Helsingin hovioikeus alensi huumediilerin vankeustuomiota

Siljander tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta osittain nuorena henkilönä ja törkeästä huumausainerikoksesta viiden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen, mutta hovioikeus alensi rangaistuksen pituutta neljään vuoteen viiteen kuukauteen. Siljander aloitti huumekauppiaan uran jo alaikäisenä.

Rikos

Dean Siljander

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2021 Dean Alexander Siljanderin viiden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen kokaiinin myynnistä. Mies oli myynyt ainakin puoli kiloa kokaiinia. Lisäksi hänellä oli hallussaan kymmeniä grammoja kannabista ja hän oli tilannut kotiinsa yli tuhat ekstaasitablettia, jotka jäivät tulliin. Hänen katsottiin myös kaupanneen amfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä. Oikeus piti Siljanderin toimintaa ammattimaisena ja laajamittaisena.

Siljander valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, joka alensi rangaistuksen pituutta neljään vuoteen viiteen kuukauteen. Hänet määrättiin maksamaan rikoksen tuottama taloudellinen hyöty, 90 000 euroa, valtiolle.

Siljander oli osallinen myös toisessa rikoskokonaisuudessa, jota käsiteltiin Helsingin hovioikeudessa maaliskuun puolivälissä.

Hän oli yhdessä kolmekymppisen miehen kanssa mennyt rikoksen uhriksi joutuneen miehen kotiin. Yhdessä miehet uhkasivat tätä muun muassa aseella ja pakottivat uhrin ottamaan 1 600 euron pikaluoton.

Hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä, petoksesta sekä ampuma-aserikoksesta kahden vuoden vankeuteen. Tuomio on lainvoimainen, sillä mies ei valittanut siitä hovioikeuteen.

Siljanderin rikoskumppani, vuonna 1988 syntynyt Barzan Ahmadi tuomittiin käräjäoikeudessa kahdesta petoksesta, ryöstöstä, törkeästä ryöstöstä sekä ampuma-aserikoksesta kolmen vuoden kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Ahmadi valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Lue myös: Maahantunkeutuja kauppasi kokaiinia Helsingissä – lähes 6 vuotta vankilaa (2021)

Lähde: HS

Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Leftistö

  Vastaa

  Pääasia että löysi mielekästä puuhaa eikä syrjäydy! Tämäkin on yksi kotoutumisen menestystarina. Mieshän verkostoutui ja sai ystäviä! Menstyvän firman toimitusjohtaja! ME VOITETAAN TÄLLÄ.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi