Romanikaksikko käräjillä varkaudesta – mukana huumeita ja vääriä henkilötietoja

Rikokset tehtiin 2020. Vastaajat eivät olleet käräjillä ensimmäistä kertaa.

Rikos

gavel, auction, hammer

Kaksikko oli ensin anastanut myymälän tuotteita yhteensä 1439 euron arvosta.

Varkauden jälkeen vastaajan hallusta löydettiin 0,57 grammaa marihuanaa kolmessa pussissa. Marihuanan lisäksi vastaajalta löydettiin 126 klonatsepaamia sisältäviä Rivatril 0,5mg ‑tablettia, 14,5 kappaletta klonatsepaamia sisältäviä Rivatril 2mg tabletteja, 47 alpratsolaamia sisältäviä Xanor 1mg tabletteja ja 32 kappaletta tematsepaamia sisältäviä Tenox 20mg tabletteja, mutta hänellä oli näihin resepti, joten syyte huumausainerikoksesta hylättiin näiltä osin.

Toinen vastaaja oli esittänyt poliisipartiolle toiselle henkilölle kuuluvan ajokortin omanaan.

Tuomiot

Ensin mainittu vastaaja tuomittiin 14 päivän vankeusrangaistukseen varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Vastaajan tuomiota alennettiin, koska hänet on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa marraskuussa ja lokakuussa 2021 sekä Helsingin käräjäoikeudessa elokuussa 2021 (ja hovioikeudessa maaliskuussa 2022). Samalla perusteella hänen tuomionsa annettiin ehdottomana.

Toisen vastaajan syyksi luettiin varkaus ja väärän henkilötiedon antaminen. Hänet on tuomittu jo aiemmin ehdottomaan kahden vuoden kahden kuukauden ja 20 päivän vankeusrangaistukseen, joten tämä asia sisällytetään hänen aiempaan tuomioonsa. Vastaaja on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa lokakuussa ja kesäkuussa 2021 (Vaasan hovioikeus joulukuu 2021), Helsingin käräjäoikeudessa kahdesti helmikuun 2021 aikana (muun muassa törkeästä pahoinpitelystä), Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa helmikuussa 2021 sekä Oulun käräjäoikeudessa marraskuussa 2020.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 214443)

Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Romanit Rotu Uutiset Varkaus

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jones

  Vastaa

  Jotenkin ihemetyttää, etteivät romanit mene takasin sinne mistä he ovat tulleetkin, koska heitä muka aina sorretaan ja vainotaan Suomessa ja kaikkialla muuallakin, heidän juttujensa mukaan. Eikä se maa ole Intia. Eikä kyllä Israelikaan, vaikka he näin väittävät.
  http://romanit-info.webnode.fi/news/romanit-israelin-kadonnut-sukukuntako-totta-vai-tarua-/

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gavel, auction, hammer