Lisää järjestyksenvalvojia kiinniotettu Avarn Securityyn liittyvässä pahoinpitelyiden sarjassa

Pahoinpitelyt ovat tapahtuneet työaikana ja he ovat ilmeisesti uskotelleet itselleen olevan lain kouran tavoittamattomissa, koska valvovat itsekin lakia.

Rikos

Poliisi on ottanut kiinni kolme lisäepäiltyä liittyen pahoinpitelyiden sarjaan, jossa järjestyksenvalvojat ovat pahoinpidelleet uhrejaan ja kuvanneet tekoja. Pahoinpitelyt ovat tapahtuneet työaikana ja he ovat ilmeisesti uskotelleet itselleen olevan lain kouran tavoittamattomissa, koska valvovat itsekin lakia.

Toisin on kuitenkin käynyt ja nyt yhteensä kahdeksan vartijaa istuu putkassa. Tällä hetkellä poliisilla on kokonaisuuteen liittyen tutkittavana 24 tapausta, joiden tapahtuma-ajankohdat sijoittuvat toukokuun ja joulukuun 2022 väliselle ajalle.

Tutkittavana on eri asteisia pahoinpitelyrikoksia, laittomia uhkauksia, kunnianloukkauksia, salassapitorikoksia sekä huumausaineen käyttörikoksia.

Avarn Security on irtisanonut kaikki kiinniotetut vartijat. Aikaisemmin vangittujen nimet ovat Valtteri Räisänen, Vertti Leppävuori, Santeri Kiialainen, Olli Havukainen sekä Cyrus Parsa.

Lähde: Yle

Avarn Security Järjestyksenvalvojat Kotimaa Rikos Uutiset

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Oikea nimi tuolle ryhmälle on aina ollut,”lelupoliisit”. Muistan yhden tuollaisen aikoinaan olleen kaupan aulassa missä penkillä esitteli alaikäisille tytöille täysin oikeaa 9 millistä käsiasetta. Tuostakaan teosta ei ehtinyt mennä kun alle puolituniti niin poliisi oli noukkinut tuon lelupoliisin maijaansa.

 • TT

  Vastaa

  Polpo itse hoitaa poliittiset rötöstelyt ja pikkurikolliset laitetaan vartijoiksi.

 • Taustat

  Vastaa

  Firman taustan nyt tuntien en ylläty lainkaan miksi toiset firmat saavat toimiluvat ja henkilökunta saa järkkärikortteja, mutta toisille se on mahdotonta.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Ruotsinlaivan vartijat. ‑Yksi väärä sana riittää kopittamiseen. Tanssipaikka kakkosella minua uhkailtiin vaalipäivänä vessassa. Olin itse ehdokkaana. Ilmoitin asiasta vakseille ja minut heitettiin ulos. Omistaja pyysi takaisin mutta en sinne enää koskaan mennyt. Lehdessä luki että ravintolan asiakas heitettiin ulos niin rajusti että kallo halkesi. Oli kysellyt kadonnutta lompakkoaan. Alalle ei saisi saisi ottaa tyyppejä jotka vihaa juoppoja ja ikävää puhetta.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Ajat ovat muuttuneet meidän kulttuurissa. 1980 luvulla erääseen valtion suureen laitokseen lähialueen nuoret tekivät pikkuvarkauksia ja rikkoivat paikkoja. Tästä ilmoitettiin poliisille. Kun rikokset jatkuivat laitoksen tiloista vastaava otti yhteyttä poliisiin. Poliisi kehotti laitosta itse ottamaan pohjat kiinni ja rankaisemaan silloisella tavalla.
  Niin tapahtuikin. Laitoksen miehistössä oli yksi jalkapalloilija, joka juoksi rötöstelyn jälkeen yhden pojan kinni. Poika tuotiin laitoksen kellariin, jossa yksi hurjan nököinen mies tökkäsi nytkillä pojan mahaan. Poika kaatui lattialle. Sen jälkeen pojalle kerrottiin, jos väkeä vielä tulee pahantekoon, kohtelu ei ole enää näin hellää. Tähän nuorten rötöstely loppui.
  Näihin aikoihin, kun poliisia joku vastusti voimalla kännipäissään, poliisi käytti kovia otteita. Muutaman pampun iskun jälkeen mies heitettii poliisiautoon. Usein kohtelu jäi muistiin, eikä teko uusiutunut.
  Jos joku häiritsi tuntia koulussa, opettaja saattoi täräyttää karttakepillä muutamia kuhmuja pääkoppaan. Monella käytös muuttui. Pelko on hyvä kurinpitäjä, nyt se ei enää ole sallittua. Opettaja vain pelkää joko joutuvansa pahoinpidellyksi tai saavansa potkut, jos pitää hyvää kuria koulussa.

 • Tapiola

  Vastaa

  Junes Lokka voisi haastatella näitä JV kavereita. Paljonko asiakkaissa on Matuja? Kun JV tuli vartijan rinnalle omana toimijalajina joskus 2000 luvun alussa, niin ylilyöntejä on kyllä ollut. Tyhmyys pahimmillaan tiivistyy todella rankasti noissa ympyröissä. Toisaalta JV kokee kyllä vielä vartijaakin haastavampia tilanteita, ja kun verrataan sitten Poliisiin, jolla järjestelmän kyky hoitaa tehtäviä on ihan toista luokkaa ja silti poliisikin on helisemässä välillä.
  Yksi syy on tietysti Matujen hyysäys, kun suurinta osaa siitä paskasakista ei täällä kuuluisi edes olla!
  Myös valtiotason jonkinlaisessa hiljaisessa diplomaattisessa suojelussa olevat kurdit ym ongelmaryhmät, jotka saavat pitää Suomea pelialustana poliittisille pyrkimyksilleen.
  JV:n osa kovenevassa ympäristössä ei liene helppo enää. Kun kentälle pääsee pikkupoikia Texwiller-kuvitelmineen, joista osa syntyy JV koulutuksessa, kun nuori tyhmä aivan kuin aivopestään pahoinpitelijäksi kuitenkin suht vaatimattomalla voimakoulutuksella. Pahimmillaan tämä koulutus purkautuu pätemisenä pahoipitelemällä jotain todella harmitonta pultsaria. Pippurit silmille ja kun muuta paikkaa ei nuori JV sille teleskoopilleen löydä, niin sille kaikkein onnettomimmalle elävälle sitten vammauttavaa terästä luille.

  • Bella

   Vastaa

   Minulle on sattunut sellainen outo tapaus, etta kerran tulin alas hissilla eraassa kauppakeskuksessa, jossa teen joka viikko ostokseni (olen asioinut liikkeessa niin kauan, yli kymmenen vuotta, etta myyjat tuntevat minut jopa henkilokohtaisesti), niin nain jo ylhaalta, etta siella ahtaassa hissikaytavassa seisoo iso vartija. Ajattelin, etta ei kai tuo luule, etta olen varastanut jotain. Kun tulin ulos hissista, niin vartija mulkoili minua, oli siina tiella eika paastanyt ohi. No sitten kun olin jostain sen kasien alta pienena ihmisena ihmeissani luikahtanut, ja paasin menemaan ulos, niin katsoin jalkeeni. Siella se seisoi, ei mennyt hissiinkaan, vaan katsoi suoraan lasiseinan lavitse toiseen vartijaan, jonka kanssa virnulivat jotain.

   En tajunnut tuota tietenkaan silloin; tasta tapauksesta on nyt kaksi vuotta aikaa, mutta kun luin nyt uutisia tasta ”hissittamisesta”, niin tajusin mita nama paskiaiset silloin ajoivat takaa.

   Ettta kylla naissa vangitsimisissa jokin pimeampi pera on, jos minunkaltaiseni sivistynyt, koko elamansa paihteeton ja aina kanssaihmisille ystavallinen ja kohtelias, rauhaarakastava henkilo on joutua naiden ”silmatikuksi” (vai mita lie yrittivatkaan, provosoida).

 • Jarkko P

  Vastaa

  Ei ole Avarn yksin näissä ylilyönneissä, olen saanut itse myös Securitakselta tosi epäasiallista kohtelua ja aivan kuin vaksi olisi ollut aineissa kun kävi niin kierroksilla.

  Alkoholia en ole käyttänyt 20 vuoteen tippaakaan enkä huumeita ikinä. Olin vaan pysäköinyt talvella ilmeisesti ’väärään paikkaan’ puhdistamaan valoja ja laseja kun rapa lensi niin ettei nähnyt enää juuri mitään vaikka jatkuvasti käytti pesuria.

  Pysäytin jonkin liikekiinteistön pihaan putsaamaan laseja ja lamppuja kun oli se parkkis tyhjillään ja tienvarteen ei viitsinyt pyssätä kun niin huono näkyvyys.

  Melkein samantien tulee tajutonta vauhtia Securitas auto hirveällä ravan roiskeella ja viime hetken jarrutuksella ajaa aivan mun takapuskuriin kiinni , vaksi hyppää autosta ulos hirmu vauhdilla ja käy samatien rinnuksiin kiinni sekä karjuu täysiä että YRITÄTKÖ MURTAUTUA TÄNNE HÄH, NÄYTÄ PAPERIT HETI ja reuhtoo rinnuksia ihan sekapäisenä. 

  Silmät pyöri Securitas äijän päässä aivan kuin aineiden käyttäjillä ja tyyppi ihan kylpi hiessä vaikka oli jotain +1 astetta lämpöä. Jotain oli vetänyt kun niin kovat kierrokset oli, ei normaali ihminen noin käyttäydy tai tuolta näytä ilman mitään ylimääräistä.

  Melko mielenvikainen tyyppi, laitoinkin tästä palautetta sitten Securitakselle ja sain anteeksipyyntöä sieltä, nyt kun lukee näistä niin olis varmaan pitänyt tehdä rikosilmoa poliisille kun näemmä näitä mielipuolia on vaksin hommissa enemmänkin.

  • perästä kuuluu

   Vastaa

   haalari nilkit on ilmeisesti hissittäny väärän henkilön kun ilmoitus polliisille on edenny tutkintaan saakka.

   • Bella

    Vastaa

    Tulikohan kommenttisi vaaraan paikkaan.
    Kylla minulle voi suoraankin puhua, vaikka nama ”haalarinilkit” tassa liikekeskuksessa nykyaan ”rouvittelevatkin” minua, eivatka kehtaa silmiin katsoa.
    Eli haluatko talla kommentillasi ilmiantaa ne ”haalarinilkit” ilmeisesti tasta mediassakin olleesta jarkkarien ja poliisien ryhmasta, joka uhkaili ihmisia.
    Viepa haalarikavereillesi terveisia, etta vaikka poliisi ei heti loytanyt uhkailijaa, niin poliisi nimenomaan painotti, etta tutkinta EI OLE KIINNI, eika sita suljeta missaan olosuhteissa, vaan sita jatketaan heti kun uusia todisteita ilmaantuu ja NIIN KAUAN, etta henkeni uhkaaja loytyy. Ja kylla se viela loytyy.

  • Morpheus

   Vastaa

   Espoon isossa omenassa nämä securitaksen kusipäät tappoivat raskaana olleen kahden lapsen äidin. Mutta Espoo onkin maailman pskin paikka. Muuttakaa nopeasti pois Espoosta älkääkä ikinä käykö securitasen valvomissa liikkeissä.. etenkään isossa matuisessa omenassa

 • Plissken

  Vastaa

  Koko ala täynnä hormonihiirulaisia joilla asennevamma ja agressiokontrolliongelmia. Antakaa sitten tämmöisille haalarit, pamput ja valtuudet pompotella pienempiään niin soppa on valmis. Se ei mene niin että alalla on muutama mätämuna pilaamassa muitten maineen vaan alalla on hyvin harvinaista että on henkisesti tasapainoinen, normaalit arvot omaava järkevä ja ammattimainen henkilö. Ruotsissahan yksi tuollainen tasan samanlainen hullu roidi-apina hapetti suomalaisen miehen hengiltä muutama kuukausi sitten.

 • Joonas Jonne

  Vastaa

  Sairas Parsa, noin se lausutaan. Nimi jo vaikuttaa vihan-nekselta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi