Maahanmuuttajalle ehdollista vankeutta perheväkivallasta

Kaikki osapuolet ovat nimiensä perusteella Lähi-Idästä. Viimeisin pahoinpitely alkoi, kun nainen olisi halunnut erota miehestään.

Rikos

gavel, auction, hammer

Syyttäjän mukaan Soran Farok Abdulla Ali oli vuonna 2022 Raaseporissa tehnyt ruumiillista väkivaltaa aviopuolisolleen lyömällä tätä vasaralla päähän niin että puoliso on lyönnin voimakkuudesta kaatunut maahan. Puolison maatessa lattialla on Abdulla Ali jatkanut pahoinpitelyä lyömällä tätä nyrkein useamman kerran päähän ja naamaan. Tämän lisäksi Abdulla Ali on myös potkinut puolisoa ja lyönyt tämän pään lattiaan. Puoliso on toistuvasti yrittänyt päästä nousemaan ylös ja pakenemaan tilanteesta, mutta Abdulla Ali on estänyt häntä pakenemasta lyömällä tämän uudestaan lattiaan, heittämällä tämän ovea päin kolme kertaa ja vetämällä tätä hiuksista takaisin asuntoon. Abdulla Ali on myös painanut puolison silmiä sormillaan ja vetänyt tämän korvakorut voimakkaasti irti tämän korvista.

Teon yhteydessä vastaaja syyllistyi myös laittomaan uhkaukseen nostamalla veitsen aviopuolisoaan ja tytärtään vastaan ja lähestymällä heitä veitsen kanssa, uhaten tappamisella.

Joulukuussa 2020 vastaaja oli syyttäjän mukaan sylkenyt ja lyönyt puolisoaan ja heittänyt teekannun sekä teekuppeja hänen päälleen. Teekannussa oli kuumaa teetä.

Esitutkinnassa Abdulla Ali on todennut puolison haluavan erota. Itse hän on esitutkinnassa sanonut, ettei halunnut erota ja että uskonnon mukaan puoliso oli edelleen hänen vaimonsa, vaikka ero todettaisiin paperilla.

Tuomio

Vuonna 1964 syntynyt Abdulla Ali tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Vastaaja velvoitetaan korvaamaan puolisolle yhteensä 3633 euroa korkoineen.

Vastaaja velvoitetaan korvaamaan tyttärelle kärsimyksestä 700 euroa korkoineen. Lisäksi Abdulla Ali velvoitetaan korvaamaan tyttärelle 4515,34 euroa oikeudenkäyntikuluja korkoineen.

Valtion varoista maksetaan anarkisti Atlas Saarikoskelle vastaajan vaimon avustamisesta yhteensä 6359,11 euroa, mikä Abdulla Ali velvoitetaan korvaamaan valtiolle.

Vastaajan 7527 euron asianajajakulut jäävät valtion maksettavaksi.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 223464)

Atlas Saarikoski Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Perheväkivalta Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Heinrich

  Vastaa

  Kylläpäs Abdulla Ali pääs vähällä noin raa’asta väkivallasta. Herran vaimo tosin lienee suomalainen, joten tuomio välittää hyvän viestin potentiaalisille matupatjoille siitä, miten helpolla taatelivarpaat pääsee näiden hakkaamisesta.

  • TT

   Vastaa

   Tiedä sitten, onko matupatjan ”tomuttaminen” edes rikos.

 • Suomi on sairas ja menee konkkaan

  Vastaa

  Toi on kyllä kumma, kun asianajokulut noille aina maksetaan yhteiskunnan varoista.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer