmien puniikkien ja batiikki-noitien tarvetta, pitää valehdella ja kääntää oman suomenkansalaisten syyksi näiden raketti-insinöörien hyväksi, esim. suomen turussa on kuinka monta kertaa valittu vuoden turkulaiseksi joku raketti-insinööti? kassat tyhjennetty ja kotimaahansa menneet..nauravat vielä oikeudessa päin naamaa

 • Schlageter

  Vastaa

  Todellisen irakilaisen miehen paikka on Irakissa taistelemassa miehittäjiä vastaan.
  Jos hakkaa vaimoaan – se ei kiinnosta minua vähääkään. On vain hyvä, jos on hän kansallisuudestaan varoittavana esimerkkinä. Jos hänen hakattu vaimonsa on suomalainen – hänkin on irakilaisen kanssa avioituneesta naisesta varoittavana esimerkkinä.
  Älkää ymmärtäkö väärin. Kunnioitan oikeita arabialaisia isänmaan ystäviä, mutta en niitä käpykaartilaisia, jotka ovat ajautuneet Eurooppaan.

  • J.K.

   Vastaa

   Irakissa ei muuten ole minkäänlaista ydinsotaa käynnissä ja kun katsoin kuvia Irakin rannoista ja hulppeista hotelleista, niin ei ihme että nää tykkää matkustaa chartereilla veronmaksajien piikkiin lomailemaan kotimaahansa. Vituttaa ja pahasti kuinka paljon Y‑tunnus 0986674–0 ynnää rahaa näille.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer