Oriveden kultakaivokseen haudattiin jätteitä ainakin 500 kuorman edestä

Jo suljetun kaivoksen omistaa australialaisomisteinen Dragon Mining, joka osti alueen valtionyhtiö Outokummulta vuonna 2003. Jätteitä on peräisin myös Outokummun ajoilta. Outokumpu aloitti kaivostoiminnan Orivedellä vuonna 1994.

Rikos

Ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden rikollinen toiminta Suomessa on malliesimerkki globaalin rahan myrkyllisyydestä.

Oriveden kultakaivoksen laittomaan kaatopaikkaan säilöttyä jätettä on tyhjennetty 2. toukokuuta lähtien. Kolmen päivän jälkeen torstaina ylös ajetusta tavarasta oli löytynyt muun muassa putkia, akkuja, sähköjohtoja, muovia, öljyrättejä, öljytynnyreitä, satoja räjähdeainepusseja, kahvipaketteja, haalareita, öljynsuodattimia ja eväsrasioita.

Nyt poliisi tutkii, mitä ja kuinka paljon jätettä on, paljonko haudattu jäte on tuonut rikoshyötyä ja onko jäte pilannut muuta maata. Alustavien arvioiden mukaan 66–85 metrin syvyydessä sijaitsee lähes puoli miljoonaa kiloa jätettä.

Poliisi pystyy sanomaan jo nyt, että haudattu jäte on peräisin sekä Outokummun että Dragon Miningin ajoilta. Jätettä on löydetty myös viime vuosituhannelta.

”Kukaan ei oikeasti tiedä, minkä kokoinen jäteluola on.”

Luolan tyhjäämistä varten on porattu 150 metriä uutta tunnelia, jotta tyhjentäminen olisi turvallisempaa. Jätteen kuormaaminen tehdään kauko-ohjattavilla koneilla. Jätettä, jonka seassa on myös paljon kiveä ja öljyn pilaamaa maata, ajetaan ylös kahdella kuorma-autolla. ”Valtaisa projekti”, rikoskomisario Länsipuro sanoo.

Perjantai-iltapäivään mennessä kaivoksesta oli saatu ulos vajaa 60 kuormallista tavaraa. Kuormia tulee noin viisisataa, mutta arviot voivat muuttua vielä, Länsipuro sanoo. ”Kukaan ei oikeasti tiedä, minkä kokoinen se (jäteluola) on. Alue on tehty niin kauan sitten, että siitä ei ole kunnon piirustuksia. Luku voi heittää jopa sadalla kuormalla.”

Lähde: Aamulehti

Lue myös: Tukesin asiantuntijan epäillään antaneen puolueellisia lausuntoja Oriveden kultakaivoksesta

Dragon mining Kaivosteollisuus Kotimaa Orivesi Outokumpu Rikos Ympäristörikos

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Globalistien märkä uni on ollut myydä kaikki Suomen maaperässä olevat arvokkaat mineraalit ja metallit ilman suomalaisille koituvia hyötyjä. Miettikää sitä kuka on hyötynyt niin teille paljastuu sionistien irvistelevät kasvot!

 • Herkkä kieli

  Vastaa

  Kaikki kaivosyhtiöt hautaavat jätteensä maahan tai tyhjään kaivoskuiluun, se on halvin keino jäte ongelmaan. Valtion yhtiöt suomessa ovat pahimpia, koska ne itse valvovat itseään, toisinsanoen hyvät veljet tekevät palveluksia toisilleen. Laskeehan talvivaarakin myrkkyvetensä suoraan nuasjärveen, eikä kukaan puhu mitään. Jotta suomessa bisnekset toimii niin tarvitaan peräaukon stimuloitia, siitä isot herrat tykkää.

 • Erityistason veronmaksaja ja herrakansan palvelija

  Vastaa

  Eikös nuo olisi ollut parempi jättää sinne luolaan? Kaivosyhtiön sijoittajatkin kuuluvat luolaan. Eivät voi paeta.

 • Erityistason kaivostutkija

  Vastaa

  Niin ja ulkomaista halpatyövoimaa käytetään kaivoksissakin. Rahat heille, saasteet meille. Jep jep, Hyvä Sauli Saatana, investoijapankkiiri.

 • Vuosikymmenten turhake

  Vastaa

  Tässäkin tapauksessa, kuten Talvivaarassa, nähdään hyvin miten vuorineuvokset ja politikot kyykyttävät ELY-kskusten johtajia. Jotka tottelevat kun niitä käsketään hyväksymään ympäristöluvat ja suorittamaan tarkastukset hyväksytysti.

  Ja sitten ELY-keskukset tekevät asumisesta ja maanviljelystä mahdotonta tai ainakin hankaloittavat sitä. Kun eivät muuten pysty osoittamaan tarpeellisuuttaan tässä maailmassa. Tsaarinaikainen laitos… täynnä entisiä telaketjukommunisteja.

 • Minä

  Vastaa

  Tuollaisista ja muista saastuttamisrikoksista pitäisi olla niin kovat rangaistukset, että eivät uskalla. Esimerkiksi kymmenen vuoden linnatuomio johtajalle voisi rauhoittaa ja siihen vielä miljoonasakot päälle. Valitettavasti sellaista tuskin saadaan aikaiseksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi