Poliisi puuttui romanialaisten huumekauppaan Helsingissä

Takavarikkoon päätyi jopa 200 000 pilleriä.

Rikos

Poliisi puuttui romanialaisten huumekauppaan Helsingissä. Rikollisryhmä salakuljetti sekä myi ”euron pillereinä” tunnettuja Rivotril- ja Alprazolam-tabletteja käyttäjille katukaupassa.

Takavarikkoon päätyi jopa 200 000 pilleriä. Huumeiden katukauppa oli käytännössä täysin avointa pillerikauppaa, jota käytiin ainakin monikulttuurisena tunnetulla Puhoksen ostoskeskuksella sekä Kalliossa.

Jari Taponen: ”Poliisilla ei ole syytä epäillä, että heidän toimintaansa liittyisi rikollisuutta”

Poliisin puhuessa ”Romanian kansalaisista” tarkoittaa ilmaus käytännössä mustalaisia. Helsinkiläinen komediahahmo Jari Taponen, jonka virallinen titteli jostain syystä on ylikomisario, kertoi viime vuoden tammikuussa, ettei poliisilla ole syytä epäillä, että Itä-Euroopan mustalaisten toimintaan liittyisi rikollisuutta.

”Itä-Euroopan liikkuva väestö hankkii elantonsa Helsingissä ja monessa muussa Euroopan kaupungissa mm kerjäämällä. Poliisilla ei ole syytä epäillä, että heidän toimintaansa liittyisi rikollisuutta. Ilmiö on surullinen ja pikemminkin sosiaalipoliittinen kuin rikollisuuteen liittyvä!” kirjoitti Taponen Twitterissä.

Taposen mukaan satojen tuhansien hengenvaarallisten huumenappien myynti narkomaaneille on siis sosiaalipoliittinen, ei rikollisuuteen liittyvä, ongelma.

Lähteet: Poliisi, Twitter

Helsinki Huumausainerikos Huumeet Jari Taponen Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Mustalainen Poliisi PolPo Rappiokulttuuri Rikos Romania Romanit Rotu Suomen romaniyhteisö

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Punavihernatsimafia

  Vastaa

  Poliisi ja PolPo hieman eri asioita…

 • Aappa

  Vastaa

  Romanian kansalaisten asiat kuuluisivat kai ensisijaisesti Romanialle muutenkin, tuli vaan mieleen.

 • Mossberg

  Vastaa

  Voiko poliisin ylijohto olla näin tietämätön tilanteesta ? Taponen heti vapautettava tehtävistään ja laitettava tehtävään perehtynyt virkamies.

 • kyllä suomalaisetkin

  Vastaa

  Poliisi voisi tutustua hieman suomalaistenkin huumekauppaan joissa käytetään alaikäisiä.

  Kauppakorkean puistossa iltaisin on useita koiranulkoiluttajia. Siihen penkille tuli kolme poikaa jotka olivat ehkä 12–13 vuotiata ja siististi pukeuuneita, siis nuorison tapaan. Ei huppareita vaan takit, farkut j lenkkarit. Pojat hörppivät kolaa ja puhuivat niitä näitä.

  Sitten, vähän ajan päästä siihen tuli kolme nuorta tyttöä. Ikähaarukka oli samaa luokkaa mutta he olivat jo selvästi pidempiä kuin pojat. Eli murrosikä oli jo alkanut. He kävelivät poikien luo ja yksi heistä kysyi ”Kuka teistä on Ville?”. Yksi pojista vastasi jolloin tyttö antoi rahatukon joka oli rullalla ja poika antoi minigrip pussillisen valkoista jauhoa.

  Siinä käytiin kauppakorkean puistossa avointa huumekauppaa alaikäisten kuriirien toimesta. Tytöt lähtivät pois ja pojat jäivät paikalle istumaan. Eikä heitä näirinnyt että useampikin henkilö näki koko episodin alusta loppuun. 

  Kun tästä soitti poliisille niin sieltä vastattiin ettei heillä ole resurseja lähteä paikalle.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Taponen on pelkkä surkea vitsi.
  Eikö sitä nyt vaan voi vapauttaa tehtävistään?

 • Nimetön

  Vastaa

  Taponen onkin kova kommunisti.

 • EV

  Vastaa

  Se kerjääminenkin on RIKOLLISUUTTA, olen kaksi kertaa omin silmin todistanut, kuinka nämä paskiaiset tyhjentävät Helsingin rautiksen S‑marketissa rahat pääjehun pussiin ja tämä romaniäijä lähtee mersulla paikalta. Suomessa ei tarvitse kerjätä kadulla ja saa olla vitunmoinen idiootti, että rahaa noille antaa vapaa-ehtoisesti.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi