Ulkomaalaistaustaiselle kannabiskasvattajalle 100 päiväsakkoa

Rikokset tapahtuivat 2020. Vuosia aiemmin saman niminen henkilö on antanut verkossa liikennevakuutuskeskukselle palautetta erittäin rumin sanakääntein, tituleeraten samalla itseään "rehdiksi kansalaiseksi".

Rikos

cannabis, marijuana, hemp

Syytteiden mukaan vastaaja piti hallussaan asunnossaan 770 grammaa kannabiskasvin lehteä ja vartta, 176 grammaa kannabiskasvin lehteä, 12,3 grammaa marihuanaa sekä 5 litraa thc-pitoista kannabisvoita. Lisäksi hän oli hankkinut kasvatusvälineistöä asuntoonsa sekä asunnon verkkokellariin, kuten kastelujärjestelmän, kasvatusteltan, tuulettimia, ilmanvaihtojärjestelmän, led-valaisimia, ajastimia, siemeniä sekä kasvatuksessa tarvittavia lannoitteita.

Vastaaja kiisti pitäneensä aineita hallussaan myynti- tai välitystarkoituksessa, ja käräjäoikeus katsoi, että asiassa on jäänyt näyttämättä, että vastaaja olisi pitänyt hallussaan huumausaineita myynti- ja välitystarkoituksessa. Aineiden paino oli pääasiassa muodostunut muista kasvinosista kuin kukinnoista. Lisäksi syytteessä mainittu kannabisvoi ei ollut valmista, vaan vasta tekeillä olevaa.

Vastaaja kertoi pitäneensä kasvatusvälineistöä hallussaan sijoitusmielessä, koska hän oli aikeissa myydä ne eteenpäin hyvällä hinnalla. Hän oli ostanut välineet yli puoli vuotta aikaisemmin, mutta ”ei ollut saanut aikaiseksi myydä niitä”. Käräjäoikeus ei pitänyt selitystä uskottavana.

Vastaaja tuomittiin huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksen valmistelusta 100 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 600 euroa. Hänen asianajajalleen maksetaan valtion varoista yhteensä 1159,40 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Vastaajaa ei ole aikaisemmin rekisteröity rikoksista.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 202895)

Huumeet Kannabis Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • MKa

  Vastaa

  Mitä vikaa on kannabiksessa? Onko yhtään kansaa alistettu kannabistuotteilla? Alkoholilla alistettiin saamelaisia ja natiivi-amerikkalaisia. Opiumilla kiinalaisia ja myöhemmin nyt amerikkalaisiakin. Kannabis tuotteet hidastavat neurodegeneraatiota selkeästi ja lisäävät yhteyden kokemusta kaikkeuteen.

  • T . T

   Vastaa

   Nyt olet narkkari kyllä väärässä paikassa. Häpeä kansan petturi!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  cannabis, marijuana, hemp