Anarkistinen asepappi sai nuhteet piispalta — poliisi jatkaa tutkimista

Poliisi selvittää muun muassa sitä, rikkoiko pastori lakia luovuttaessaan kiväärinsä valokuvassa poseeranneelle naamiomiehelle.

Rikos

Naamioitunut ja aseistettu tunnistamaton anarkisti ja vieressä hymyilevä pastori Kovács.

Paljastimme viikko sitten, että oululainen pappi Árpád Kovács on järjestänyt salaista asekoulutusta anarkisteille. Pian myös valtamedia tarttui aiheeseen, ja nyt kirkkokin on joutunut ottamaan kantaa papin hämäriin toimiin.

Erityistä huomiota sai papin perustaman Oulun anarkistiliiton (OAL) leirillä otettu valokuva, jossa anarkisti poseeraa naamioituneena kameralle puoliautomaattinen kivääri kädessään. Tyyli on tuttu terroristijärjestöjen propagandasta. OAL tukeekin aseellista kurdiliikettä, jonka tärkeimpiin edustajiin kuuluva PKK-puolue on EU:n terroristilistalla.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo kertoo pitäneensä asepastorille puhuttelun. Tapausta käsiteltiin tiistaina tuomiokapitulin istunnossa.

Henkilökohtaisen puhuttelun ohella asepastori sai kirjallisen huomautuksen. Kovácsin toiminnan annettiin ymmärtää vaarantavan seurakuntalaisten turvallisuuden tunteen sekä syövän papin uskottavuutta. Piispa muistutti myös, että Kovács on jo aiemmin käyttäytynyt sopimattomasti julistautumalla osittain ateistiksi, osittain agnostikoksi. Piispan viestissä todetaan:

”Papilla voi muiden kristittyjen tapaan olla uskon epäilyjä. Niissä on kuitenkin kyse eri asiasta kuin ateismissa, joka on ideologinen näkemys siitä, ettei Jumalaa ole olemassa. Pappi ei voi sanoa olevansa ateisti joutumatta ristiriitaan tunnustuksessa pysymisvelvoitteensa kanssa. Sanoessaan olevansa ateisti ja, että kysymys Jumalan olemassaolosta on yhdentekevä, pappi julkisesti julistaa ja edistää kirkon tunnustuksen kanssa ristiriidassa olevaa oppia.

Kehotan pastori Kovácsia vakavasti ottamaan huomioon edellä antamani ohjeet ja käyttäytymään pappisvirkaan soveltuvalla tavalla sekä pitäytymään opetuksessaan ja kannanotoissaan kirkon tunnustuksessa ja pappislupauksessaan.”

Suotuisa kirkkoherra

Keskitalon mukaan Kovácsin lähiesimiehen, kirkkoherra Satu Saarisen tulee varmistaa, että asepastori parantaa tapansa. Kun Partisaani tutki Kovácsin tapausta, selvisi toimitukselle nopeasti, että Saarinen tuntee voimakasta sympatiaa asepastoria kohtaan. Saarista ja Kovácsia näet yhdistää voimakas kulttuurimarxistinen ideologia.

Kovácsin tavoin Saarinen on puhunut mediassa äänekkäästi laittomien siirtolaisten ja homolobbauksen puolesta. On siis ymmärrettävää, ettei kirkkoherra ole pitänyt pastorin äärivasemmistolaista toimintaa erityisen vieraana arvoilleen.

Saarinen on esitellyt mediassa mielellään Afrikasta adoptoimiaan mustia lapsia. Lisäksi hän on koordinoinut kirkon yhteistyötä homojen Pride-marssien kanssa. Hän on myös vaatinut maahantunkeutujille oikeutta ”perheenyhdistämiseen”, mikä moninkertaistaisi Suomessa olevien laittomien siirtolaisten määrän.

Vaikka kirkkoherran suosiosta nauttiva Kovács selvisikin tällä viikolla pelkällä puhuttelulla ja kirjallisella huomautuksella, OAL:n asekuvan käsittely jatkuu. Poliisi selvittää tällä hetkellä muun muassa sitä, rikkoiko pastori lakia luovuttaessaan kiväärinsä valokuvassa poseeranneelle naamiomiehelle.

Lähteet: Kaleva, Seura, Rauhan Tervehdys

Antifa Antifascistisk Aktion Árpád Kovács Kirkko Kotimaa Oulun anarkistiliitto Oulun poliisi Poliisi Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Rikos Satu Saarinen Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi