Maahanmuuttajalle yhdyskuntapalvelua vaimon pahoinpitelystä

Helsingin Sanomat on ylistänyt vastaajan ravintolabisneksiä jo 1990-luvulla. Vastaaja ei ollut ensimmäistä kertaa oikeudessa.

Rikos

judge, hammer, auction hammer

1952 syntynyt malesialaismies on tuomittu pahoinpitelystä 75 päivän vankeuteen, joka suoritetaan vankeusrangaistuksen sijasta 75 tunnin yhdyskuntapalveluna.

Syytteen mukaan mies pahoinpiteli vaimoaan vahvassa humalassa lyömällä tätä useasti avokämmenellä ja nyrkillä kasvoihin ja rintakehään. Todistajan mukaan asianomistaja oli tullut hakemaan apua hänen luotaan kasvot veressä. Lääkärinlausunnosta ilmenee, että asianomistajalla on todettu turvotusta ja mustelmaa oikean silmän ympärillä sekä oikeassa poskessa ja huulessa. Hänellä oli ollut pinnallisia ihorikkoja nenän juuressa oikealla sekä huulissa, mustelma oikean kulmakarvan yllä ja mustelmat rintakehällä. Lisäksi hänellä oli ollut turvotusta ja mustelmia vasemmassa kädessä, mustelma oikealla alavatsalla, mustelma oikeassa polvessa ja reidessä sekä turvotusta takaraivolla.

Aiempi rikostausta

Vastaaja on tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen talousrikoksista Helsingin käräjäoikeuden tuomiolla 7.9.2016 (Korkein oikeus 29.3.2018). Lisäksi hänet on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeästä rattijuopumuksesta Espoon käräjäoikeuden tuomiolla 8.5.2017 ja pahoinpitelystä Helsingin käräjäoikeuden tuomiolla 1.2.2018. Edelleen hänet on tuomittu pahoinpitelystä ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja sen sijasta yhdyskuntapalveluun Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiolla 4.6.2019.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 203205)

Kotimaa Maahanmuuttajaravintolat Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Monikulttuuriset parisuhteet Pahoinpitely Rappiokulttuuri Rattijuopumus Rikos Rotu Talous Talousrikos Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  EHKÄ HALLINTOALAMAINEN ON OTTANUT ESIMERKKIÄ LAINKÄYTTÖVIRANOMAISTEN SUHTAUMISESTA VÄKIVALTAAN

  Jäljempänä olevien linkkien välityksellä luettavissa olevien artikkelien perusteella voidaan todeta lainkäyttöviranomaisten ja etenkin Helsingin poliisilaitoksen lainkäyttöviranomaisten melko välipitämätön suhtautuminen tunnetun väkivaltaviranomaisrikollisen rikostarkastaja Jouni Niskasen tekemiin pahoinpitelyihin.

  Ilta Sanomien artikkeli (17.12.2019) –Perheväkivallan salaamista ajanut rikostarkastaja pahoinpiteli seurustelukumppaninsa

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006346092.html

  Helsingin Sanomien artikkeli(17.12.2019) – Kaikkien perheväkivaltajuttujen salaamista esittänyt poliisinrikostarkastaja sai itse tuomion seurustelukumppaninsa pahoinpitelystä

  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006345986.html

  Iltalehden artikkeli (19.12.2019) –Perheväkivallan salaamista ajaneelle rikostarkastajalle isot sakot naisystävän pahoinpitelystä

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/87dd008d-4343–4b88-8271–88ab4ff79b3f

  Iltalehden artikkeli (19.12.2019) – Naisystävänsä pahoinpitelystä tuomittu rikostarkastaja jatkaa yhä poliisissa: ”Kohtuullisen tavanomainen asia”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/daac3b18-a2d3-4b51-baa1-87419ac8dc83

  Kansallisen vastarinnan artikkeli (21.12.2019) –Perheväkivallan totaalisalausta halunnut vihapuhepoliisi tuomittiin perheväkivallasta

  https://www.vastarinta.com/perhevakivallan-totaalisalausta-halunnut-vihapuhepoliisi-tuomittiin-perhevakivallasta/

  Helsingin Sanomien artikkeli(25.1.2020) – Lähisuhdeväkivaltajuttujen salaamista ajanut korkea-arvoinenpoliisi pahoinpiteli naisystävänsä – Helsingin poliisi erotti rikostarkastajan kuukaudeksi

  https://www.hs.fi/paivanlehti/25012020/art-2000006383741.html

  Helsingin poliisilaitoksen rikosylitarkastaja Vesa Hietalan ja apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoisenratkaisu POL-2019–18356 (24.1.2020) olla purkamatta Niskasen virkasuhdetta tämän tekemistä selvitetyiksi tulleista pahoinpitelyistä huolimatta, luo mielikuvaa lainkäyttöviranomaisten välinpitämättömyydestä väkivallan käytön suhteen.

  Koska valtamedia pitää yllä ja luo virheellistä mielikuvaa siitä, että Suomessa kaikki ovat yhdenvertaisia lainedessä, niin Hietalan ja Kopperoisen menettelyllä kollegansa väkivaltarikollisuutta koskevassa virkamiesoikeudellisessa asiassa POL-2019–18356 voi olla jopa väkivallan käyttöä Suomessa lisäävä vaikutus.

  • Tomppa

   Vastaa

   Niskasen motiivi perheväkivaltatapausten salaamiseksi paljastui henkilökohtaiseksi motiiviksi. Ilmankos hän halusi salata KAIKKI perheväkivaltarikokset. Ei taida tämäkään vihapuhepoliisi olla se penaalin ihan terävin kynä?

  • Nimetön

   Vastaa

   Ottaen huomioon, että väkivaltaista käyttäytymistä osoittavien rikosten johdosta esimerkiksi aselupa on aina peruttava sekä se, että poliisimiehen on käyttäydyttävä yksityiselämässään siten, ettei hänen käyttäytymisensä ole omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon, voidaan sitä pitää kestämättömänä, ettei väkivaltaviranomaisrikollisena tunnetun Jouni Johannes Niskasen virkasuhdetta purettu.

   Toisaalta rikosylitarkastaja Hietalan ja apulaispoliisipäällikkö Kopperoisen menettely osoittaa osaltaan oikein hyvin sen miten julkista valtaa voidaan käyttää kielteisiä muotoja saaneessa työtuttavuuksien joukkuehengessä muuhun kuin mihin lainsäätäjä on tarkoittanut.

 • Pelmeni

  Vastaa

  Maahantunkeutuja palvelee yhteiskuntaa. Voi surkeus.

 • juha II

  Vastaa

  Voidaanko ”yhdyskuntapalvelu” suorittaa ”vaimoa hakkaamalla”?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  judge, hammer, auction hammer