Hallituksen ”koronatuki” olikin ansa – suomalaisyrityksille tappavat yllätysvelat

Ely-keskukset antoivat viime vuonna eri puolilla Suomea yrittäjille valheellisia neuvoja siitä, millaisiin kustannuksiin he voisivat hakea julkista tukirahoitusta.

Talous

Sanna Marin (sd), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ja työministeri Tuula Haatainen (sd).

Marinin hallituksen ”koronatuki” suomalaisille yrityksille on osoittautumassa jopa luultua synkemmäksi farssiksi. Ylen selvityksen mukaan Työ- ja elinkeinoministeriön alaiset Ely-keskukset ovat virittäneet ”vahingossa” yrittäjille velka-ansoja, jotka voivat tuhota useiden toiminimien tulevaisuuden täydellisesti.

Ely on yllättäen alkanut periä takaisin valtavia summia rahaa suomalaisilta toiminimiyrittäjiltä, joiden kassat ovat usein jo lähes kokonaan tyhjät. Perittävät summat voivat olla tuhansia euroja yrittäjää kohti.

Ely antoi viime vuonna eri puolilla Suomea yrittäjille valheellisia neuvoja siitä, millaisiin kustannuksiin he voisivat hakea julkista tukirahoitusta. Yrittäjät toimivat neuvojen mukaisesti ja sijoittivat saamansa tuet esimerkiksi liiketoiminnan kehittämiseen tai muuttamiseen korona-ajan vaatimusten mukaisiksi.

Karhuaminen alkoi yllättäen

Nyt kun avustusrahat on jo käytetty, on Ely kuitenkin ryhtynyt karhuamaan niitä takaisin. Hallituksen asettamien liikkumiskieltojen vuoksi pienyrittäjien pankkitileille ei kuitenkaan ole ehtinyt kertyä tarpeeksi rahaa yllätysvelkojen takaisinmaksua varten. Hallitus uhkaa siis ajaa konkurssiin suuren määrän pienyrittäjiä, jotka luulivat pelastuvansa tukirahoituksen avulla.

”Sen, minkä piti auttaa, olikin naula arkkuun”, eräs yrittäjä kommentoi Ylelle. ”En ikimaailmassa olisi hakenut sitä tukea, jos olisin tiennyt, millaista tappiota sen vuoksi teen”, jatkoi toinen.

Elyn mukaan yrittäjät eivät olisi saaneet käyttää tukirahoja omaan palkkaansa ja liiketoiminnan kehittämiseen omien henkilökohtaisten resurssien avulla. Sen sijaan toiminimien olisi pitänyt palkata ulkopuolisia konsultteja ”auttamaan” yrityksiä kasvusuunnitelmien laatimisessa.

”On aivan järjetöntä, että saan käyttää vaikka kuinka paljon rahaa asiantuntijapalveluiden ostamiseen, mutta en saa käyttää rahaa siihen, että voisin alkaa toteuttaa asiantuntijoiden tekemiä suunnitelmia”, hallituksen huijaama yrittäjä kommentoi tilannetta.

”Olisin itse paras asiantuntija oman toimintani kehittämisessä, mutta siihen työhön en voi tätä rahaa käyttää vaan minun on osteltava asiantuntijapalveluita toisilta yrittäjiltä”, hämmästeli toinen.

Rahat kuuluivatkin konsulteille

Tukirahat olisi toisin sanoen tullut kierrättää toiminimeltä kovapalkkaiselle konsultille. Suomalaiselle korruptiolle ominaista on se, että näennäisesti ”tavalliselle kansalle” suunnattu tuki valuu lopulta talouseliittiin kuuluville konsulteille, sijoittajille ja pankkiireille. Poliittinen eliitti tekee palveluksia rahaeliitille saadakseen rahaeliitiltä vastavuoroisesti tukea seuraavissa vaaleissa.

Ely-keskukset ovat vierittäneet skandaalissa kaiken vastuun yrittäjille sekä keskuksen omille alimman portaan työntekijöille. Asetelma kuitenkin palvelee erinomaisesti Marinin hallituksen globalistista politiikkaa, jonka päämäärä on kaataa suomalaiset pk-yritykset ja korvata ne ulkomaalaisilla monopoleilla.

Lähde: Yle

Ely Hallitus Konkurssi Korko-orjuus Koronavirus Koronkiskonta Kotimaa Mika Lintilä Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin Talous Talousromahdus Tuula Haatainen Työ- ja elinkeinoministeriö Velka Velkaelvytys Yhteiskunta Yrittäjyys

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  PK-yritysten tappaminen, perusoikeuksia rikkovien lakien läpi ajaminen koronaverukkeella, ja ihmisten vapaaseen elämään tottuneisuuden muuttaminen liikkumis- (lue: kulutus)- kielloilla, jotka tapahtuvat liki kaikissa maissa yhtäaikaisesti, ovat vain uuden järjestelmän sisäänajoa. Se järjestelmä taas ajetaan läpi ilmastoverukkeella ja tulee olemaan sosialistinen totalitarismi.

 • joku

  Vastaa

  Konkurssiin koko Suomi Oy!

  Liberaalit ovat opettaneet, että valtion sabotointi on hyväksyttävää tilanteessa jossa valtion ajama politiikka sotii omia mielipiteitä vastaan. Liberaalit ovat myös opettaneet, että ulkomaalaiset ajavat aina omien kansalaisten edelle. Ulkomaalainen saa kaiken ilmaiseksi.

  Lisää velkaa vaan. Tämä nostaa veroja jossain tilanteessa joka lisää eripuraa ulkomaalaisten ja kantisten välillä. Tämä lisää sekasorron riskiä ja jakaa länsimaita yhä lisää. Tämä taas romahduttaa länsimaat entistä varmemmin.

  Toinen vaihtoehtoehtoinen polku on diktatuuri tai sosialismi yhdessä massiivisen sensuroinnin kanssa missä velkoja ei makseta. Tämä johtaa jossain vaiheessa moraalirappion kautta romahdukseen.

  Lopputulos on kaikissa skenaarioissa sama. Sekasorto, ”sissisota” ja lännen romahtaminen ja rahajärjestelmän uusiminen jollain aikavälillä.

  Veikataan, että ”iloinen” 20-luku koettelee oikeasti vuosina 23–25. Massiivisen laman rakentuminen ottaa pari vuotta. Mutta sitten kun se lähtee liikkeelle, sitä on äärimmäisen vaikea pysäyttää.

 • Eikka

  Vastaa

  Silloin kun koronavirus tuli Suomeen jäädäkseen, ajattelin että jos olisin vielä ollut vielä pienyrittäjä jolta asiakkaat katoavat ja liiketoiminta tyrehtyy, olisin heti hankkiutunut bisneksistä eroon hinnalla millä hyvänsä. Antamalla loparit kaikille, myynyt tai sanonut kiinteistön vuokrasopimuksen irti. Rahaa olisi palanut tietysti reilusti, mutta jo vuoden aikana tappioiden ja tulevien velanmaksujen summa olisi vienyt konkurssiin ja kymmenien vuosien velkavankeuteen.

  Ei Suomen valtioon voi luottaa, 90-luvun laman aikana valtio pelasti pankit, ei ihmisiä joista monet ajautuivat tekemään itsemurhan. Edelleenkin on ihmisiä, jotka maksavat silloisen hallituksen päätösten seurauksina langenneita velkoja. Jotkut vielä muistavat ’ tosi on ’ lausahduksen, jolla eräs pankki lypsi viimeisetkin markat kirstuunsa hyväuskoisilta ilman tunnontuskia, varmistaen eliitin etuja.

  ps. toisen maailmansodan aikana kerätyt kultasormukset päätyivät muualle, kuin sotakaluston ostoon, joten Suomen valtion harrastamalla kusettamisella on pitkät perinteet ja läheskään kaikki tapaukset eivät edes näe päivänvaloa.

 • Aatu

  Vastaa

  30-lukua edeltää 20-luku 😉

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Konsulttimafialla on ollut osaavat lobbarit.

 • Stallary

  Vastaa

  Tässä nyt ajetaan Sannan ja Marian unelmien marxilaista totalitääristä kommunismia, ei mitään uutta. 

  Kaikki on osa viherkommunistien globaaliin kommunistiseen internationaaliin tähtäävää suunnitelmaa, joka etenee hyvää vauhtia.

  Kiitos suomalaisille, jotka äänestivät kommunisteja.

 • Veijo Kare

  Vastaa

  …ja Suomen Yrittäjät ovat hiljaa, eiks nii?

 • Larisa Evstifeeva-Auraniemi

  Vastaa

  S.Marin sekä Antti Rinne sekä SDP jaVihreät sekä Vasemmistoliitto ajavat globalistin suunnittelma. Itse tmi yrittäjä ja sain valtion tukirahaa. Mutta jouduin lopettamaan yritystoiminta kun en kestä enää koronadiktaaturi. Jatkuvia määräyksiä ja käskyä demoralisoi ja häiritsee. Epäilen että Marin on maksullinen toimintaja joka edustaa maan ulkopuolisten tahon agenda ja intresit. Sama koskee hallinnon muita jäsentä

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Kieltämättä huomio on kiinnittynyt monesti parinkin hallitusnaisen tapaan ”kommunikoida”, silmät seisovat päässä, puhuu kuin robotti, ei vastaa kysymyksiin vaan toistaa agendaansa monotonisesti.

 • Epäsy

  Vastaa

  Sannaa lukuunottamatta nuo kaksi muuta omaavat mahdollisesti rokotteilla vaurioitetun hermoston ja siten epäsymmetriset kasvonpiirteet.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Itsellä ei ole velkaa euroakaan enkä ota y‑toimintaan. En työllistä muista kerta sen on samanlainen ansa. Vain y‑tunnuksella otan apuja.
  Siinä mallia muille
  Tamperelainen kuntavaaliehdokas
  https://Vuoden-tamperelainen.blogspot.com voitte antaa tukeanne jos näette että saattaisin ansaita äänenne. Päivitän blogia tässä iltapäivän aikana.
  Tampereen yrittäjien jäsen syksystä 2020 (58 v ajattelin tarkistaa mitä hyötyä siitä on, vielä en ole havainnut mitään hyötyjä)

 • Panu

  Vastaa

  Kannattaa äänestää puoluetta jonka tavoitteena on saada Suomi pois EU:sta. Tasapainon puolesta – IPU – för jämvikt.
  https://www.ipu.fi/ajankohtaista
  EU:ssa pysyminen vaikeuttaa Suomen kansaa ja Suomen taloutta entisestään ja Soros ehdottaa jo ikuista velkaa. Nyt tulevissa kuntavaaleissa on äänestettävä SUOMEN KANSAN ETUUKSIA JA TASA-ARVOA!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi