Romanikolmikolle tuomiot varkauksista ja huumeista

Vain yksi tekijöistä ei selvinnyt pelkillä sakoilla tai ehdollisella vankeustuomiolla. Vastaajat eivät saapuneet pääkäsittelyyn.

Rikos

justice, statue, lady justice

Heinäkuu 2020, Espoo

Syytteiden mukaan romanimiehet anastivat pysäköitynä olleesta henkilöautosta lompakon kortteineen, alkoholijuomia ja dvd-soittimen. Auton sisälle päästiin rikkomalla sen ikkuna.

Samana päivänä toinen romanimiehistä anasti grilliliikkeestä 30 virvoitusjuomaa ja kaksi hupparia.

Seuraavana päivänä romaninainen piti hallussaan kymmenen Rivatril-pilleriä.

Elokuu 2020, Helsinki

Toinen heinäkuisen varkauden vastaajista anasti liiketilan pihasta akkuja yhteensä 200 euron arvosta lastaamalle ne autoonsa ja ajamalla pois. Vastaajalla ei ollut ajokorttia.

Syyskuu 2020, Espoo

Romaninainen anasti terveyskaupasta bambusukat viemällä ne liikkeestä maksamatta.

Lokakuu 2020, Espoo

Romanimies ja ‑nainen yrittivät ottaa käyttöönsä maahanmuuttajayrittäjän omistuksessa ollutta pakettiautoa. Vastaajat ovat saaneet auton oven auki tuntemattomalla tavalla ja yrittäneet käynnistää autoa johtoja yhdistämällä. Teko on jäänyt yritykseksi, koska he eivät ole saaneet autoa käyntiin ennen kuin teko on huomattu ja he ovat poistuneet paikalta. Pakettiauton omistaja kuvasi paikalta poistuneet tekijät. Tekijät väittivät myöhemmin vain yöpyneensä autossa.

Tuomiot

1989 syntynyt romanimies tuomittiin 30 päivän vankeuteen. Hänet on tuomittu lukuisia kertoja omaisuus- ja liikennerikoksista, jonka takia hän ei selvinnyt ehdollisella vankeustuomiolla. Vastaajan syyksi luettiin varkaus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja näpistys. Rangaistusta alentavana otettiin huomioon Helsingin käräjäoikeuden ratkaisu 153912, Helsingin hovioikeuden ratkaisu 114472, Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden ratkaisu 137193 ja Kymenlaakson käräjäoikeuden ratkaisu 104219. Vastaaja velvoitettiin 1982 syntyneen romanimiehen kanssa korvaamaan vakuutusyhtiölle tuhat euroa korkoineen. Valtion varoista maksetaan vastaajan asianajajalle yhteensä 1189,31 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

1983 syntynyt romaninainen tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, näpistyksestä ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksestä 40 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 240 euroa.

1982 syntynyt romanimies tuomittiin moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksestä ja kahdesta varkaudesta 45 päivän ehdolliseen vankeuteen. Hänet on tuomittu 2020 kahdesta eläinsuojelurikoksesta. 2021 hänet on tuomittu 80 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa omaisuusrikoksesta, 2022 80 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa omaisuusrikoksesta ja 30 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen varkaudesta. Nyt kyseessä olevat rikokset olisi tekoaikojen perusteella voitu käsitellä yhdessä näiden asioiden kanssa, jolloin vankeusrangaistus olisi ollut ehdollinen vankeus. Siten, käräjäoikeuden mukaan, myös nyt tuomittava rangaistus voi olla ehdollinen vankeus.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 22937)

Eläinsuojelurikos Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Romanit Rotu Uutiset Varkaus

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Yli 500 vuotta Suomessa ja kotoutuminen on edelleen kesken!

 • Helpotti

  Vastaa

  Tarkoittanee1 sitä2 että3 tiktokin4 mustalaisista5 osa6 ei7 ilmesty8 vakuuttelemaan9 tasavertaisuuttaan10 kantaväestön kanssa.01

 • Totuudentorvi

  Vastaa

  Ali-ihminen ei koskaan kotiudu

 • juha II

  Vastaa

  Eikö tuo ollut nyt sitä tuomioistuimen harjoittamaa vihapuhetta! Keneltä repeää paikat ensin?

 • Jupi

  Vastaa

  life is hard, Leif is Hagert

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  justice, statue, lady justice