Mertsi Nymanille 3,5 vuotta vankeutta tapon yrityksestä

Nyman yritti tappaa kaksi muuta romanimiestä ajamalla heidän ylitseen. Välikohtaus sattui kesäkuussa 2020. Asianomistajan mukaan "Tilanne oli edennyt kuin elokuvissa".

Rikos

abstract, abstraction, acceleration

1998 syntyneen Mertsi Elvis Dimitri Allan Nymanin syyksi luettiin tapon yritys, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Tuomioksi tuli 3,5 vuotta vankeutta. Valtion varoista maksetaan Nymanin puolustajalle yhteensä 3560,91 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Vankeustuomiota alennettiin kolmen aikaisemman käräjäoikeuden ratkaisun takia. Syyttäjän mukaan aiemman rikollisuuden pitäisi olla koventamisperuste, koska sen suhde uusimpaan rikokseen osoittaa ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä. Nyman on tuomittu aiemmin lukuisista liikennerikoksista.

Nyman velvoitettiin korvaamaan asianomistajien asianajajakulut 2318,80 euroa ja 2255,00 euroa korkoineen. Ensimmäiselle asianomistajalle Nyman joutuu korvaamaan kärsimyksestä 3000 euroa korkoineen ja toiselle asianomistajalle 5000 euroa korkoineen.

Nyman passitettiin Vantaan vankilaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tuomioon johtaneet tapahtumat

Asianomistajan mukaan Nymanin sukulainen oli käyttänyt joskus väkivaltaa häneen, jonka takia samaan ravintolaan päätyneet romanit olivat alkaneet riitelemään. Asian yhteydessä ilmeni myös jonkinlaista kyläreviirirajojen rikkomista ja veitsen kanssa heilumista.

Syyttäjän mukaan Mertsi Nyman on ravintolassa tapahtuneen riitatilanteen jälkeen jalkakäytävällä yrittänyt tappaa kaksi muuta romanimiestä yrittämällä ajaa heidän päälleen autolla. Nyman on kuljettanut henkilöautoa ja ajanut kohti jalkakäytävällä käveleviä asianomistajia. Ensimmäinen on katsonut taakseen ja nähnyt auton sekä onnistunut hyppäämään auton edestä pois. Auto on osunut toista romanimiestä selkään. Uhri on osunut auton tuulilasiin ja lentänyt siitä auton yli ja maahan. Hänelle tuli murtuma sääreen, otsaan (ulottuen silmäkuoppaan asti), lapaluuhun, haavoja kasvoihin ja kyynärpäähän, ruhjeita hartioille, peukaloon asfaltti-ihottumaa ja molempiin polviin haavoja.

Nyman itse väitti tekoaan vahingoksi, joka sattui hänen väistäessään toista autoa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 21668)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Romanit Rotu Uutiset

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Elvis elää… Tai kenties, se ajoikin autoa!

 • Teemu

  Vastaa

  Helsingin raiskaajista on 14 % nimeltään Mohammed. Pitäisiköhän Mohammedien maahantulo estää? Kuinka monta Veijaa, Mertsiä ja Tinoa lusii vankiloissamme? Mitä näille pitäisi tehdä? Ulkomaalaisten määrä linnoissamme on valtava. No, onhan maailman onnellisimmalle kansalla varaa!

 • Pekko

  Vastaa

  Mertsi Elvis Dimitri Allan Nyman — Hetkinen… Suomen nimilain mukaan miehelle ei saa antaa selvää naisen nimeä ja vice versa, sisaruksille ei saa antaa samoja nimiä ja etunimiä saa olla yhdestä kolmeen. Miksi tuolla on neljä etunimeä?

 • Late

  Vastaa

  Kato, hai sie kuule. Mertsi kävi autoileeee kuule nii meni mertsiiiiii hoi hai mie sie kuuuleeeee

 • Schlageter

  Vastaa

  Vahinko, että tilanne päätyi vain tapon yritykseen.

 • juha II

  Vastaa

  Niin. Nämähän nyt eivät alkuunkaan riittäneet vaan vielä piti saada lisää. Edes puoliapinat eivät harjoittaisi tällaista maahanmuuttopolitiikkaa!

 • Zatan Ihrahimovitsi

  Vastaa

  Kun mannet selvittelee keskenäisiä riitojaan, on siinä myös sivulliset vaarassa. Lähes joka ternolla peritty, luvaton FN m1900. Ei muutu tunnu taposia huolettavan tuo, kuten ei matujen katujengitkään, niitähän ei Taposen mielestä edes ole olemassa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  abstract, abstraction, acceleration