Väkivaltarikoksista vangittujen järjestyksenvalvojien nimet

Viisi Avarn Securityn järjestyksenvalvojaa on tutkintavankeudessa useista väkivaltarikoksista. Kuudennen epäillyn osalta poliisi luopui vangitsemisvaatimuksesta. Pahoinpitelyjä on muun muassa kuvattu videolle.

Rikos

gavel, hammer, judge

HAVUKAINEN OLLI
Vangittiin todennäköisin syin epäiltynä seuraavista rikoksista:
Pahoinpitely 7.5.2022 Helsinki
Törkeä pahoinpitely 12.9.2022 Vantaa
Pahoinpitely 24.10.2022 Vantaa
Törkeä pahoinpitely 5.12.2022 Vantaa
Pahoinpitely 12.12.2022 Vantaa

RÄISÄNEN VALTTERI
Vangittiin todennäköisin syin epäiltynä seuraavista rikoksista:
Pahoinpitely 19.6.2022 Vantaa
Törkeä pahoinpitely 12.9.2022 Vantaa
Pahoinpitely 24.10.2022 Vantaa
Törkeä pahoinpitely 5.12.2022 Vantaa
Pahoinpitely 12.12.2022 Vantaa

LEPPÄVUORI VERTTI
Vangittiin todennäköisin syin epäiltynä seuraavista rikoksista:
Pahoinpitely 6.12.2022 Vantaa
Pahoinpitely 12.12.2022 Vantaa

KIIALAINEN, SANTERI JUHANI
s. 05.03.01
Vangittu todennäköisin syin epäiltynä seuraavista rikoksista:
Törkeä pahoinpitely 5.12.2022 Vantaa

PARSA, CYRUS
s. 10.05.91
Vangittu todennäköisin syin epäiltynä seuraavista rikoksista:
Pahoinpitely 19.6.2022 Vantaa

Lähde: Käräjäoikeus

Järjestyksenvalvojat Kotimaa Pahoinpitely Rikos Törkeä pahoinpitely Uutiset

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  tutkikaa yritys ja omistaja pohja

 • Bella

  Vastaa

  Kieltamatta kylla itsekin nyt kaupungilla liikkuessani olen alkanut etsiytymaan vartjoiden tielta pois, jos ovat vaikka vastaan kavelemassa. Mista sen tietaa, vaikka joku saisi turpaanvetokohtauksen juuri minun kohdallani. En pida vartijoita enaa kanssaihmisina, vaan isoina lapsina, joilla on pamput ja muut vehkeet.

  • Nimetön

   Vastaa

   Oletteko kenties unohtaneet että loppujen lopuksi kaiken sen varustuksen, Toimiasun, toiminimen ja yrityksen alla on ihan samanlainen ihminen kun kaikki muutkin. Kyseinen toimeksianto on ympäristöltään yksi suomen haastavimpia tai jopa haastavin. Paineet on kovat jokaisella työntekijällä ikään, sukupuoleen tai ihonväriin katsomatta. Ei kuitenkaan unohdeta että vaikka kuusi ihmistä on tälläistä tehnyt ja siitä jäänyt kiinni, Avarnilla toimii yli 3000 ihmistä jotka pyrkivät tekemään työtä nuhteettomasti ja lakia noudattaen. Ei leimata yhteiskunnan tärkeää kulmakiveä tämän takia, sillä jos tarkastellaan yhteiskuntaa ja sen rakennetta, se ei toimisi ilman näitä ihmisiä jotka ovat valmiita uhraamaan oman aikansa ja turvallisuutensa muiden ihmisten hyväksi.

   • Bella

    Vastaa

    ”…se ei toimisi ilman näitä ihmisiä jotka ovat valmiita uhraamaan oman aikansa ja turvallisuutensa muiden ihmisten hyväksi.”

    Alkaa unohtako, etta teille maksetaan ”uhraamastanne” ajasta. Ihan samoin mina ”uhraan” ”omaa aikaani” historiankirjoittamiseen, siis siihen, etta sinulla (jos olet historiasta kiinnostunut) on mahdollisuus tutustua tutkimaani alaan, kun kirjakaupasta ostat historiaa kasittelevan teoksen, tai lainaat sellaisen kirjastosta. 

    Tarkastelin Hesarista ilmeisimmin vartijoiden kommentteja, joissa tata vartijoiden tekemaa vakivaltaa puolusteltiin. Vaikuttaakin silta, etta huolimatta lyhyesta koulutuksestaan nama kommentoijat pitavat itseaan jumalina, joilla on ”kaikki oikeus” (vakivaltaan).

    Eraan yliopiston historian laitoksen seinalla on humoristinen lehtileike: ”Edes jumala ei voi kaantaa historian kulkua. Vain historiantutkija voi”. Tama viittaa siihen, etta historia on kuten se kirjoitetaan, maallikolle tutuin esimerkki tasta lienee niin sanottu ”sodan voittajien kirjoittama historia”. Tuo leike on siis muistutuksena historiantutkijoille historian subjektiivisten tulkintojen ansoista historian ammattilaisten ollessa kyseessa.

    Eli vahan suhteellisuuksia kehiin nyt kaikessa, myos siina, etta vartijat olisivat jokin korvaamaton ihmisryhma ja siten olisivat oikeutettuja (viattomienkin) torkeisiin pahoinpitelyihin vain mutu-periaatteella. Mikaan ammattiala ei ole ”korvaamaton”.

 • Nimetön

  Vastaa

  Jos ovat nuijineet rosvo uukereita niin täysi tuki täältä, muuten jäisi sekin pieni rangaistus saamatta.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Näitä Avarnin järjestysmiehiä on käytetty rautatieasemilla ”ennakoivasti ongelmia vastaan” aina kun Helsingissä on ollut joku mielenosoitus, jonka aihe ei sovi VR:n suvaitsevaisten mieleen. Niin Convoy, kuin 612 tapauksessa. Aina vartiointi firmalle ohjeistusta puuttua ”häiriköihin aktiivisemmin”. Olen nähnyt itse noita sähköpostiviesteissä olleen. Kaikkiin vähänkään kansallismieliseen tapahtumaan on reagoitu samalla tavalla. Kun taas viherpiiperöt on istunut kadulla, ei mitään lisä käskyjä vartijoille.

 • KokenutMies

  Vastaa

  Epäilen, että tämä vartioiden jahtaaminen tulee myöhemmin kostautumaan kahta pahemmin turvattomuuden lisääntymisenä näillä matujen kansoittamilla asemilla ja reiteillä. Pian matut huomaavat saavansa toimia kaikessa rauhassa ja meno tulee olemaan sitä myötä ryöstelyä ja yleistä sekasortoa. Voi olla, että järjestyksen valvojat ovat syyllistyneet ylilyönteihin, mutta itselläni herää pieni epäilys, että valtaosa uhreista on jollain tavalla saanut mitä kerjännyt. Voin tietenkin olla myös väärässä, mutta en oikein näe toimintaa muuten mitenkään loogisena.

 • heikki summanen

  Vastaa

  Eikö teillä vartijoiden puolustajilla ole mitään huolta siitä että joutuuko syyttömät kärsimään. Eihän noissa jutuissa mennä lain mukaan, jos käsittelyyn joutuneet ovat tehneet rikoksia, ne tulee tutkia poliisin. Tietenkin natsien mielestä riittää kun paikallinen hitler määrää rangaistuksen.

 • tauno

  Vastaa

  miehet tekevät vain työtään vai väitätkö että ihan summittaisesti valikoituvat yksilöt ihmismassasta vai olisiko jokin muu syy että ne nousee sieltä esiin esim perseily , julkisten tilojen väärinkäyttö, säännöistä piittaamattomuus jne jne
  nyt kun he eivät tee sitä järjestystä mitä tapahtuu kentällä alkaa vitunmoinen älämölö a turvattomuus.

 • V.V.Lähteenmäki

  Vastaa

  Eikö nainen syyllistynyt mihinkään?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, hammer, judge