Romanille 5 kuukautta vankeutta lähes 30 rikoksesta

Vastaajan syyksi luettiin 27 eri rikosta, jotka on tehty vuosina 2019 - 2021. Myös oikeudenkäynnin kuultavat yksityishenkilöt ovat romaneja. Vastaaja kiisti vain kolme syytettä.

Rikos

judge, hammer, auction hammer

Helmikuu 2019

Vastaaja anasti ainakin 7 sormusta menemällä luvatta asianomistajan kesäasunnolle. Samalla hän piti hallussaan 1,86 grammaa amfetamiinia.

Toukokuu 2020

Vastaaja kuljetti autoa yleisillä teillä ilman korttia. Muutamaa päivää myöhemmin hän on ajanut taas autoa, tällä kertaa buprenorfiinin, oksatsepaamin, tematsepaamin, 7‑aminoklonatsepaamin, klonatsepaamin, tetrahydrokannabinolin ja norbuprenorfiinin vaikutuksen alaisena. Vastaajalla ei ole ollut kyseisten lääkevalmisteiden käyttöön oikeuttavaa lääkemääräystä. Hän piti myös hallussaan 22 Rivatril-tablettia sekä 2 mg.n filmin Subutexia.

Syyskuu 2020

Vastaajaa syytettiin näpistyksesta, jonka mukaan tämä oli yhdessä toisen romanin kanssa anastanut kauppakeskuksesta 278,80 euron arvosta vaatteita. Samalla vastaaja on pitänyt hallussaan puukkoa ja 2 Xanor-tablettia, vaikka hänellä ei ollut hallussapitoon oikeuttavaa lääkemääräystä.

Ainoastaan näpistyssyyte hylättiin.

Heinäkuu 2021

Vastaaja ja toinen romani pitivät hallussaan kynäpistoolia, joka luokitellaan erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi. He pitivät myös hallussaan kahta .22 kaliiperin patruunaa, joista toinen on ollut kynäpistoolin sisässä ja toinen kynäpistoolin säilytyskotelossa. Hallussapidon lisäksi vastaaja on vienyt kynäpistoolin ja patruunat kotelossaan pois asunnosta ja piilottanut sen rappukäytävään, jotta poliisi ei löytäisi sitä.

Elokuu 2021

Vastaaja ajoi jälleen ilman ajokorttia. Hän piti samalla hallussaan 13,3, grammaa amfetamiinia ja neljää Subutex-liuskaa. Häneltä löydettiin myös kaksi puukkoa.

Syyskuu 2021

Vastaaja kuljetti väärennetyillä kilvillä varustettua autoa käytettyään ensin amfetamiinia ja Alfa-PHP:ta. Ilmeisesti myöhemmin samana päivänä ajo jatkui täysin kilvittä.

Lokakuu 2021

Vastaaja tankkasi huoltoasemalta 40 litraa polttoainetta 70 euron arvosta ja poistui maksamatta.

Aiempi rikollisuus ja tuomio

Rikosrekisteristä ilmenee, että vastaajalle on määrätty useita ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Vastaaja tuomittiin viiden kuukauden vankeuteen varkaudesta, viidestä huumausaineen käyttörikoksesta, huumausainerikoksesta, kahdeksasta kortitta-ajosta, kolmesta rattijuopumuksesta, kahdesta puukon hallussapidosta, ampuma-aserikoksesta, kahdesta ajoneuvorikkomuksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja näpistyksestä.

Rangaistusta alentavana tekijänä otettuun huomioon kaksi eri hovioikeuden ratkaisua ja seitsemän eri käräjäoikeuden ratkaisua.

Vastaajan avustajalle maksetaan valtion varoista yhteensä 1466,30 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 201974)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Romanit Rotu Uutiset

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Eikka

  Vastaa

  Mitä enemmän rötöstelee, sitä pienemmät tuomiot, näin toimitaan vain Hölmölässä.

 • Jupi

  Vastaa

  Voi huhu mitä mömmöjä veressä. En vaan ymmärrä miten se on ehtinyt sen kortitta ajon ja ratin välissä noin paljon ehtinyt vetää. Luulen et ekalla kerralla jäi pikatesti tekemättä.

 • Tollasii ne lähes kaikki on

  Vastaa

  No siinä on ehta rikosromaani.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Rikosilmoituksessa pride lippujen polttamisesta ollut asia
  ”Motiiviksi paljastui kyllästyminen seksuaalivähemmistöjen esillä oloon, tiedottaa poliisi.”
  ei tähän aiheeseen kuulu, mutta kai sitä voi tässäkin kommentoida.
  Jos noin on kuulustelussa sanottu, kaipa tämä voi syytteeseen johtumiseen vaikuttaakin, kyllästynyt erään vähemmistön esillä oloon. Vähemmistöjä kohtaan tulisi tietenkin suhtautua kohteliaasti.
  Olisi kai pitänyt mainita, että oli kyllästynyt jatkuvaan seksuaalisuuteen liittyvään luonnottomuuden levittämiseen. On jokaisen oma asia toteuttaa seksuaalisia halujaan toisia loukkaamatta. Mutta luonnottomien seksuaalitouhujen mainostaminen ei ole hyvään yhteiskuntaan kuuluvaa. Mainoksia tulee hävittää kansalaisten toimesta eikä siitä tule saada syytteitä, koska nykyajan viranomaiset sallivat luonnottomien tapojen levittämisen hykyajan sairaan kultuurin painostamina.

 • Vilma01

  Vastaa

  Törkeimpänä itse noista pidän varkauksia ja näpistyksiä. Myös tuo kynälelu voi aiheuttaa jossakussa negatiivisia tuntemuksia, samoin puukot. Toki ymmärrän, että miehen piireissä moiset voivat tulla tarpeeseen. 

  Huumausaineet tulisi laillistaa niin loppuisivat velanperinnät, varkaudet, ryöstöt ja ammattirikollisten rikastuttaminen huumausaineiden osalta ja sekin raha menisi valtiolle.

 • Zatan Ihrahimovitsi

  Vastaa

  Monellako autoilevista manneista on kortti? Entä auto vakuutettu ja katsastettu? Entä kuinka monella niistä ei ole luvatonta asetta? Kuinka moni ei vedä huumeita? 99 % pilaa loppujen maineen.

  • Bella

   Vastaa

   ”99 % pilaa loppujen maineen.” Siinä varsinainen prosenttikerho.

 • Anonymous

  Vastaa

  30 rikosta 5 kuukautta vankeutta. Huumausainerikoksia, ampuma-aserikos, varkauksia, rattijuopumuksia jne. Istut 5 kuukautta vankilassa veronmaksajien kustannuksella täyshoidossa. Mahdollista vain Suomessa. Kyllä se on näemmä rikos mikä kannattaa. Vai mitä Mertsit ja Nymanit?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  judge, hammer, auction hammer