Euroopan keskuspankilta rahaa Björn ”Bilderberg” Wahlroosin Sampo-yhtiölle

Wahlroosille suomalaisvastainen työ ei kuitenkaan rajoitu vain elämiseen keskuspankin loisena.

Talous

päivitetty

Wahlroos Bilderberg-kokouksessa.

Kuten olemme aiemmin uutisoineet, globaalin rahaeliitin lobbauselin Euroopan keskuspankki (EKP) jatkaa pörssiyhtiöiden miljonääri- ja miljardööriomistajien tukemista samalla, kun pienet ja keskisuuret yritykset ovat yksi toisensa jälkeen ajautuneet konkurssiin koronakriisin aikana.

Eräs tuen saajista on Suomen rääväsuisin globalisti, pankkiiri Björn Wahlroos.

Viime aikoina EKP on saanut erityisen suurta kritiikkiä PEPP-nimisestä ”koronahätärahoitukseen” keskittyvästä ohjelmastaan. PEPP:n ohella keskuspankki syytää veronmaksajille kuuluvia euroja finanssielitisteille myös useiden muiden rahoitusohjelmien nimissä.

Veronmaksajien rahaa pörssieliitille

Yksi keskuspankin rahoitusohjelmista on CSPP, jonka nimissä EKP ostaa yksityisessä omistuksessa olevien suurten pörssiyhtiöiden velkakirjoja. CSPP-taseen arvo oli elokuun lopussa lähes 296,8 miljardia euroa. EKP:n osto-ohjelma nostaa velkakirjojen arvoa, mikä puolestaan rikastuttaa pörssiyhtiöiden omistajia eri tavoin, muun muassa laskemalla yrityksen velan korkoja. Mitä pienempi korkotaakka, sitä enemmän euroja säästyy osingonmaksuun.

EKP:n tuoreimpien tilastojen mukaan yksi CSPP-ohjelman nykyisistä hyötyjistä on Sampo-finanssiyhtiö, jonka suuromistajiin Wahlroos sukulaisineen kuuluu.

Vaikka Wahlroosin kaltaiset rahaelitistit esiintyvät julkisuudessa mielellään ”vapaiden markkinoiden” puolestapuhujina ja self-made-menestyjinä, rikastuvat he siis vanhaa neuvostososialismia muistuttavan korruption ansiosta. EKP lahjoittaa miljonäärille vastikkeetta rahaa, joka kuuluisi kansalle.

Suomesta veroparatiisi ja velkaantumista Italian puolesta

Wahlroosille suomalaisvastainen työ ei rajoitu vain elämiseen keskuspankin loisena. Viime viikolla Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa hän vaati, että Suomesta tulisi tehdä Irlantia muistuttava veroparatiisi. Googlen kaltaiset teknologiamonopolit ovat kuuluisia siitä, että ne ovat kyenneet välttämään vuosittain kymmenien miljardien verot irlantilaisen lainsäädännön porsaanreikien vuoksi.

Globalistipankkiiri tahtoo myös Suomen osallistuvan kansainvälisiin talkoisiin, joissa rikkaimmat finanssielitistit ja vaikutusvaltaisimmat suuryhtiöt välttyvät lähes kokonaan veroilta. Tällöin julkisen talouden lasku jää kokonaan köyhien ja keskiluokan maksettavaksi. Samalla pankkiiri itse imee alati köyhtyville veronmaksajille kuuluvaa rahaa keskuspankista voidakseen lobata lainsäätäjiä entistä suuremmilla summilla.

Wahlroosin vaatima politiikka köyhdyttää suomalaisia myös muilla tavoilla. Kun Nordea oli vielä Wahlroosin tiukassa otteessa 2020, pankki vaati Suomea ottamaan Italian puolesta lainaa, jottei koronarajoitusten aiheuttama talouskriisi ajaisi Italiaa pois EU:sta. Nordean mukaan Italia on pidettävä unionissa mukana hinnalla millä hyvänsä, sillä maan itsenäistyminen voisi vaarantaa lopulta koko EU:n tulevaisuuden.

Palkat alas, tunkeutujat Suomeen

Lisäksi Wahlroos on tärkeimpiä vallanpitäjiä globalistisessa Libera-ajatushautomossa, johon kuuluu myös hänen Bilderberg-kollegansa Elina Valtonen. Libera julkaisi tänä vuonna maahanmuuttopoliittisen raportin otsikolla ”Tervetuloa Suomeen, tervetuloa töihin”, jossa muun muassa todetaan, ettei riski palkkojen polkemisesta ole riittävä argumentti maahanmuuttoa vastaan:

Toimiva työperäinen maahanmuutto ratkaisee monia Suomen talouden ongelmia – – työperäinen maahanmuutto ei ’vie meidän töitä’ – – kasvava talous ja lisääntynyt työnteko kasvattavat investointeja ja lisäävät työvoiman kysyntää itseään vahvistavana, positiivisena kierteenä. Maahanmuuttajien itsensä kokema mittava elintason nousu vaikuttaa positiivisesti myös yhteiskunnan kokonaiskulutukseen.”

”Yleensä maahanmuuttokeskustelussa suurimman huomion saa palkkatason lasku tietyillä aloilla kohdemaissa. On kuitenkin selvää, että kun huomioon otetaan positiivinen vaikutus maahanmuuttajille itselleen, yhteisvaikutus nousee väistämättä merkittävästi positiiviseksi. Näin ollen, vaikka maahanmuutto saattaa laskea palkkoja kohdemaassa, ei tämä riitä syyksi rajoittaa sitä.

Wahlroosin tapaus muistuttaa meitä kansallismielisiä siitä, että suomalaisten vaarallisimmat viholliset ovat juurettomat kosmopoliittikapitalistit, joiden ainut kotimaa on Bilderberg-kokous. Niin kauan kuin Sampon, Nordean, Euroopan keskuspankin ja Liberan kaltaisten toimijoiden annetaan jatkaa yhteiskunnan korruptoimista, Suomi ei voi olla vapaa.

Lähteet: EKP (1, 2), Libera, Ilta-Sanomat, Kauppalehti, The Irish Times

Bilderberg Björn Wahlroos Eliitti Elina Valtonen Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Finanssikeinottelu Globalismi Irlanti Italia Keskuspankit Keskuspankkikapitalismi Kotimaa Maahanmuutto Matalapalkka Nordea Palkat Poliittiset viholliset Politiikka Sampo Taloudellinen riisto Talous Veronkierto Veroparatiisit Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Olli

  Vastaa

  Varmaan vanhaa punikkia hymyilyttää kun tiliotettaan tarkistelee.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Suomen ”työperäinen maahanmuutto” on lähinnä sitä, että perustellaan hämäriä pizzerioita, joita tuetaan veronmaksajien rahoilla, toki nimi vaihtuu, mutta omistajat pysyy samana.

  On absurdia tuo Liberan väite, ettei palkkojen polkeminen ole riittävä syy vastustaa maahanmuuttoa.
  Kyllä se on, tässä maassa halutaan tehdä suomalaisista globalistien palkkaorjia ja toimeen pitäisi tulla entistä pienemillä tuloilla suhteessa kaikkien kustannuksien nousuun.
  Wahlroosin kaltaisten globalistien päämääränä on väestönvaihto ja halpatyövoima, agendaa ajaakseen käytetään vain erilaisia termejä, oli kyse sitten ”turvapaikanhakijoista”, ”pakolaisista”, ”työperäisestä maahanmuutosta”, niin pitkällä aikavälillä tulos on sama, vieraskielisen väestön määrä kasvaa kohtuuttomasti.

  Nämä globalistit eivät halua edes mainita sitä, että suomalaisista koulutettaisiin osaajia monille eri aloille ja opiskelua tuettaisiin myös suuremmin taloudellisin kannustimin.

  Suomen tämän hetkinen ”työperäinen maahanmuutto” on paljolti sitä, että perustetaan pizzerioita ja kebabbiloita veronmaksajien tuella, toki omistajan nimi aina välillä vaihtuu, mutta samat naamat pyörittää yritystä.
  Niillä 5–6 euron pizzoilla ei makseta edes kunnollisia palkkoja, joten miettiä sopii, että mitä muuta niissä paikoissa puuhataan.

 • Kettu Wahlroos

  Vastaa

  Tässä se nähdään. Nallekin on huomannut että Suomi on hyvä paikka asua ja elää mutta rääväsuisena ei voi tänne muuttaa. Ei se elo ja olo nallenkaan tuloilla ole ruusuilla tanssimista ulkomailla. Ja silti Suomelle se ei haluaisi antaa pennin jeniä jos asuisi täälä. Päinvastoin, on suurin maataloustukien saaja Suomessa kun lasketaan mukaan välillisetkin tuet.

  Niin että mihinkäs se kommunisti raidoistaan pääsee? Kitkeriä sanoi kettu pihlajanmarjoista.

 • Eki teki taas

  Vastaa

  On se jännä, on se jännä homma..kun Suomi vietiin EUhun petoksella ja kansanäänestyksellä 1994 niin olikohan Wahlroos jotenkin mukana? Kansanäänestys – huom! vain neuvoa-antava, ei laillisesti sitova – ei sinällään edes riitä kumoamattoman perustuslain mukaan, vaan käsittely kahdessa eduskunnassa 56 enemmistöllä ym.

  Mutta oliko edes tuo lehdissä ja muualla väärin todella massiivisesti puffattu äänestys laskettu oikein? Minulle tuolloin kertoi eräs Yhdyspankin – jos muistan oikein- työntekijä baarissa päissään että tietokoneella laskettu äänestystulos ei ollut oikea, sillä tuloksissa oli kumma pomppu laskentatilastoissa. Asialle pitäsi tehdä jotain, hän tuskaili. Olsi pitänyt, meno on ollut sen jälkeen karmeaa.

  Tuo äänestyshän laskettiin Nokia386-tietokoneiden aikaan muistaakseni jonkun pankin ja Suomen Pankin yhteisellä megauudella tietokoneella siksi kun se olisi muuten niin ”valtava” urakka. Fyysiset äänestysliput sen sijaan tuhottiin. Kyllä.
  Olen kuullut huhuja,että Sauli Niinistö ja Björn Wahlroos olisivat kummatkin olleet ainakin pankkiympyröissä tuolloin.

  90-luvun alku oli muutenkin kaottista aikaa pankkifuusioineen, roskapankkeineen, 14 tuhannen yrittäjän itsemurhineen – heidän omaisuutensa veivät pankit – ja roskasta nousseine onnekkaine selviytyjineen.

  Tässä olisi pengottavaa, Suomi on noitten aikojen jälkeen lähes täysin korruptoitu ja tuhottu. Jo maan syntyvyys on 1800-luvun nälkävuosien tasolla. Silti jotkut ihannoivat noista ajoita lähtien maata tuhoa kohti johtaneita. Saulilla on kiva koira lehtien kansissa. Ketkä ovat olleet näkyvillä paikoilla noista ajoista lähtien?

 • TT

  Vastaa

  Ei Nalle Wahlroos ole muuttunut taistolaisajoista miksikään. Tavoitteena näillä predator-eliittiin kuuluvilla on maailmanlaajuinen reaalikommunismi, jossa valtaosa väestöstä elää ryysyläisenä ja tiukan teknologisen valvonnan alla samalla, kun eliitti/nomenklatuura rypee etuoikeutetussa asemassa. Jo koronassa on alettu huomata tämä: rajoitukset eivät koske eliittiä itseään. Maskit putoaa naamalta heti kun TV-kamerat sammutetaan. Karjalle tarkoitettua piikkiä eliitin jäsen tuskin ottaa, vaan saa korkeintaan jotain oikeasti hyvää lääkettä.

 • rellinen

  Vastaa

  Punaisen pääoman pulvaaneja nämä ovat. Neuvostotiedustelun rakentaman hirviön työkaluja. Kansainvälisen sosialistisen internationaalin(ei se mihinkään ole kadonnut) varallisuuden kasvattajia.
  ”Jos ei kerran väkivaltaisen vallankumouksen kautta tuotannon tekijöitä punakaartin haltuun ja länsimaita ryssän kontrolliin saada niin sitten kapitalismin kautta”, siten siellä kremlin aivoriihissä aikoinaan todettiin.
  Nyt elämme sitä aikaa.

 • Veli Wahlroos

  Vastaa
 • Jörgen Hainz

  Vastaa

  Kaikki jotka Nallea halveksii tai syyttää mistään niin kannattaa kyllä nyt oikeasti perehtyä vähän että kuka tämä mies on. Itse suhtauduin häneen aiemmin vihamielisesti mutta kun hänen sanomisiaan olen tutkinut niin kyllä hän vain oikeasti haluaa Suomen ja Suomalaisten parasta. Ne hänen viisaimmat neuvonsa vain menevät ohi typerin päättäjie korvien. On helppoa vihata ja syytellä, paljon helpompaa kuin että tutkii asioita ja saattaa vaikka ollakin sen jälkeen eri mieltä. Olen patriootti ja isänmaallinen mies. Älkää suotta hermostuko mielipiteestäni. Jokaisella on siihen oikeus.

 • Mietitääs taas

  Vastaa

  Eniten eilen nauratti nämä Nordean osingot. Suomalaiset kitisevät alati kohoavista tilinhoitomaksuista ja huononevasta palvelusta mutta eivät lähden Nordeasta pois. No, mitä tekee Nordea?? Maksimaalisen voiton. Jakaa osakkeen omistajilleen ja johtajilleen bonuksina kolme miljardia euroa: 3 000 000 000€. 

  Ja tuostakin voitosta merkittävä osa tehtiin Suomen kansalaisilla joiden elämään Nordea kurjisti. Silti suomalaiset mieluusti ovat tuon ulkomaalaisen pankin asiakkaina.

  Mietitäämpä paljnko Suomen valtio olisi saanut verovaroja tuosta voitosta… 100 miljoonaa, 200 miljoonaa tai 300 miljoonaa? Kaikki pelkkää plussaa valtion kassaan. No, nyt sekin summa kerätään palkkatoista, polttoaine veroina, autoveroina, kiinteistöveroina, sairaanhoitomaksujen korotuksina, energiaverojen korotuksina … Ja kaikki vain siksi että suomalaiset haluavat pysyä Dansken ja Nordean asiakkaina.

  …tai esim Telian, If:n, Skanskan, NCC:n, Vattenfallin, …

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi