Poliisi tutkii ajokortteihin liittyvää lahjusvyyhtiä

Tutkittavana olevat rikosnimikkeet ovat lahjuksen antaminen, lahjuksen ottaminen, avunanto lahjomarikokseen, väärennös ja rekisterimerkintärikos. Kortit myöntänyt valvoja työskentelee Kouvolassa.

Rikos

abstract, abstraction, acceleration

Poliisi tutkii laajaa vyyhtiä, jossa autokoulua käyvien epäillään saaneen ajokorttinsa lahjuksia vastaan. Ulkomaalaismies on rahaa vastaan myöntänyt ajokortteja ulkomaalaisille asiakkaille epäilyksen mukaan.

Iltalehden tietojen mukaan epäillyt edunsaajat eli lahjuksen antajat ovat useimmiten ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Tietyissä etnisissä piireissä on levinnyt sana siitä, miten ajotutkinnon ”saa läpi” ja keneltä hyväksynnän voi ostaa.

Tutkintaa on hankaloittanut se, etteivät ajokortin ostaneet henkilöt ole olleet erityisen innokkaita selvittämään asiaa. Lisäksi maksut on suoritettu pääasiassa käteisellä, mikä vaikeuttaa tutkintaa.

Rikoksentekoajan epäillään olevan alkuvuodesta 2018 vuoden 2021 heinäkuuhun.

Lähde: Kansalainen

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rikos Rotu Uutiset

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kun elinkustannukset pompsahtavat pilviin, niin korruptiosta tulee maan tapa. Jokainen on valmis tekemään mitä hyvänsä pienen lisäansion eteen. Suomea kehitysmaalaistetaan sekä väestöä tuottamalla että myös vetämällä elintaso Ghana tasolle.

 • Että näin

  Vastaa

  Tuo ei nyt ole mitään uutta, kaksoisstandardien mukaisesti ei ole haluttu tutkia, ovathan nämä itämaan tietäjät ja raketti insinöörit luotettavaa porukkaa.
  Jos kaupassa on käytetty käteistä, niin eihän sen todentaminen ole vaikeaa, joutuu polpokin tekemään välillä oikeita töitä. Mistähän ne rahatkin on peräisin, jos sitä tutkintaa ulotettaisiin vaikka sinne sosiaalin ja kelan suuntaan, miten hövelisti sieltä jaellaan kela-goldeja ja muita etuuksia, joita tavan kansalainen ei tule koskaan saamaan.

  Kelalta ja sosiaalitoimelta on turha kantapeikon hakea ajokorttiin tai sen uusimiseen tukia, koska heidän mielestään suomessa ei ajokortti ole välttämättömyys.
  Millä perusteella sitten näille sosiaalisurffareille kustannetaan sellainen ja päälle vielä ajoneuvo sekä siitä aiheutuvat kulut (polttoaine, vakuutukset, huollot etc.).

 • Tero

  Vastaa

  Lieksan vastaanottokeskuksessahan maksettiin jo aikoja sitten ”pakolaisille” tulkit, ajokortit ja polttoaineetkin. Lieksassa on/oli Somaliklubi — paikka jossa somalit saavat olla somaleja. Suomi tarvitsee lisää afrikkalasia, lähi-itäläisiä ja aasialaisia sekä klubeja heille. Osa näistä ”pakolaisista” toimii ”tulkkeina” muille ”pakolaisille”. Näillä eväille siis Suomi nousuun: luku- ja kirjoitustaidottomilla ”pakolaisilla”, jotka tulkkailevat toisilleen apteekissa, lääkärissä ja muualla verorahoja tuhlaamassa.

 • Ehkä vielä laajenee

  Vastaa

  Kun katselee niiden kurvailua samalla kun autoissa pidetään torikokouksia tai puhutaan koko porukan voimin videopuhelua, niin tulee mieleen että ehkä niitä kortteja on ostettu muuallakin kuin Kouvolassa.

 • seant

  Vastaa

  Ruotsissa 270 % suurempi riski
  VTI:n mukaan tähän mennessä on päätelty, että riski joutua liikenneonnettomuuteen on suurin Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa syntyneillä ajokortin haltijoilla. Näissä ryhmissä liikenneonnettomuuksien riski on jopa 270 prosenttia suurempi kuin syntyperäisillä ruotsalaisilla ajokortin haltijoilla.

 • Tmf

  Vastaa

  Turku tai salo missä toimii autokoulu jota romanit suosivat. 500e ja saa ajokortin. Tarkkaan en tiedä onko kyse inssi vaiheen suorittamisesta rahalla. Vankilassa kuultu asia, romanien suusta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Timo perkele

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  abstract, abstraction, acceleration