Romanikolmikko käräjillä: Tuomiot petoksesta, näpistyksestä ja vahingonteosta

Romanimiehen varkaussyyte hylättiin.

Rikos

gavel, auction, hammer

Syytteiden mukaan romaninainen (X) on vahingoittanut suomalaispariskunnan omaisuutta rikkomalla useita astioita ja muovikaapin oven asianomistajien omistamalla mökillä Karkkilassa. Hän kaatoi öljyä, etikkaa ja kuiva-aineita mökin keittiön lattialle. Menettelyn seurauksena ainakin lattialla olleet matot ovat menneet käyttökelvottomiksi. Mökin keittiö ja sen lattia oli jouduttu uusimaan vahingonteon johdosta, koska keittiön lattiaan oli imeytynyt aineita, joita lattialle oli kaadettu, ja ne olivat aiheuttaneet hajuhaittaa.

Kesällä 2022 X on anastanut Espoossa 79,98 euron arvosta alkoholijuomia, piilottamalla juomat vaatteisiinsa ja poistumalla kassalinjan ohi maksamatta tuotteita.

Toinen romaninainen (Y) oli erehdyttänyt mainittua suomalaispariskuntaa luovuttamaan mökin romanien käyttöön 950,00 euron suuruista maksua vastaan salaamalla sen, ettei hänellä ole ollut aikomusta taikka kykyä maksaa sovittua vuokrasummaa. Y on varausta tehdessään esiintynyt Linda Järvelä ‑nimisenä henkilönä kertoen, että mökki vuokrataan yritykselle ja, että kirjanpitäjä maksaa laskun.

Romanimies ja ”toinen henkilö” ovat syytteen mukaan anastaneet suomalaisnaisen auton katalysaattorin vastaajien mukana olevilla tunkilla ja puukkosahalla ja poistumalla paikalta katalysaattori mukanaan. Mies ei saapunut pääkäsittelyyn.

Tuomiot

2002 syntynyt romanimies ei tunnustanut katalysaattorivarkautta, vaikka syyttäjän esittämästä paikanetsintäpöytäkirjasta ilmenee, että miehen kuljettaman ajoneuvon takakontista on löytynyt katalysaattori. Vaikka mies on kuljettanut ajoneuvoa, jonka takakontissa on ollut katalysaattori ja toinen vastaaja on tunnustanut anastaneensa katalysaattorin ”jostain autosta”, ei näitä seikkoja pidetty riittävänä näyttönä siitä, että romanimies olisi ollut toinen mieshenkilöistä, joiden todistaja on havainnut anastavan katalysaattorin. Näin ollen varkaussyyte ja asianomistajan korvausvaatimus hylättiin.

2000 syntyneen X:n vahingonteko olisi voitu käsitellä yhdessä niiden tekojen kanssa, joista hänet on tuomittu Kainuun käräjäoikeudessa 3.6.2021, Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa 22.6.2021, Keski-Suomen käräjäoikeudessa 15.7.2021 ja Oulun käräjäoikeudess 4.8.2021, 20.10.2021, 15.3.2022 ja 21.3.2022 vankeusrangaistukseen. Mainittuja tuomioita pidettiin riittävänä rangaistuksena myös vahingonteosta. Näin ollen hän sai melko vähäisen sakkorangaistuksen siitäkin huolimatta, että X:n aikaisempi syyllistyminen omaisuusrikoksiin olisi mahdollistanut koventamisperusteen. 25 päiväsakkoa tekee X:n tuloilla 150 euroa.

2001 syntynyt Y tuomittiin petoksesta 50 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 300 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 222282)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Romanit Rotu

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Late

  Vastaa

  voi vittu tota paskasakkia. toivon todellakin että jokainen manne muuttuis ykskaks tuhkaksi. ei oo kauaakaan aikaa kun kävin kaverin kans yhdellä niin eikö perkele täysin tuntemattomat läskikasa mannet tullu riitaa hakeen, ja hetihän oli puukot ja yhdellä mutka esillä. saman saastaisen paskasuvun bravuurina on täysin tuntemattomille riidan haastaminen ja puukko saattaa viuhua jo siitä kun sanoo etten ole kyllä sanaakaan sanonu teille koko iltana. no ny oot kuuleeee. kuule sie oot rasissstiiiii. mie tuikkaan. rukoilen päivittäin että joku korkeampi voima tuhois ton yhteiskunnan mätäpaise paska sakin. noista ei koskaan tule ihmisiä. ne on niin vitun rumia, tyhmiä, laiskoja, epärehellisiä väkivaltaisia varkaita. täyttä saastaa JOKAINEN

  • juupeli

   Vastaa

   Samaa mieltä!! tyypillistä tuttua toimintaa. Lapsuudesta asti tuttua toimintaa. Pidin inhoani kurissa kauan, näihin keski-ikäni päiviin asti. Enää en voi. Jokainen manne pitäisi vähintään karkottaa, mutta minne. ongelma vain siirtyy muualle. Lisäksi ovat sekaantuneet tänne valkoisten joukkoon, koska nainen voi hurmaantua siihen ruskea silmän, lämpimään nukkaan, poskella. Minä ajattelen että menkööt ne mukana sitten jotka tahtovat mannen mukana mennä, sekun on joskus vaikeata eritellä missä se mustalaisveri virtaa. Moni kunnon suomalainen voi kuitenkin olla tummatukkainen esim.

 • juha II

  Vastaa

  EI ole enää hevosia eikä heiniä ladoissa vietäviksi.

 • Nimetön

  Vastaa

  Suomi olisi paljon parempi paikka ilman mustalaisia. Oikein toivon, että tulisi sellaiset kriisiajat, että niitä saisi panna pienellä tekosyyllä multiin.

 • Veli-Matti Lähteenmäki

  Vastaa

  Yli 500 vuotta mustalaiset ovat kotiutuneet Suomeen, mutta eivät vieläkään ole ottaneet sitä ensimmäistä askelta. Työministeri Tuula Haatainen pakottaa Suomalaiset työttömät 2 viikon välein prässättäväksi te keskukseen! Miksi mustalaisia ei koske samat säännöt? Poliisi, te keskus, kela ja sosiaalilautakunta ovat päästäneet mustalaiset ikuisiksi vapaamatkustajiksi, veronmaksajien rahoilla! Ja sitten vielä tapetaan, ryöstetään, huijataan ja varastetaan! Nyt kun mustalaiset viimeinkin ovat oppineet käyttämään kännykkää, nainen varastaa ja jos jää kiinni niin miespuolinen kuvaa, että saadaan vartijalle potkut ja rikollisista uhri! Baltzarkin muuten vapautettiin kammottavista rikoksista, kun on mustalainen. Paskanväriset ulos Suomesta, kiitos.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer