Ulkomaalaiset asuntosijoittajat ostaneet kymmeniä tuhansia asuntoja Suomesta – maksavat yli markkinahinnan

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun suomalainen vuokraa Suomessa asunnon, valuvat vuokrarahat siitä ulkomaille, mikä vain lisää kierrettä, jossa suomalaisten kodit eivät ole enää suomalaisia koteja.

Talous

Ulkomaalaiset jättimäiset asuntosijoittajafirmat ovat ostaneet Suomesta jopa 30 000 asuntoa. Asuntojen ostajat maksavat asunnoista jopa yli pyydetyn, mikä varmistaa heidän saavan asunnot haltuunsa. Viime vuonna tahti vain kiihtyi ollen jopa kolminkertainen edellisvuosiin verrattuna.

Suomessa asuntojen vuokraamisesta saatavat tuotot ovat hyviä, mikä tietysti houkuttaa asuntoja hamstraavia firmoja. Vuokra-asunto on käytännössä ehtymätön kaivo.

Suurin kansainvälinen sijoittaja on brittiläinen Round Hill Capital, joka on vuokraisäntänä noin 5.400 asunnossa. Myös muun muassa yhdysvaltalaisella Starwoodilla (2.200), saksalaisella BVK:lla (2.200) ja yhdysvaltalaisella Morgan Stanleyllä (2.200) on merkittäviä sijoituksia Suomessa.

Lähde: Kansalainen

Kapitalismi Kotimaa Sijoittaminen Taloudellinen riisto Talous Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Kenen luulette mahdollistavan vasemmiston johtajien ”palkkatasoon” suhteettoman elämäntavan?

 • Ei kiinnosta veron maksu ja työn teko

  Vastaa

  Ilmankos noita uusia asuntoja rakennetaan niin älyttömästi. Ja samalla sitten matuja niihin asukkaiksi ja suomalaiset maksaa.

 • Mikkis

  Vastaa

  Ulkomaillakin ovat huomanneet miten hyvin asumistuella (siis poliittisilla päätöksillä rakennettu verorahan siirtosysteemi) maalaisten(kepu) ja punikkien(sdp ja komukat) asuntofirmojen (Nuorisosäätiö ja Lumo(ent. VVO)) tuotto nousee koko ajan. Molemmat näistä puolueiden vuokraasuntofirmoista omistavat kymmeniä tuhansia vuokra-asuntoja, joissa asumistuella loisväki asuu. Talot rakennetaanparhaille paikoille kaupungeissa, kun omat puolueet järjestävät tontit. Samoin rakentaminen on maksettu valtion tukirahoilla kun tehdään sosiaalista asuntotuotantoa.

  Eli hyvät tontit ilmaiseksi, ei rakennuskustannuksia ja vuorka voi olla vaikka kuinka korkea, kun sen maksaa kela. Rajatonta rahan tuloa puolueille vuosikymmenten ajan.

  • Von Herman

   Vastaa

   Asumistuet ovat juuri tämä ongelma. Käytännössä siis veronmaksajien rahaa siirretään ulkomaisten sijoittajien taskuun. Aivan käsittämätön systeemi.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Tulevaisuudessa et omista mitään ja olet tyytyväinen” – Klaus Schwab (World Economic Forum)

 • Nimetön

  Vastaa

  Nuo luukut on ostettu ns. vivulla ja tyypillisesti keinottelijoiden kohtalo on kova kun korkotaso nousee. Sitten dumpataan ja tavan kansalaisen on mahdollista ostaa alennuksesta oma luukku. Kannattaa vain säästää rommausta odotellessa. Se tulee ennen pitkää.

  Talous on pari vuosikymmentä ollut melko sairas, koska rahalle ei ole maksettu oikeaa hintaa eli korkoa oikeassa suhteessa. Raha on jo pitkään ollut fiat-rahaa eli kun velka otetaan, sarakkeeseen tulee merkintä ja kun lyhennykset on maksettu velkamerkintä pyyhitään pois. Korot menevät eri sarakkeeseen ja ne peritään viimeistä senttiä myöten. Itse velkapääoma on mikkihiirirahaa, jota ei oikeasti ole olemassa muuta kuin kirjanpitomerkintänä.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Miten ulkomainen asuntokeinottelu ulos Suomesta?

  Asumistuki pois, sekä ulosottoon suojaosuuden kasvatus 1800€ per kk = Ongelma ratkaistu, eikä maksanut ”verorahoituksena” mitään
  https://Eduskuntavaaliehdokas-Tampere.blogspot.com
  Seppo Lehto https://Ajan-Suunta.blogspot.com

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi