Oulu: Laajasta huumekauppakokonaisuudesta useita tuomioita

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vankeusrangaistuksiin 15 henkilöä viime vuonna paljastuneessa laajassa huumausainerikoskokonaisuudessa, jossa huumeiden katukauppa-arvo oli noin 2 miljoonaa euroa.

Rikos

Päätekijä Ali Haidar Mohammed Mohammed tuomittiin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen. Alhassan Yusuf Abedalrazeq Mustafa sai kuuden vuoden ja kymmenen kuukauden, Hussein Salad Hadi Al-Tamini kuuden vuoden vankeusrangaistukset.

Toistaiseksi on selvittämättä suuria määriä huumausaineita Suomeen tuoneet tahot. Huumausaineita on säilytetty Oulussa useissa vuokra-asunnoissa, jotka ryhmä on hankkinut hallintaansa huumausaineliiketoimintaa varten. Rikoshyödyn siirtämisessä ulkomaille, on hyödynnetty ryhmään kuulumattomia henkilöitä.

Esitutkinnassa poliisi takavarikoi useaan kertaan suuren määrän huumausaineita: hasista, amfetamiinia, kokaiinia, ekstaasitabletteja ja marihuanaa. Viime vuoden kesäkuussa poliisi teki tutkinnan suurimman takavarikon, kun oululaisesta asunnosta löytyi erilaisia huumausaineita lähes sata kilogrammaa.

Huumausaineiden lisäksi poliisi takavarikoi huomattavia summia käteistä rahaa epäiltynä rikoshyötynä.

Alexander Pavel Tapani Airaksinen tuomittiin kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden ja hänen puolisonsa Heli Johanna Vuorisalo yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksiin. Ryan Rukeratabaro tuomittiin kahden vuoden ja kuuden kuukauden, Richard Dimitri Allan Nyman yhden vuoden ja kolmen kuukauden, Tommi Tapani Tuohimaa ja Kaika Aalle Asser Lindgren kumpikin yhden vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistuksiin.

Lisäksi kuusi henkilöä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja kaksi henkilöä sakkoihin.

Lähde: Kansalainen

Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Eivätkö nimet jo kerro mistä kulttuurista nämä kauppiaat ovat, mutta valtamedia ei kerro koskaan näiden 2015 tuotettujen nimiä sillä osuu liian selkeästi kokoomuksen Petteri Orpoon. Suomessa yli 500 vuotta olleen etnisen ryhmän toimet on hyvin saatu soveltumaan yhteen näiden vuoden 2015 veijareiden kanssa joten hyvin menee Suomessa.

 • Teemu

  Vastaa

  Olisipa kuolemantuomio tässä maassa. Lienee sairasta vihapuhetta vaatia rangaistuksia rikollisille.

 • kokoomus

  Vastaa

  Ilman mamuja emme tietäisi, miltä kokaiini maistuu. Ilman mamutusta Suomi olisi eristyksissä ja joutuisimme tyytymään mustalaisten myymään pirtupulloon.

 • lasku valtiokonttorille

  Vastaa

  Onkohan nämä kultamunat tuomittu aikaisemmin rikoksista suomessa? Jotain sellaista värinää on. Olivatko/ovatko nämä osallisia siihen grooming paskaan? Ja ylläripylläri. Karkoituksista ei puhettakaan.

 • Perussuomalainen

  Vastaa

  Kongolaisneekeri ollut jo vuonna 2014 suomalaisten hyväntahtoisten tätien hyysättävänä. Kiittää huolenpidosta alkamalla huumekauppiaaksi. https://yle.fi/a/3–7324193

  • Nimetön

   Vastaa

   harmi ettei esitutkintaa varten löydetty yhtä ainutta korona litkua sisältävää putelia,olis vihdoikin selvinny mitä ne sisältää.

 • Abu- Babu Pingo Pango Pongo sekä Leiffi, Taisto että Mertzi

  Vastaa

  Mustalaisia, Lähi-idän hiekkakansaa ja Afrikan mustia pekkoja – Suomen alamaailma on värikäs kuin Helsingin Pride tapahtuma. Sipilän insinöörit myi vissiin liian paljon peruna ja leivinjauhetta joten oli siis pakko antaa tuomio. No SML voisi alkaa karkoittaa ja putsata Suomea kun kerrat ovat meidän etnopuolue.

 • Oulusta kajahtaa

  Vastaa

  Ihmettelen että huoramediamme ei otsikoinut ”Oululaismiehet huumevyyhdin päätekijöinä”.

  Ihmettelen miksi tällaiset asiat yleensä tulee esiin Oulussa? Joukkoraiaksukset, huumeet, varkaudet, sopupelit, talousrikokset jne. Mitä vikaa oululaisissa on Ei kai kaikkea voi laittaa lestaadiolaistenkaan mafian syyksi?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi