Ulkomaisen rikollisryhmän asuntomurtosarja syyteharkintaan

Nyt valmistuneessa esitutkinnassa syyteharkintaan siirtyy kyseisten miesten tekemäksi epäillyt 16 törkeää varkautta sekä neljä törkeän varkauden yritystä.

Rikos

Kaakkois-Suomen poliisi on selvittänyt joulukuussa 2021 Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella liikkuneen ulkomaisen rikollisryhmittymän tekemän useiden asuntomurtojen sarjan. Ryhmän jäsenet murtautuivat kahteenkymmeneen asuttuun asuntoon ja anastivat näistä arvo-omaisuutta, kuten koruja ja elektroniikkaa.

Poliisi pääsi tekijöiden jäljille omien tutkintatoimepiteidensä perusteella. Tekoihin syyllistyneet kolme georgialaista miestä otettiin kiinni Helsingissä 22. joulukuuta ja heidät vangittiin käräjäoikeuden päätöksellä 25. joulukuuta. Miehet saapuivat maahan joulukuun alussa tarkoituksenaan murtautua asuttuihin asuntoihin varmistuttuaan ensin, että ketään ei ole kotona ja anastaa näistä omaisuutta. Teot toteutettiin pääosin päiväsaikaan silloin, kun talojen asukkaat eivät olleet kotona. Ryhmän kiinnioton jälkeen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella ei ilmennyt enää uutta asuntomurtojen sarjaa.

Nyt valmistuneessa esitutkinnassa syyteharkintaan siirtyy kyseisten miesten tekemäksi epäillyt 16 törkeää varkautta sekä neljä törkeän varkauden yritystä. Rikollisryhmän sai hyötyä rikoksista poliisille ilmoitettujen tietojen mukaan noin 230 000 euroa. Heidän hallustaan saatiin anastettua omaisuutta takaisin noin 45 000 euroa arvosta. Lisäksi murtautumisista asuntoihin aiheutui yhteensä noin 50 000 euron vahingot.

Lähde

Georgialaiset Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Murtovarkaus Rikos Törkeä varkaus Uutiset

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi