Suomi Herää ‑puhuja Terhi Kiemunki haastattelussa

Partisaani tavoitti kansalaisaktivisti Terhi Kiemungin haastattelua varten.

Aktivismi

Partisaani tavoitti Suomi Herää ‑tapahtumassa puheen pitävän Terhi Kiemungin haastattelua varten. Haastattelussa hän kertoo sekä itse tapahtumatunnelmista että poliittisesta toiminnasta niin Perussuomalaisissa, Kansallismielisten liittoumassa kuten perustamisvaiheessa olevassa puolueessa, jossa hän on mukana.

Pidät puheen tulevassa itsenäisyyspäivän Suomi Herää ‑tapahtumassa. Minkälaiset ovat ennakkotunnelmasi tapahtumasta reilu viikko ennen H‑hetkeä?

”Ensinnäkin kiitän järjestäjiä tavasta jolla on otettu vastaan kaikki osallisiksi haluavat tahot. Tämän tapahtuman ’kutsu saapua’ on ollut todella lämmin ja vastaanottava. Tämä on erinomaista jatkumoa sille yhteishengelle, jota on luotu kansallismielisellä kentällä jo jonkun aikaa.

Tapahtuma on taitavasti valmisteltu ja sen julkikuva on ammattimainen. Se on herättänyt positiivista kiinnostusta ja myös vastustajat ovat mainostaneet tapahtumaa kiitettävästi.

Vastustus valitettavasti saattaa kasvaa käsittämättömiin mittakaavoihin, jopa pääkaupunkiseudun sulkemiseen flunssaviruksen varjolla. En ainakaan itse ole antanut pelolle valtaa ja toivon että kaikesta pelottelusta huolimatta ihmiset lähtevät mukaan noudattaen tietenkin järjestäjien turvallisuusohjeita.”

Mitä puheesi tulee käsittelemään?

”Tulen käsittelemään kansakuntamme olemassaolon ja säilymisen perusasioita. Puhun siitä, miten maatamme vallataan ja kansakuntaamme alistetaan koko ajan kiihtyvällä nopeudella toisaalta kansainvälisen rahavallan voimalla, toisaalta kohtujen kautta.

Edeltävät sukupolvemme ovat rakentaneet meille maata omasta kansastaan huolta pitäen ja itsenäisyyden puolesta taistellen ylpeinä suomalaisuudestaan ja juuristaan. Nykysuomalaiset ovat valinneet johtajia, jotka antavat vastaanpanematta maamme ja uhraavat jälkipolvemme vieraille valloille.

Tahdon herättää suomalaiset taisteluun identiteettimme ja kulttuuriperintömme sekä taloudellisen itsemääräämisoikeuden puolesta. Tahdon lyödä nyrkin pöytään ja käskeä jokaisen lapsistaan välittävän isän ja äidin nousemaan vastarintaan, jotta jälkipolvillammekin olisi jotain minkä vuoksi elää.”

Olet Kansallismielisten liittouman puheenjohtaja. Mikä liittouman olemassaolon pääasiallinen tarkoitus on?

”Kansallismielisten liittouma rekisteröitiin noin kaksi vuotta sitten, mutta se alkoi muodostua jo muutama vuosi aiemmin. Meillä oli ollut jo jonkun aikaa koossa pieni ydinjoukko kansallismielisiä ihmisiä, joiden keskinäinen luottamus oli rikkomaton. Tuolloin Jyväskylän Soldiers of Odineiden keulahahmona toimiva Tero Ala-Tuuhonen otti yhteyttä yhteistyön merkeissä ja järjestimme tapaamisen kesällä 2017, tätä voidaan pitää kesäleiriperinteen alkamisena.

Alkuperäinen tavoitteemme oli saada aikaan kansallismielisten järjestöjen yhteistyöelin, jossa jäseniä olisivat järjestöt ja niitä edustamassa kunkin nimeämät henkilöt. Nimi ’Kansallismielisten liittouma’ viittaa tällaiseen keskusjärjestöön. Aika pian totesimme, että sellaiselle ei ehkä ole kuitenkaan käyttöä. Meillä oli aktiivinen ydinjoukko jossa oltiin tottuneita järjestämään tapahtumia sekä toimimaan yhdessä ja halusimme jatkaa. Pidän pitkäjänteistä yhteistyökykyä vahvuutenamme, me emme riitele titteleistä. Kun olemme asioista eri mieltä, keskustelemme ja tarvittaessa äänestämme lopputuloksen jonka jälkeen siitä ei enää narista.

Sääntöjensä mukaan ’Kansallismielisten liittouma on rekisteröity yhdistys, jonka tarkoitus on tarjota tavallisille suomalaisille politiikkaa kevyempi, ulkoparlamentaarinen tapa vaikuttaa kotimaansa asioihin sekä kannustaa suomalaisia positiivisessa hengessä kansallismielisyyteen yhteiskuntamme toimivuuden, yhteishengen, sisäisen luottamuksen, sisäisen turvallisuuden ja hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi.

Pyrimme luomaan laajan kansallismielisten ihmisten verkoston, joka tuo ihmisille uskoa tulevaan ja nostaa itsetuntoa sekä mielialaa. Suojelemme kansallista kulttuuria, luontoa ja suomalaista identiteettiä, sekä puolustamme kansallista itsemääräämisoikeutta ja kansallisomaisuutta.’

Pääasiallinen tarkoitus kiteytettynä on verkostoitua ja tarjota samanhenkisille ihmisille verkostoitumisalusta ja vaikuttamiskanava takertumatta epäolennaisiin pikkuseikkoihin. Osallistumme ja annamme tukemme muiden tapahtumiin sekä järjestämme tapahtumia joihin toivotamme avoimesti kaikki mukaan.”

Olet aikaisemmin ollut mukana Perussuomalaisissa jo aikana kun sekin oli vielä pienpuolue. Nyt olet mukana perustamassa uutta kansallisradikaalia puoluetta. Uskallatko jo kertoa, mikä tulee olemaan puolueen kilpailuvaltti äänien saamisessa, kun samoista äänistä kilpailee myös jo merkittävästi isomman koneiston ja brändin omaava Perussuomalaiset?

”Harva tosiaan ajattelee, että Perussuomalaiset oli hyvin vähän aikaa sitten pienpuolue. Moni nykyisistä äänekkäimmistä persuista on mennyt mukaan vasta vuoden 2015 tienoilla, tai jopa vasta nykyisen puheenjohtajan tultua valituksi johtoon. He ovat menneet ’valmiiseen pöytään’, kun kannatus on ollut vahvassa kasvussa ja Perussuomalaiset ovat olleet parlamentaarisesti monopoliasemassa kansallismielisten ääniharavana. Äänekkäät ’persu-uskovaiset’ pitävät kansallismielisyyttä jotenkin omana oikeutenaan. Heidän mielestään kaikkien suomalaishenkisten pitää äänestää ja kannattaa heitä ja jos joku on tästä eri mieltä, hän on kansanpetturi. He ’tuomitsevat’ mielivaltaisesti ihmisiä median ja vihervasemmiston pyynnöstä, mutta olettavat että nämä jäävät kohtelustaan huolimatta puolueensa äänestäjiksi. He kertovat olevansa ainoa vaihtoehto pelastaa Suomi suomalaisille, eikä muilla ole mitään mahdollisuuksia.

He eivät kuitenkaan huomaa että on paljon suomalaisia, jotka eivät hyväksy sitä linjaa, että kun muukalainen oppii kielen ja menee töihin, hänestä tulee suomalainen. Me tarjoamme äänestäjälle vaihtoehdon, joka lopettaa väestönvaihdon Suomessa. Valmistumassa olevassa puolueohjelmassamme ei ole kovin paljon yhtäläisyyttä Perussuomalaisten ohjelman kanssa, meillä on oma uskottava ohjelma ja linja. Toki sieltä löytyy asioita joissa kilpailemme samoista äänistä Perussuomalaisten kanssa, mutta myös asioita joista löytyy vaihtoehto vaikkapa Vihreiden politiikalle. Me kilpailemme äänistä siis ihan yhtä paljon muidenkin puolueiden kanssa, emme erityisesti Perussuomalaisten.”

Tulemmeko näkemään sinut ehdolla jo ensi kevään kuntavaaleissa?

”Harkitsen sitä vielä. Puolueemme ei todennäköisesti ole rekisterissä vielä silloin, mutta kuntavaaleissahan puoluetta ei tarvitakaan. Olisi kuitenkin hyvä olla useampia uskottavia ehdokkaita listalla, vaikka toisaalta Asyl Oulussa on näyttänyt, että kahdellakin ehdokkaalla voi tulla valituksi.

Jos en ole ehdolla, niin annan tukeni Seppo Lehdolle. Haluaisin todella nähdä hänet Tampereen kaupunginvaltuustossa, joka on yhtä suurta teatteria. Siellä lässytetään tuntikausia asioista jotka todellisuudessa on jo päätetty. Olen ollut mukana Tampereen kuntapolitiikassa yli kymmenen vuotta ja koen Tampereen olevan tavallaan menetettyä aluetta, jossa kaikki yritykset vaikuttaa asioihin ovat tuuleen huutamista.

Pelkäänpä että Tamperetta ja sen asukkaita ei enää pelasta vihervasemmistolaisen hallinnon tuhotöiltä kuin sotilasjuntan tekemä totaalinen vallanvaihto. Sen vuoksi en ole vielä ihan varma haluanko olla ehdolla tuohon teatteriin, ainahan on vaara että joutuu jatkamaan kivenä kengässä ja kapulana rattaissa taas seuraavat neljä vuotta.”

Aktivismi Haastattelu Kotimaa Politiikka Seppo Lehto Suomi Herää Terhi Kiemunki Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Suosi suomalaista

  Vastaa

  ”Tulen käsittelemään kansakuntamme olemassaolon ja säilymisen perusasioita. ”

  Ja juuri tästä asiasta pitääkin puhua. Nykyihmisillä on käsitys jostain ”vaaleanpunaisesta EU-hötöstä” eivätkä he tiedä mitään itsenäisen Suomen markka-ajasta. Saati muista miten asiat olivat silloin paljon paremmin. 

  No, toki kiina-rihkama puuttui mutta yritykset omistivat omat tuotantovälinensä. Joka tarkoitti että ihmisiä ei tarvinnut potkia pois jos ei ollut pariin kuukauteen töitä: Menot olivat minimisä. Ei ollut sähköveroa, ei siirtomaksuja. Eikä verprosenttikaan ollu kuin 11–14% vaikka tienasi reilun kymppitonnin. Rahan ostovoima oli niin suuri että helposti puolet palkasta jäi säästöön. Ja niillä säästöillä pystyi jo ostamaan rivarin tai rakentamaan omakotitalon. Lainan edellytyksenä kun oli 30% omarahoitusta. Ei onnistu nykypäivänä.

  Vielä kun kerrotaan miten noustaan vastarintaan globalisteja vastaan: Ostetaan tarvikkeet vain niistä yrityksistä jotka maksavat veronsa Suomeen. Se on se kaikkein tärkein asia johon jokainen yksittäinen ihminen voi vaikuttaa. Juuri muuhun ei yksilönä pysty. 

  Hylätään ne IKEA:t, Biltemat, Rustat jne. Siirretään rahavirrat/maksut OP:hen tai SP:hen. Danske ja Nordea tai Alansdbanken eivät maksa veroja Suomeen. Muutetaaan se tele-operaattori sellaiseksi joka niin ikään maksaa veronsa Suomeen. Ja energia hankitaan myös suomalaisilta toimijoilta.

  Nämä ovat tekoja jotka saavat ulkomaalaiset sijoittajat lähtemään pois Suomen markkinoilta. Jolloin vapautuu tilaa joko ostaa suomalisille entiset yritykset tai perustaa uusia. Mutta kaikkiaan talous elpyy. On hyvä muistaa että verottaja ottaa osuutensa tavalla tai toisella. Jos se ei saa osuuttaan yritysverotuksen kautta niin se ottaa sen tuloverotuksn kautta. Ja silloin se maksaa aina enemmän kuin joku euron kuukausimaksu tai se että ei ole täysin kattavaa kenttää kaikilla taajuuksilla. Mutta tilanne muuttuu aina massojen liikkuessa.

  Vanha sanonta:”Suosi suomalaista” on enemmän nykypäivää kuin silloin kun se julkistettiin. Nykyisin se kattaa parinvalinnakin.

 • Anonymous

  Vastaa

  Siis tukea Seppo Lehdolle? Tämä Kiemunki on selvästi Supon yhteyshenkilö ja Lehto on provokaattori joka takaa, että laajempi kannatus halutaan sabotoida.

  • Rahaa tyhjästä

   Vastaa

   Seppo L on vaatinut Karjalaa takaisin Naton avulla ja on arvostellut Venäjän hallitusta. Ei tiedosta historiaa. Tätä on jo yritetty 1920 länsimaitten tuella ja 1941 Saksan sotakaverina.
   Ainoa keino saada osa Karjalaa takaisin Suomen hallintoon on saada venäläiset uskomaan, että siitä on hyötyä Venäjälle ja Suomelle. Tämä ei onnistu nykyisillä Suomen päättäjillä, joten tyydytään tilanteeseen.

   • Seppo Lehto

    Vastaa

    Jopa kenraali Patton ymmärsi että USA kävi väärää sotaa viime sodissa, ehdotti että USA:n olisi pitänyt jatkaa Moskovaan asti
    Ei voi olla niin että vain ”suur-Russia” on sallittu toisten kansojen alueilla, mutta suomalainen Suomi ei Suomen alueilla
    https://Tartonrauha.blogspot.com
    Historioitsija Seppo Lehto

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Harhaiset maolaiskommunistit pekka kemppaisen tapaiset ikianarkistit ja punkfinland kommarit toki vastustavat viimeiseen sirppiin ja vasaraan Seppo Lehto ja selkeää Isänmaan Asialla linjaansa 😉
  Muut ymmärtävät miten Tampereen kaupunginvaltuusto ansaitsee Seppo Lehdon sanaisen arkun antia
  https://Kuntavaaliehdokas-2021-Tampere.blogspot.com

  Seppo Lehto kiittää julkisesta tuesta Terhi Kiemunkia ja haalii edelleen sitoutumattomien yhteislistalle muitakin ehdokkaita kuntavaaleissa 2021
  https://tampere-sitoutumattomien-yhteislista.blogspot.com/

  Ollaan yhteyksissä e‑mail: Vapaussoturi@gmail.com Kostona Kullervon kuin AKS:n miekka!

 • Sampo Kellomäki

  Vastaa

  Mitä mieltä Terhi Kiemunki on vaaliliitosta PS:n kanssa? Näin
  voisi äänestää Liittouman ehdokkaita ilman pelkoa, että äänet
  menevät hukkaan.

  Punaviherjuntan kaatamiseen tarvitaan abosluuttinen enemmistö. Siinä
  ei auta, että kansallismieliset hajottavat äänensä. Vaaliliitto
  huolehtisi siitä, että mikään ääni ei mene hukkaan ja Liittouman
  ehdokkaat voisivat mittauttaa kannatuksensa vaaliliiton sisällä.

  • Seppo Lehto

   Vastaa

   Joskus harmittaa, kun yleissivistys ei kouluajoilta eikä sen jälkeenkään riitä ymmärtämään miten vaaliliitto tehdään ja siihen ketkä sen voivat tehdä

   Valitsijayhdistykset voivat tehdä yhteislistan esim Valkoinen Tampere Vapaussota 1918 kuten minä ja puolueet keskenään.

   https://sitoutumattomien-yhteislista-tampere.blogspot.com/

   Yksittäinen henkilö ei voi tehdä vaaliliittoa puolueen kanssa, vain olla listalla joko sitoutumattomana tai puoluejäsenenä
   https://Kuntavaaliehdokas-2021.blogspot.com
   Seppo Lehto kuntavaaliehdokas Tampere

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi