Maahanmuuttaja käräjillä huumeiden ja nyrkkiraudan hallussapidosta

Rikokset tapahtuivat Espoossa heinäkuussa 2019. Nimen perusteella vastaajan juuret ovat Keski-Aasiassa ja saman niminen henkilö on paininut Espoon urheilijoissa.

Rikos

Vastaajan asunnosta löydettiin ja takavarikoitiin 180 kappaletta Alprazolam-tabletteja, kahdeksan amfetamiinipussia, heroiinipussi ja 10–15 tablettia sisältävä lasipurkki. Lisäksi keittiöstä on löytynyt lääkemitta, jossa on ollut jäämiä amfetamiinista. Amfetamiinia on ollut yhteensä 7,6 grammaa ja heroiinia 0,4 grammaa. Lasipurkin tabletit ovat osoittautuneet meprobamaatiksi, ja niiden paino on ollut yhteensä 21,3 grammaa. Vastaajaa ei ole syytetty huumausaineiden levityksestä.

Toisen syytteen mukaan vastaaja on järjestyslain vastaisesti pitänyt yleisellä paikalla hallussaan nyrkkirautaa. Syyttäjä perui syytteen vanhentuneena.

Vastaaja tuomittiin 120 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan yhteensä 720 euroa. Vapaudenmenetyksen vuoksi suoritettavaksi jäi 108 päiväsakkoa, eli 648 euroa.

Valtion varoista maksetaan vastaajan asianajajalle yhteensä 1568 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 211187)

Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Nyrkkirauta laiton? USA:ssa monessa osavaltiossa on voimassa ’open carry’-periaate eli tappavaa asetta voi kantaa jopa julkisesti esillä. Aseenkantoon oikeutetun ei tarvitse olla poliisi, koska idea on se, että kaikki kansalaiset ovat poliiseja. Suomi on sosialistinen pellemaa ja virkavallan luvattu maa, jossa byrokraatteja ja viranhaltijoita kuten poliiseja palvotaan jumalina ja näillä on kaikki erityisoikeudet ja ‑valtuudet. Kansalaiset ovat kaitsettavia lapsia ja haluavatkin olla niitä.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Kaikilla, myös sinulla, tulisi olla oikeus kantaa haluamaasi asetta julkisella paikalla ja oikeusistuimen tulisi arvioida vain olosuhteita joissa asetta on käytetty.

 • Tomppa

  Vastaa

  Yhteensä 7,6 grammaa amfetamiinia hallussa eikä syytettä välittämisestä? Ja kaikki muut poliisien löytämät huumeet kaupan päälle? Olisiko etnisellä taustalla ollut vaikutusta tuomion lievyyteen? Kuulostaa minusta aika isolta määrä omaan käyttöön. Etenkin, kun aine oli kahdeksassa eri noin gramman (myynti)pussissa. Minun käsittääkseni amfetamiinin käyttöannokset ovat 150mg:n luokkaa, tietysti pidempään amfetamiinia käyttäneellä saattaa toleranssin myötä olla isompiakin, esimerkiksi kaksinkertainen. Veikkaan, että jos tekijänä olisi ollut syntyperäinen valkoihoinen kantis, syyte olisi tullut myös välittämisestä eli tuomio olisi ollut kovempi. Mutta niinhän ne sanovat, että laki on kaikille sama, vain tuomiot vaihtelevat.

  • Ehkä kokemusta omaava

   Vastaa

   Käyttöannos riippuu paljolti puhtaudesta, mutta yleisesti voitaisiin todeta että toleranssin omaava käyttää noin 0.25g kun pitää sitä melko puhtaana, yli 0.5g annos on jos ainetta on jatkettu ja todella paljon.

 • Jörgen Hainz

  Vastaa

  Nyrkkirauta on laiton ihan syystä. Olen nähnyt mitä sillä voi ihmisen kasvoille tehdä ja toisekseen jos kannat jotain vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä, kynnys sen käyttöön saattaa madaltua. Tuomioiden tulisi olla rankkoja jos jäät kiinni veitsen tai minkä tahansa vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi