Maahanmuuttajat käräjillä liikenteen vaarantamisesta ja huumeista

Vastaajat ovat nimiensä perusteella arabeja. Tapahtumapaikkoina olivat Espoo ja Kirkkonummi.

Rikos

abstract, abstraction, acceleration

1997 syntynyt arabi A tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta 15 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 90 euroa. Hän ei saapunut oikeudenkäyntiin.

2001 syntynyt arabi B tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta, kahdesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Valtion varoista maksetaan B:n asianajajalle yhteensä 2176,45 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Marraskuu 2020, Espoo

Syytteen mukaan B piti hallussaan noin 5 grammaa marihuanaa, josta hänen on ollut tarkoitus myydä osa eteenpäin. Hänen hallustaan on ajoneuvon paikanetsinnän yhteydessä löytynyt myös 120 euroa käteistä rahaa.
Lisäksi B:n kotiosoitteeseen suoritetun kotietsinnän yhteydessä asunnosta on takavarikoitu yhteensä 0,2 grammaa marihuanaa. Lisäksi B:n postilaatikosta on kotietsinnän yhteydessä löytynyt olkalaukku, jonka sisällä on ollut 19,6 grammaa marihuanaa myyntipakkauksissa, digivaaka, sekä 21 euroa käteistä rahaa. Huumausaineen määrä ja pakkaustapa huomioon ottaen aine on tarkoitettu levitykseen.

A piti hallussaan 5 grammaa marihuanaa.

Huhtikuu 2021, Espoo

Syytteen mukaan B oli myöhään perjantai-iltana ajanut Turunväylällä 100 kilometrin tuntinopeusalueella 172 kilometrin tuntinopeudella. Tapahtuma-aikana tieosuudella on ollut normaali liikenne ja B:llä on ollut kyydissä kolme matkustajaa.

Elokuu 2021, Kirkkonummi ja Espoo

Syytteiden mukaan B on käyttänyt marihuanaa sekä pitänyt hallussaan 9 grammaa marihuanaa. Lisäksi B saman kuukauden aikana ajanut ilman ajokorttia pakoon poliisipartiota huomattavalla ylinopeudella ohittaen muuta liikennettä vastaantulevien ajokaistaa käyttäen. B on kääntynyt omalta kaistaltaan sulkuviivan yli vasemmalle ja ajanut ramppia ylös Lapinkyläntielle koko matkan vastaantulevien kaistaa käyttäen autojonon ohi siten, ettei olisi tilanteen niin vaatiessa pystynyt palaamaan omalle kaistalleen muuta liikennettä vaarantamatta. B on ajanut huomattavaa nopeutta suojatien yli vastaantulevien kaistaa käyttäen ja jatkanut poliisia pakoon ajamista huomattavalla nopeudella Kuninkaankartanontien ja Peringintien risteyksessä sijaitsevan rakennukselle asti, missä hän on lopulta pysäyttänyt autonsa. B on pakomatkan aikana ylittänyt huomattavasti suurimman sallitun enimmäisnopeuden ajamalla 115 kilometrin keskituntinopeudella 3035 metrin mittausmatkalla nopeusrajoituksen ollessa korkeimmillaan 80 kilometriä tunnissa. Mitatusta matkasta viimeiset 585 metriä sallittu enimmäisnopeusrajoitus on ollut 60 kilometriä tunnissa. B:n menettely on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle, koska B on paennut poliisia vilkkaasti liikennöidyillä tieosuuksilla. B on takaa-ajon aikana toistuvasti ylittänyt sallitun enimmäisnopeuden, ohittanut muuta liikennettä sekä laiminlyönyt noudattaa liikennemerkin ja sulkuviivan osoittaman ajosuunnan ja suojatien edellyttämän erityisen varovaisuuden. Ajo on tapahtunut viikonloppuna alkuillasta, jolloin liikenteessä on ollut kohtalaisesti muita tienkäyttäjiä ja jalankulkijoita.

B tunnusti lähes kaikki syytteet oikeiksi, mutta kiisti huumausaineiden levittämistarkoituksen. B kiisti, että kirjallisissa todisteissa olevissa myynti-ilmoituksissa ollut Bobi24h-nimimerkki olisi ollut hänen. Hän on todennut, ettei olisi osannut kirjoittaa suomea kuten näissä ilmoituksissa. Google Translate ‑viesteistä vastaaja on kertonut, että hänen suomenkielentaitonsa ei tuolloin ollut ollut niin hyvä, että hän olisi voinut kirjoittaa viestit. Kyse oli vain tekstiviesteistä, eivätkä ne tarkoittaneet, että hän olisi myynyt tai halunnut myydä. Myös kirjallisina todisteina vastaajan puhelimesta peräisin olevat viestit ja Facebook Messenger ‑viestit liittyivät selvästi huumekauppaan.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 213073)

Huumausaineen käyttörikos Huumausainerikos Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

abstract, abstraction, acceleration