Hallitus sääti uuden ”väliaikaislain” – salit ja ravintolat ainakin kesäkuun loppuun saakka kiinni?

Päätös tulee kurittamaan suomalaisia pk-yrittäjiä kovalla kädellä, mikä vaikuttaa olevan poliittisen päätöksenteon todellinen motiivi vasemmistohallitukselle.

Talous

Hallitus sääti uuden yrittäjiä kurittavan ”väliaikaislain”, joka on voimassa ainakin kesäkuun loppuun saakka. Laki mahdollistaa salien ja ravintoloiden kiinni pitämisen useiden kuukausien ajan. Se myös mahdollistaa loppujenkin salien sulkemisen, sillä tällä hetkellä saleilla voi käydä vain 10 ihmistä kerrallaan.

Päätös tulee kurittamaan suomalaisia pk-yrittäjiä kovalla kädellä, mikä vaikuttaa olevan poliittisen päätöksenteon todellinen motiivi vasemmistohallitukselle. Hallitus kurittaa pienyrittäjiä raivatakseen tilaa monopoleille.

Päätöksiä perustellaan ”koronan vastaisella taistelulla”. Hallituksen logiikan mukaan esimerkiksi terveellisten elämäntapojen vaaliminen tulee estää sulkemalla salit, vaikka salit eivät edes ole olleet tartuntapesäkkeitä taudille, jonka kuolonuhrit ovat virallistenkin tilastojen mukaan yli 80-vuotiaita, ylipainoisia ja monisairaita ihmisiä.

Lähde: Iltalehti

Elinkeinovapaus Hallitus Kokoontumisvapaus Konkurssi Koronavirus Kotimaa Liikkumisvapaus Pienyritykset Poliittiset viholliset Politiikka Taloudellinen riisto Talous Talousromahdus Ulkonaliikkumiskielto Yhteiskunta Yrittäjyys

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Että näin

  Vastaa

  Kas kun eivät ole iskeneet rakennustyömaihin. Johtuneeko siitä että monella ministerillä osakesalkku pullottaa skanskan, S‑ryhmän yms. osakkeita?
  On monia muitakin kohteita joihin ei ole rajoituksia laitettu, koska pörssiyhtiöitä.
  Anniskelu-ja ruokaravintolat siinä missä kotimaiset tapahtumajärjestäjät halutaan ajaa konkurssiin jotta tilalle saadaan monikansallisia yhtiöitä hoitamaan markkinaosuus ja samalla ulkoistettua suomesta valuuttaa veroparatiiseihin; näin luodaan pohja perustelulle kiristää työn verotusta ja nostaa elinkuluja (paitsi elintasoturisteille yms. parasiiteille) sekä kansallisomaisuuden myynnille.

  • Anomuumi

   Vastaa

   S‑ryhmä on osuuskauppojen ryhmä. Ministeri voi olla henkilöjäsen. Ei siis voi omistaa suuria määriä S‑ryhmän osakkeita, koska niitä ei ole.

 • juha.

  Vastaa

  Pääministeri Sanna Marinin hallitus tekee nyt sen, mikä punikeilta 100-vuotta sitten epäonnistui!
  Umpityhmät demarieläkelaiset ja muu tuulipukukansa eivät ymmärrä sitä, mitä tämä tulee loppupäässä merkitsemään Suomen elinkeinoelämälle, teollisuudelle ja työllisyydelle!!! Yksinomaan korona psykoosi ”vie kuin litran mittaa” muka kuolettavana ”pandemiana” ja itsetuhoisina sulkutiloina, joiden tosiasiallinen tarpreellisuus merkitsee samaa kuin sateenvarjo poutapäivänä. Lopuksi vielä se täydellinen kyvyttömyys ymmärtää talouselämän lainalaisuuksia tavalla, joka saa otsat ryppyyn ja syystä kylmän hienkin. Mutta kummakos tuo kun Suomessa EI ole harjoitettu talouspolitiikkaa sitten liittymisen EU:hun!

 • sotatila

  Vastaa

  Nyt alkaa olla viimeinen hetki yrittäjien toimia ennen kuin hallituksen langettama kuolemantuomio hautaa yritykset.

  Heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 6.4 yritykset avatkoot ovensa normaalisti ja siitä eteenpäin toiminta jatkukoon normaalisti.

  On parempi ottaa pieni riski ja joutua maksamaan pieni sakko, kuin pitää yritys suljettuna sen takia että mielivallasta nauttiva hallitus saa itsetyydytystä siitä kun yritykset ja työpaikat tuhoutuvat.

  Näille rajoituksille ei ikinä tule loppua ennen kuin yrittäjät tekevät niistä lopun. Jos aikoo odottaa lupaa milloin saa taas avata, saattaa joutua odottamaan kesään asti. Eikä silloinkaan ole mitään takuita että toiminta saa jatkua.

  Kun tuhannet yrittäjät samana päivänä avaavat yrityksensä on viranomaisten vaikea siihen puuttua. 

  Tässä on nyt yrittäjillä näytön paikka. Se vaatii myös vähän kanttia että uskalletaan uhmata kieltoa. 

  Vastaiskuun nyt hyvät yrittäjät!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Näitä rajoituksia kohdistetaan tahallaan pieniin ja keskisuuriin yrittäjiin, kun ne on saatu konkurssiin, niin monikansallisten suuryhtiöiden on sitten helppo ottaa markkinat kokonaan haltuun.

  On täysin käsittämätöntä, että kuntosaleja laitetaan kiinni, kun suomalaisista iso osa on jo valmiiksi ylipainoisia ja he liikkuvat erittäin vähän.
  Ehkä se on tarkoituskin…laiska ja huonokuntoinen kansa ei jaksa kapinoida, eikä ole vakavasti otettava vastarinta tälle hulluudelle.
  Suosittelen, että jokainen suomalainen sisällyttää päiväänsä edes pienen liikuntahetken, vaikka salit menisivät kiinni, niin treenimuotoja on monia erilaisia, älkää jääkö sohvalle makaamaan!

 • sotatila

  Vastaa

  MVlehden päätoimittajalta täyttä asiaa. Erittäin kaivattu puheenvuoro.

  https://mvlehti.net/2021/03/29/janus-putkonen-vastaa-jussi-halla-aholle-johtamasi-ps-on-osa-ongelmaa-puoluepelisi-ei-huomioi-uutta-jakolinjaa/

  Elämme koronatyranniassa, mielivallan armoilla ja siihen ovat syypäitä suomalaiset päättäjät. Ei tosiaan ole kyse mistään Talvisodan hengestä! Älköön kukaan tehkö tällaisia rinnastuksia koska silloin haudan levossa olevat soturit kääntyvät haudoissaan. 

  Hallitus ja eduskunta yhdessä valtavalhemedian ja terveysviranomaisten kanssa ovat levittäneet pelon ja kauhun terroria kuin ruttoa pelokkaisiin suomalaisiin. Tämän seurauksena yhdessä niin kutsuttujen koronarajoitusten kanssa valitettavan suuri osa ihmisistä on antautunut ja alistunut päättäjien mielivaltaan.

  Kansallinen oppositioliike kasvaa ja tavoittanee kriittisen massan jonka lähitavoite on murentaa, tehdä tyhjäksi Marinin johtaman koronahallinnon yritykset tehdä Suomesta vankilan kaltainen yhteiskunta jossa ihmiset elävät pelokkaina ja epävarmoina poliisivaltion tiukkenevan valvonnan alla.

  Taistelemme vapauden ja totuuden puolella. Kamppailusta tulee kova mutta lopussa kiitos seisoo.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Hallituksella tärkeää on, että ravintolat ja kuntosalit suljetaan. Sensijaan hallitus olisi voinut sulkea vain sellaiset ravintolat ja kuntosalit, joissa on mahdollista saada tartunta. 

  Tällainen päätös olisi kannustanut yrittäjiä kehittämään ratkaisuja, joissa ravintolan tai kuntosalin voi pitää yleisölle avoinna ilman, että yleisö olisi vaarassa saada tartuntaa.

  Vertaus. Talvella jalkakäytävät jäätyvät ja ovat liukkaita. Joitakin ihmisiä kaatuu. Hallituksen ratkaisu olisi jalkakäytävien sulkeminen. Oikeampi ratkaisu olisi liukkauden poistaminen ja liukuesteiden laittaminen kenkiin.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  UMV-lehti julkaisi 30. päivä maaliskuutta 2021 uutisen ”Martinlaakson Neste heittää maskittomat asiakkaat ulos vaikka väkivalloin [Video]”.

  Kannattaa katsoa video. Valtamedian ja hallituksen hysteeriseksi pelottelema nainen ajaa ulos maskittomia asiakkaita. Ulosheitettävä nuori mies on myös selkrankaa omaava ja rauhallisesti kommentoi kantaansa.

  Nainen on tehnyt Suomelle palveluksen. Hän osoitti käytöksellään hysterian levinneen. Videon kuvaaja on tehnyt Suomelle palveluksen dokumentoimalla hysterian. 

  Nainen ansaitsee lähinnä sympatiaa. On poloinen kiihotettu tuohon tilaan. Tarmokas mimmi! Ehkä hän vielä herää ja käyttää tarmokkuuttaan Suomen hyväksi. Oikeat syylliset ovat valtamedia ja johtajuusosaamista vailla olevan hallitus. 

  Kunniamaininta videon miesesiintyjälle rauhallisuudesta.

  https://mvlehti.net/2021/03/30/martinlaakson-neste-heittaa-maskittomat-asiakkaat-ulos-vaikka-vakivalloin-video/

 • sotatila

  Vastaa

  Ja mitä tekee samaan aikaan Suomen niin kutsuttu suurin oppositiopuolue?

  Annetaan ote Janus Putkosen puheenvuorosta joka on suunnattu Perussuomalaisten puheenjohtajalle Jussi Halla-Aholle selkeyttää tilannetta.

  Lainaus Janus Putkosen puheenvuorosta:

  ”Argumentointisi yltyykin jo rajuksi hyökkäykseksi, kun yhtäkkiä näet hillittömän salaliiton siinä, että todellinen kansallismielinen oppositio voimistuu ns. ”koronakriisin” lävitse näkevien kansalaisliikkeenä, joka yhdistää kansalaisia yli puoluerajojen. Kyse ei todellakaan ole mistään ”hörhöilystä” vaan perustellusta ja kansallisesti tuhoisan ylikansallisen agendan pysäyttämisen tarpeesta. Mutta mitä tekikään Halla-aho?

  Äärimielisen Marinin pelastusoperaatio
  Pääministeri Marin ei olisi voinut kasvaneessa agenda-ahdingossaan saada viime viikolla sen suurempaa poliittista lahjaa kuin täyden tuen sulkutila (lockdown) agendan puolesta perussuomalaisilta. Halla-aho ei ainoastaan tue ihmisten ja samalla yhteiskunnan sulkemista, mutta vaati pakkotoimien ulottamista koko Suomen alueelle – esitetyn pääkaupungin ja Turun alueen lisäksi. Samalla hän toimii jälleen maamme kansallisesta selviämiskyvystä, perustuslaista, oikeuksista, ja samalla myös todellisesta COVID-tautitilanteesta viis veisaten.

  Samalla kun Halla-aho syyttää koronarealisteja hörhöilystä ja esittää todellisen opposition äärimielisenä, jopa ulkomailta masinoituna liikkeenä, hän jos kuka syyllistyy äärimielisyyteen – globalistien tueksi. Vaatimalla kansallista sulkutilaa koko Suomeen, Halla-aho siirsi yhdellä heilautuksella Marinin johtaman punavihreän hallinnon turvalliseen keskusta-asemaan. Olen varma, ettei Halla-aho pelastanut Marinia ja hallitusta ilman tiettyjä hyvityksiä – hänen mainitsemasta ”hallituskiimasta” puheen ollen.

  Halla-aho toteaa minulle suunnatun kirjoituksensa lopuksi, että ”vyörytys kaikilta suunnilta yltyy, kun vaalit ja totuuden hetki lähestyvät. Meidän ei pidä piitata provokaatioista vaan muistaa joka hetki, mitä olemme politiikassa tekemässä ja kenen asialla olemme”.

  Olisi varmaan ollut tarpeen muistuttaa siitä, että ”mitä te oikein olette tekemässä” ja ”kenen asialla te oikeasti olette”. Sulkutilaa ollaan ajamassa voimaan juuri vaalien alla, joka estääkin tehokkaasti mm. kampanjoinnin. Siis mitä ”demoktatiaan sitoutumista” on tukea mielivaltaista toimintaa? Todistamamme taannehtiva lainsäädäntö ei ole oikeusvaltion toimintaa.”

 • sotatila

  Vastaa

  Ja vielä ettei kenellekään jää epäselväksi:

  Nyt on laitettava kova kovaa vasten. Kuka luottaa siihen että globalistivaltaa edustava Tieto Oyj ja YLEn tulospalvelu laskevat ja raportoivat vaalien äänet oikein?

  Meidän on murtauduttava ulos kuristavasta ja tukahduttavasta (en saa henkeä) pakkovallasta.

  Tilanne on kärjistymässä yhteiskunnalliseksi konfliktiksi.

  Yhteiskuntarauha voi nopeasti järkkyä kun hallituksen poliittinen, ideologinen fanaattisuus yrittää ottaa niskalenkin yhteiskunnasta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi