Video: Leninin patsaan ehostus tervalla ja höyhenillä

Tervaus tapahtui sunnuntaina, jolloin kaupungissa järjestettiin myös kansallismielinen Kukkavirta-tapahtuma.

Aktivismi

Turussa sijaitsevan Lenin-patsaan päälle oli heitetty tervaa ja höyheniä.

Turussa sijaitseva Leninin patsas on jälleen kokenut kovia. Tällä kertaa massamurhaajaa kunnioittava teos sai päälleen tervaa ja höyheniä. Tervaus tapahtui sunnuntaina, jolloin kaupungissa järjestettiin myös kansallismielinen Kukkavirta-tapahtuma.

Patsas on saanut toistuvasti palautetta ihmisiltä, jotka eivät hyväksy massamurhaajan patsasta Suomessa. Viimeksi keväällä sitä koristeltiin hakaristein. Turun Sanomien mukaan patsas on yksi kaupungin töhrityimmistä ja vandalisoiduimmista taideteoksista.

Nyt koristeluoperaatiosta on ladattu verkkoon video seuraavilla saatesanoilla: ”Kävimme Turussa näyttämässä, että punainen saasta ei kuulu kaduillemme. Todistimme taas, että kansallismielisinä saamme aikaan paljon enemmän kuin lavalla rasisteista kiroilevat.”

Aktivismi Historia Kotimaa Politiikka Turku Vladimir Lenin Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Leninin johtama porukka tunnusti ensimmäisenä Suomen itsenäisyyden.
  ”Neuvosto-Venäjän bolševikkijohtaja Vladimir Lenin tunnusti Suomen itsenäisyyden, jolloin Suomen autonominen alue ei muodostunut osaksi Neuvosto-Venäjää ja myöhempää Neuvostoliittoa. Useimmat maat tunnustivat Suomen itsenäisyyden vuosina 1918–1919.”

  Ääriliikkeet ovat typeriä tulevat ne miltä suunnalta tahansa. Ääriliikkeet ja toisistaan poikkeavien kulttuurien sekoittuminen kaiken lisäksi kiihottavat toisiaan lisäämään rikollisuutta.

  • EV

   Vastaa

   Suomesta ei tullut itsenäinen, oltiin Neuvostoliiton talutushihnassa varsinkin sotien jälkeen, saatiin säilyttää maamme ja kansamme, mutta todellista itsenäisyyttä Suomella on ollut hyvin pieni aika historiastamme. Nyt olemme osa Euroopan liittovaltioprojektia ja lakejamme säädellään Brysselistä.

 • nimellinen

  Vastaa

  Leniniä ei missään nimessä pidä ylistää Suomen itsenäisyyden julistajana. Sillä ei yksinkertaisesti ollut vaihtoehtoja. Tuo heppu on ainoastaan vasemmistoliiton jeesus.
  Vallankumousta se yritti Suomeen itsenäisyyden jälkeen, täysi kommunisti, sanokoot kukakin ja mitäkin.

 • jeesusteluhan se on ratkaisu

  Vastaa

  Lenin siis tunnusti itsenäisyytemme sen jälkeen kun hänen toverinsa saivat pataan Suomen sisällissodassa ja vallankumous meni pieleen.Hän on kommunistijohtajana vastuussa kymmenien miljoonien venäläisten holokaustista.Itse olen ”äärioikeistolainen”(helvetin typerä sana mielestäni) koska jotenkinhan nämä raiskaukset ja terrori-iskut on saatava loppumaan.Omassa kaveripiirissäni tätä ei ymmärretä.No mikäs näiden ”normaalien” ratkaisu sitten näihin lieveilmiöihin on?Niin…ei mikään, kaivellaan vaan munia ja ihmetellään.Tuleva talousromahduskaan ei kiinnosta paskan vertaa, pitäs vaan päästä baariin dokaamaan, ettei ois tylsää! Kertokaapa te normaalit nyt vuorostanne, mitä olette tehneet yleisen turvallisuutemme hyväksi vuoden 2015 matutulvan jälkeen? Teille ei kelpaa katupartiot, ei katuaktivismit, eikä mikään muukaan.Kaikki järjestäytyminen on typerää kiihkoilua.

  • Ilmari

   Vastaa

   Lenin tunnusti Suomen itsenäisyyden 31.12.1917. Suomen sisällissota alkoi vasta 27.1.1918 eli mikään vallankumous ei ollut vielä mennyt pieleen. Kannattaisi tarkistaa ihan perusasiat ettei kirjoita ihan puuta heinää.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Ei ole äärioikeistolaisuutta tai ei edes oikeistolaisuutta, kun pitää rehellisenä oman kansan etua tärkeämpänä kuin vieraan kulttuurin tukemista.
  Näyttää siltä, että pakolaiseksi ryhtyy kulttuurin kehittymätön yksilö, joka ei tule toimeen edes omassa kulttuurissaan. Siksi pakolaisissa on terroristeja.

 • rottailua

  Vastaa

  Varsinainen rottajengi ollut asialla. Tällaiset rotat kuuluisivat saunan taakse vietäviin ja nirri pois!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi