Varsinais-Suomen Sinimustat: Rikosoikeudellista vastuuikärajaa laskettava

Jaamme Sinimustan Liikkeen julkaiseman kannanoton.

Aktivismi

Turussa on jo pidemmän aikaa ollut ongelmana nuorten häiriökäyttäytyminen ja jengiväkivalta. Mikään ei tunnu tehoavan ja ongelma pysyy samana vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Siksi vaadimme, että rangaistuksia lähdetään koventamaan ja rikosoikeudellinen vastuuikäraja lasketaan 13 ikävuoteen.

Ongelma ei tosiaan ole uusi eikä se, että tekijät ovat lähestulkoon aina maahanmuuttajataustaisia.

Vuonna 2009 Turun Sanomat haastattelivat Hansakorttelin nuoria: ”Ne ovat sellaisia ulkomaisia 15-vuotiaita nuoria, jotka uhkailevat, varastavat ja pummaavat kaikilta rahaa, sanoo myös 14-vuotias Jenny, joka on menossa 13-vuotiaan kaverinsa Karoliinan kanssa elokuviin.”

Ja nyt Joulukuussa 2022 Yle kävi haastattelemassa Hansan nuoria: ”Sofia, 16, pelottaa liikkua yksin pimeään aikaan. Hän on kohdannut roadmanjengin kulkiessaan ystävänsä kanssa Runosmäen lähiössä. Me vaan käveltiin chillisti ohi, ja sitten joku huusi, että meillä on ase. Pelkään liikkua yksin. Pelkään, että joku käy päälle tai jotain vastaavaa.”

Sinimusta Liike on tähän mennessä nimennyt Varsinais-Suomesta seitsemän ehdokasta: Antero Kivisaari, Roni Nieminen, Ville Nurmela, Milka Ojala, Timo Rumpunen, Joona Välimäki ja Pauli Kaila.

Lähde: Sinimusta Liike

Aktivismi Kotimaa Politiikka Rikos Rotu Sinimusta Liike

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • JK

  Vastaa

  Turussa oli aikoinaan vuosina 2015–2016 erittäin hyvää katupartiotoimintaa.

  Ehkäpä tälle olisi jälleen kysyntää. Lähdetään ulkoilemaan, keskustelemaan ja tarkkailemaan samalla katuja.

  Kootaan suomalaisia miehiä yhteen pois virtuaalilaitteiden äärestä!

 • Kausaalisuus

  Vastaa

  Tuo mielipiteen perustelu jäi vähän ontoksi. Ei sillä että yhä nuoremmat syyllistyvät rikoksiin, mutta että perustelut ja toimenpiteet olisi myös hyvä tuoda julki. Vaikka ihan aikoinaan hyväksihavaittu koulukoti-järjestelmä.

  Ja sitten, rikoksista pitää olla rangaistustaulukot. Eli, jokainen joka lähtee rikolliselle tielle, tietää mitä siitä seuraa. Sen jälkeen rikoskierteen aloittaminen on huomattavasti harkitumpaa. Jos esim. aseellisesta ryöstöstä tulee ensimmäisellä kerralla vuosi koulukotia, niin kyllä se kummasti laimentaa intoa.

 • tymä

  Vastaa

  Ei mitään rikosoikeudellisten vastuiden alennuksia vaan neekerit ja ählämit joka iikka ulos maasta!!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi