Turku: Poliisi hajotti maahanmuuttajien väkivaltaisen katujengin

Jengin jäsenet ovat olleet lähinnä toisen polven maahanmuuttaja­nuoria. Jengin ydinryhmän on muodostanut noin kymmenen "nuorta".

Rikos

Lounais-Suomen poliisi kertoo puuttuneensa Turun seudulla syntyneen katujengin toimintaan. Jengin jäsenet ovat syyllistyneet muun muassa ryöstöihin, kiristyksiin ja jopa lahjontarikokseen.

Jengin johtaja tuomittiin marraskuussa ehdottomaan vankeuteen. Sen myötä ryhmän rikollinen toiminta on poliisin mukaan lopahtanut.

”Mitään selkeää roolitusta tai jäsenyyttä tässä jengissä ei ole ollut. Heitä yhdistää tietty kaupunginosa ja tätä aluetta he ovat kovasti korostaneet.”

Poliisin mukaan nuoria jengiläisiä on yhdistänyt myös syrjäytyminen ja huono integraatio suomalaiseen yhteiskuntaan. Jengin jäsenet ovat olleet lähinnä toisen polven maahanmuuttajanuoria.

Osa jengin jäsenistä tuomittiin marraskuun lopussa laajahkossa rikosjutussa. Jengiläiset olivat muun muassa ryöstäneet ulkopuolisia todellisten tai tekaistujen nuuskakauppojen avulla.

Poliisi myöntää, että jutussa päätekijäksi katsottu 19-vuotias mies oli myös jonkinlainen johtohahmo katujengissä.

Mies passitettiin käräjiltä suoraan vankilaan suorittamaan kahden ja puolen vuoden tuomiotaan. Se on poliisin mukaan rauhoittanut tilannetta Turussakin. Käräjille on vielä tulossa jengin tekemiksi epäiltyjä rikoksia, muun muassa kiristystä.

Poliisin mukaan jengin ydinryhmän on muodostanut noin kymmenen nuorta.

”Kaikkiaan ehkä 20–30 nuorta on ollut tämän ryhmän vaikutuspiirissä”, poliisi arvioi.

Lähde: HS

Katujengit Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Turku Väestönvaihto

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kansallis-konservatiivi

  Vastaa

  Kyllä johtavien viherkommunistien ja kokkarien pitäisi käydä noita nuoria maturoistoja hellästi taputtamassa poskelle ja leperrellä, että koettaakaahan nyt olla kiltisti – kun valtaapitävien maanpetturien agenda vaatii suomalaisten kansallisen identiteetin ja suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamista liittovaltioitetun EU-diktatuurin ja edelleen Uuden maailmanjärjestyksen tyrannian hyväksi!

  • make

   Vastaa

   Ei noiden vanhempia kiinnosta. Pitää laittaa rosvot kotimaahan ja perheen yhdistämisen kautta vanhemmat ja sisarukset mukaan. Sit voi alkaa kiinnostamaan kun lähtee se ilmainen ylläpito ja joutuu kotimaahan tekee töitä elääkseen. Valitusta tehdessään voi leipasta poitsua tauluun jonkun kerran kuten noilla on tapana.

 • Nimetön

  Vastaa

  Minusta nämä voitaisiin lähettää tykinruuaksi Ukrainaan palvelemaan.

 • Ugala bugala

  Vastaa

  Ei nää jengit mihinkään enää häviä. Poliisi ei voi niille mitään. Niitä syntyy kolme aina kun yksi ”hajotetaan”. Ainoa millä nykyistä kehitystä voi jarruttaa on se että ne otetaan kiinni, kansalaisuus peruutetaan ja sitten airbus kerrallaan ne lennätetään kotimaahan ilman valitusoikeutta tai kansalaisoikeuksia. 

  Mutta sekään ei auta pitkällä tähtäimellä kun niillä on sukulaisia jotka lähettää rahaa ja ne lentää kohta takaisin.

  • Tapio

   Vastaa

   Juuri näin. Nyt odotellaan sitä että tämä maa alkaisi oikeasti tehdä jotakin ongelman poistamiseksi niin, ettei se enää ole ongelma. Nythän tehtiin sama kun jos laitetaan murhaaja tai lastenraiskaaja ehdonalaiseen vankeuteen tai elinkautiseen, jossa voi lomilla taas murhata lisää. Voisivat nyt saada vaikka älynväläyksen että laitetaan niille nilkkapannat — ehkä loppuu jengeily siihen sitten kivasti? Jos niille oiiiikein hartaasti pidettäisiin puheita ja kiellettäisiin olemasta rikollisia. Toimisikohan se?

 • anonyymi

  Vastaa

  Mitä puutarhuri tekee, kun kasvimaalle tulee rikkaruohoja.

 • Johan nyt vitsin murjaisitte

  Vastaa

  Käsittääkseni Polpo paskoo housuunsa neekerin nähdessään.Ja sitten pyytelee anteeksi sekä valkoista ihonväriään että olemassa oloaan rikastajilta.

  • PP

   Vastaa

   Sitä en tiedä. Poliisilla on kuitenkin aikalailla ylin valta ja iso porukka takanaan tukemassa, mutta neekerit, arabit ja albaanit eivät näitä pelkää, sillä jotkut heistä tulevat oikeasti hieman kovemmista paikoista kuin itä-Helsinki.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Somalit vai kurdit asialla?

 • TT

  Vastaa

  Kultamunien kuoriutumista ei ole maltettu odottaa.

 • Suomimies

  Vastaa

  Palautuslennot vaan noille loisille.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Molemmat isoisäni tiesivät mitä tehdä laittomille maahantunkeutujille.

 • Joni

  Vastaa

  Koko perhe ja suku pitää karkottaa samalla.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi