Lukijan kynästä: Koronatyranniamielenilmaus Oulussa

Eri puolilla maailmaa pidettiin 20.3.2021 mielenosoituksia koronan varjolla tapahtuvaa ihmisten elämän kurjistamista vastaan; myös Oulu osallistui kansainväliseen tapahtumaan.

Aktivismi

Kello 13 Oulun Rotuaarilla pidettiin samanaikaisesti, samalla alueella useita koronatyranniaa kritisoivia mielenilmauksia. Osallistujat vaativat ihmisille valinnan vapautta rokotusten ja maskien suhteen. Rotuaarin mielenilmauksiin osallistui satakunta ihmistä ja kymmeniä ohikulkijoita jäi seuraamaan tilannetta sekä keskustelemaan osallistujien kanssa.

Lämmin kevätsää suosi tapahtumaa ja yhä useampi ohikulkija oli luopunut maskin käytöstä. Aiemmissa mielenilmauksissa olleita riidanhaastajia ei ollut juuri lainkaan ja keskustelut käytiin asiallisesti eri mieltä olevien kesken. Mahdollisesti mielenilmausta syrjemmältä tarkkailleet neljä poliisipartiota tai hiljaisen tukensa vain läsnä olemalla antaneet Soldiers of Odin ‑järjestön jäsenet rauhoittivat mahdollisten räyhääjien mielen.

Tilaisuudessa jaettiin useita satoja lentolehtisiä, joissa tiedotettiin sellaisista koronaan liittyvistä asioista, joista maan hallitus vaikenee. Rotuaarilla oli myös ”Koronateatterista” kertova infotaulu, jossa pyörivä tiedotusvideo herätti mielenkiintoa.

Tapahtuman alussa paikalla oli myös Oulun Kokoomuksen iskuryhmä käymässä kuntavaalikampanjaa. Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Juha Hänninen keskusteli lyhyesti mielenilmauksen osallistujien kanssa ennen kuin Kokoomuksen liiveihin pukeutunut kampanjaryhmä poistui paikalta.

Oulun koronarajoituksia kritisoinut tapahtuma oli onnistunut ja vastaanotto myönteinen. Tilaisuus päätettiin aikataulun mukaisesti kello 16 ja uusi mielenilmaus Ouluun on jo suunnitteilla.

Aktivismi Elinkeinovapaus Kokoontumisvapaus Koronavirus Kotimaa Liikkumisvapaus Lukijan mielipide Oulu Politiikka Sananvapaus Soldiers of Odin Ulkonaliikkumiskielto Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi