Mika Rannalle tuomio uutislinkin jakamisesta

Soldiers of Odinin perustaja jakoi PT-median uutislinkin Facebookissa.

Rikos

päivitetty

Mika Ranta perusti Soldiers of Odin -järjestön ja on johtanut sitä vuodesta 2015 saakka.

Soldiers of Odinin perustaja Mika Ranta sai kuluvalla viikolla tuomion kunnianloukkauksesta jaettuaan PT-median uutislinkin Facebookissa. Tuomio oli 25 päiväsakkoa. Oikeudenkäyntikulut ja ”uhrille” eli uutisen aiheena olleelle afganistanilaismiehelle maksettavat korvaukset kun ynnätään kokonaissummaan, tulee Rannalle noin 2000 euroa maksettavaa.

”Minulla ei ole varaa vetää asiaa hoviin, enkä koe, että minulla olisi edes mitään oikeuksia jäljellä tässä maassa. Joka kerta tulee tuomio, syytetään sitten mistä tahansa. Takki alkaa olemaan melko tyhjä jo tähän touhuun,” kommentoi Mika Ranta saamaansa tuomiota UMV-lehdelle.

Tuhansista uutisen jakaneista vain kolme tuomittiin

Rannan mukaan hänellä ei ole mitään tekemistä itse uutisen kirjoittaneen PT-median kanssa. Uutista oli myös jaettu tuhansien muiden ihmisten toimesta, mutta ainoastaan kolme jakajaa sai teosta tuomion. PT-median omaa väkeä ei myöskään ole missään vaiheessa kuulusteltu teosta.

Itse jaetussa uutisessa ihmeteltiin Kemissä asuneen afgaanin sosiaalisen median käytöstä väittämättä kuitenkaan tätä esimerkiksi pedofiiliksi, vaikka käytös varsin outoa olikin.

Lähde: UMV-lehti

Kotimaa Kunnianloukkaus Mika Ranta Oikeudenkäynti PT-media Rikos Soldiers of Odin Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Joku roti

  Vastaa

  Vaimonhakkaajalle ei irtoa myötätuntoa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Nimimerkki ”joku roti” voi suksia vittuun näiltä sivuilta.

 • Aappa

  Vastaa

  Onkohan tämän ”afgaano-uhrin” Facebook-juttuja katseltu oikeudessa? Olisi kiva jos löytyisi joku suoraselkäinen tulkki suomentamaan ne, niin voitaisi ehkä miettiä uhriasetelmaa uudelleen.

 • Minä

  Vastaa

  Itseään suvaisevaisina pitävät suvaitsemattomat ovat tyytyväisiä. heidän mielestään olisi kyllä voinut tuomita myös linkin vastaanottajat.

 • Juha6

  Vastaa

  Näytösoikeudenkäynti.. poliittinen tuomio.. oikeuslaitoksemme on saanut oppinsa DDRstä

  • Minä

   Vastaa

   Jos jollakulla oli epäilyisiä siitä, että voisiko oikeuslaitos olla poliittinen toimija, pitäisi tämän tuomion osoittaa hänelle, että voi hyvinkin. Samaa ilmiötä on kyllä muissakin maissa, joten suunta on Euroopassa poliittiset tuomioistuimet. Kun ihmiset ensin hyväksyvät näiden ”viharikollisten” poliittiset tuomiot, seuraa jatkossa lisää poliittisia tuomioita, ja sitten lisää, ja taas lisää …

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi