SDP:llä jälleen omat ja muiden rahat sekaisin: Kolmea syytetään talousrikoksesta

Lain mukaan kolmen hengen rikoksia varten koottu yhteenliittymä ylittää järjestäytyneen rikollisuuden kriteerin.

Rikos

Kolmea jyväskyläläistä SDP-vaikuttajaa syytetään törkeästä avustuspetoksesta. Lisäksi yhtä heistä syytetään muun muassa törkeästä kirjanpitorikoksesta, väärennyksistä, törkeästä veropetoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Syytettyinä ovat Ahti Ruoppila, Jari Blom ja Pentti Tossavainen. Lisäksi avustuspetoksesta epäiltyinä ovat Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy, Jyväskylän Hoivapalveluyhdistys ja Säynätsalon Työväenyhdistys. Blom ja Ruoppila ovat kaupunginvaltuutettuja.

Antoivat vääriä tietoja

Epäilty rikos paljastui muutama vuosi sitten, kun asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA havaitsi 2018 ja 2019 tekemissään tarkastuksissa merkittäviä puutteita miesten hoitamien yhdistyksen ja yhtiöiden hallinnossa, kirjanpidossa ja ARA-lainsäädännön noudattamisessa.

ARA:n raportin mukaan Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy on muun muassa myöntänyt yleishyödyllisyyssäännösten vastaisesti useiden satojen tuhansien eurojen suuruiset lainat konsernin muille tytäryhtiöille.

Haastehakemuksessa todetaan, että yhtiön ja yhdistysten hallituksessa toiminut kolmikko on esimerkiksi vuokrakerrostalokohteiden rakennuttamishankkeissa antanut korkotukilainoituksesta päättäneelle ARA:lle vääriä tietoja.

Lisäksi miesten väitetään salanneen, että yhtiöllä tai sen omistajayhdistyksillä ei ollut varoja hankkeiden korkotukilainoituksen edellyttämiin omarahoitusosuuksiin. Tämä on olennaisesti vaikuttanut avustuksen saantiin.

Syyttäjä vaatii tuomioksi yhdelle ehdotonta ja kahdelle ehdollista vankeutta. Lisäksi yhtiöille hän vaatii yhteisösakkoa.

Puolueen kulttuuria?

SDP on jatkuvasti otsikoissa rikollisten jäsentensä sekä näiden suojelun vuoksi. Rikokset ovat laajaa skaalaa aina raiskauksista ja pedofiliasta talousrikoksiin. Rikosten tehtailu ja rikollisten suojelu puolueen sisällä on sen verran yleistä, että sen voisi kuvitella olevan osa pääministeripuolueen sisäänrakennettua kulttuuria.

”Vihapuhetuomioita” ei kuitenkaan ilmeisesti ole puolueen jäsenille tullut, vaikka yhtä ulkomaalaisjäsentä sellaisesta epäiltiinkin, joten SDP voi edelleen pitää moraalisen voittajan viittaa yllään.

Tässäkin tapauksessa on syytettynä kolme henkilöä, mikä on lain mukaan yksi kriteereistä järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi. Lisäksi he ovat kaikki saman puolueen jäseniä, mikä voisi muussa yhteydessä olla pitkä miinus syytettyjen juridiselle suojalle.

Lähde: Iltalehti

Ahti Ruoppila Hallitus Jari Blom Järjestäytynyt rikollisuus Jyväskylä Jyvässeutu Kotimaa Pentti Tossavainen Petos Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Sosialidemokraatit Talous Talousrikos Vasemmisto Velka Veropetos Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • juha.

  Vastaa

  ”Meillä taitaa olla Sinun rahasi.”
  Osaavat kyllä olla pyssyn piipun oikealla puolella, joka sekin on ”varastamista”. Nimittäin länsimaisen demokratian, jossa ei vaaleilla vehkeillä!

 • Ari_I

  Vastaa

  Niin tuosta aiheesta oli joskus tv-ohjelmakin vaan keskustelu jäi ihan sillensä. Jyväs-Seudun paikallistason taloushistorian osaksi siis jää. Kuopiossa STS:n pankinjohtaja Ylä-Korhola (SDP) pyöritti luvatta pitkään jalkapalloseura Kuopion Eloa STS:n rahoilla, sen lisäksi oli katteentonta sekkiä sun muuta ja pörräsi tilintarkastajana. [Jos jota kuta kiinnostaa niin voi googlata] -> kimuranttien kiemuroiden jälkeen sai linnatuomion. STS pankkina meni nurin Ulf Sundqvistin (SDP) kipparoidessa – ja Uffe ponnisti totta kait SDP:n puheenjohtajaksi. [Noistakin kuvioista voi googlata]. Uffe jeesattiin kiipelistä kilpinaisen kautta so. SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen käskytti ARja Alhoa tekemään likaisen työn Alhon saadessa hermoromahduksen. Paavo Lipponen junaili toisen kuopiolaisen eli Veijo Baltzarin (SDP) kulttuurineuvokseksi … no, demarien kupruista voisi tehdä vaikka esseekokoelman. Vähän uumoilen, etten saisi apurahoja eikä kustantajaa löytyisi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi