Maahanmuuttajalle yhdyskuntapalvelua huumeratista

Vastaaja väitti löytäneensä kokaiinipaketin metsästä ja kiisti omistavansa sitä. Hänet on tuomittu aiemmin useista rattijuopumusrikoksista ja huumerikoksista.

Rikos

abstract, abstraction, acceleration

Syytteiden mukaan vastaaja ajoi autolla käytettyään huumeita siten, että hänen verestään on ajon jälkeen todettu tetrahydrokannabinolia ja kokaiinia. Hän piti hallussaan 17,4 grammaa kokaiinia ja 0,93 grammaa marihuanaa. Lisäksi hän rikkoi liikennesääntöjä esimerkiksi ajamalla punaisia päin.

Oikeus ei pitänyt vastaajan kertomusta uskottavana

Vastaaja on häntä kuultaessa kertonut, että hän oli kävellyt metsäpolulla illalla kyseisenä päivänä ja löytynyt sieltä foliopaketin ja puhelimen ja ottanut foliopaketin mukaansa. Hän oli katsonut pakettia kotonaan ja havainnut sen valkoiseksi jauheeksi, mutta ei ollut ehtinyt tehdä sille mitään muuta. Hän oli laittanut sen kotonaan turvakaappiin, koska ei tiennyt mitä se oli. Hänelle oli tehty liikenneasian yhteydessä drugwipe-testi, joka oli näyttänyt positiivista kokaiinille ja tämän perusteella hänelle oli tehty kotietsintä ja poliisit olivat löytäneet huumausaineen hänen kotoaan turvakaapista. Hän oli käyttänyt viihdekäyttönä kokaiinia joskus aikaisemmin edellisellä viikolla. Hän ei ollut käyttänyt tätä kotonaan ollutta kokaiinia, vaan hänen käyttämänsä kokaiini oli ollut jostain muualta. Hänellä oli ollut myös kannabiksen käyttöä, aikaisemmin runsaastikin.

Tuomio

Rikosrekisterin mukaan vastaaja on tuomittu 2014–2020 useita kertoja ehdollisiin ja ehdottomiin vankeusrangaistuksiin ja sen sijasta yhdyskuntapalveluun. 2017 – 2019 hän syyllistyi useisiin rattijuopumuksiin.

Vastaaja tuomittiin huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta yli 6 kuukauden vankeuteen, joka muunnettiin 195 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Valtion varoista maksetaan vastaajan asianajajalle 605 euroa ja arvonlisäveron osuutena 145,20 euroa, mitkä jäävät valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 22112)

Huumeet Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rattijuopumus Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Ählämi kova käymään käräjiä, useita tuomioita vuosien ajalta, joten näyttö pitäisi riittää siihen, että vastaaja ei ole oppinut maan tapoja, mielenterveys ongelmista kärsivänä korvaavaa hoito löytyy savannilla tallustellen, lampaita kaitsien, siinä hermo lepää ja mieli rauhoittuu, kaukana on katalan länsimaisen hapatuksen kommervenkit ja houkutukset, siellä ählämi voipi vapaasti hengittää ja toteuttaa halujaan.

 • Rikoksisillaansakkohansakkaankohan?

  Vastaa

  Rikoslakia pitäisi uudistaa ja tehdä näistä selityksistä rangaistuksen kohentamisen peruste. Eli mikäli todetaan syylliseksi ja kertomus osoittautuu täysin keksityksi (niin kuin yleensä aina), niin rangaistus tulisi aina suorittaa maksimirangaistuksen mukaan. Voisi nopeuttaa oikeuden käsittelyä huomattavasti kun jokainen syyllinen miettisi tarkemmin että olisiko vain parempi tunnustaa kaikki.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  abstract, abstraction, acceleration