A‑Studio kääntää poliittisen johdon tuottaman rasismin tavallisten suomalaisten syyksi

On pöyristyttävää, että vähiten rasistisia kulttuureja syyllistetään hieromalla valkoista syyllisyyttä päin naamaa. 

Kolumnit

Yle TV 1, maanantaina 7.8.2023, A‑studio, Miten kitkeä rasismi

Hallitus lupaa ryhtyä toimiin rasismin torjumiseksi. Mitä rasismille pitäisi tehdä ja mihin puolueet ovat sitoutuneet? Keskustelemassa kansanedustajat Mari-Leena Talvitie (kok.) ja Joakim Vigelius (ps.) sekä puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Virta (vihr.). Sadat ihmiset vastasivat Ylen kyselyyn rasismikokemuksista. Millaista rasismi Suomessa on? Studiossa THL:n tutkimuspäällikkö Anu Castaneda ja kotouttamisen asiantuntijakonsultti Aziza Hossaini. Juontajana Petri Raivio. #yleastudioohjelmatekstitys (suomi) 35 min. Linkki ohjelmaan.

Yle takoo nyt kun rauta on kuumaa ja puhuu ”rasismista” puhumasta päästyään. Olisi voinut luulla, että viime viikon ”rasismitutkimuksen” ruotiminen riittäisi. Mutta ehei, uusi viikko ja uusi rasismikeskustelu tyyliin lyö lyötyä. Verkossa tähän ollaan valmisteltu Ylen agenda-uutisella Kokemuksia rasismista

Mielenkiintoisena ajatuskokeena voisi olla A‑studion lähetys, jossa vieraiksi kutsuttaisiin maahanmuuttajataustaisten pahoinpitelemiä ja raiskaamia ihmisiä puhumaan rasismista. Meidän väärän kuninkaan painajaismaailmassa maanantaiseen lähetyksen tuoleille oli kuitenkin istutettu odotetusti suomalaisvihamieliset rasistit Anu Castaneda ja Aziza Hossain sekä kansansa pettäneet vihreiden Sofia Virta ja Kokoomuksen Mari-Leena Talvitie. Näiden muukalaisten suosijoiden aisankannattajana toimi avuttomalla puolustuskannalla ollut perussuomalaisten Joakim Vigelius, jolle näyttää olevan mahdotonta ymmärtää, että vihollisen yksipuolisesti määrittämillä säännöillä pelaamalla ei voi kuin hävitä. 

Suomalaisvihassaan ohjelma on jo A‑studionkin mittareilla omaa luokkaansa. Ohjelma todistaa Kahden minuutin vihan muuttuneen Ylessä yli puolen tunnin vihabakkanaaliksi. Tämän kertaisesta myrkyllisestä coctailista oli vastuussa toimittaja Petri Raivio.

Ohjelmaa katsoessa tuli ainoastaan mieleen, että Ylen masinoima yksipuolinen ”rasismikeskustelu” ei ole mitään muuta kuin avointa moralistista herjaa kantaväestöä kohtaan. Tietynlaisesta valikoidusta rasismista puhuminen on suora hyökkäys suomalaisia vastaan, joiden legitiimiä etnistä ja kansallista etua halutaan demonisoida ja syyllistää.

Entä se rasismi? Rasismi on pitkälti etnisen ryhmän säilymisen ja intressien suojelua. Pakkomonikulttuuristetussa yhteiskunnassa se tarkoittaa etnistä nollasummapeliä. Sitä harjoittavat kaikki populaatiot paitsi länsimaiden valkoiset. Siksi on pöyristyttävää, että vähiten rasistisia kulttuureja syyllistetään hieromalla valkoista syyllisyyttä päin naamaa. 

A‑studion inserttiin haastatelluiden ulkomaalaisten röyhkeys jaksaa sekin ihmetyttää. He tulevat tänne kansan enemmistön kutsumatta ja kiitokseksi purevat syöttävää kättä. Afrikassa ja Aasiassa olisi ennen kuulumatonta, että sosiaaliturvaa hyväksi käyttävät muukalaiset alkaisivat vielä kiitokseksi syyllistää kantaväestöä. Länsimaisessa pellemaailmassa tämäkin masokismi on mahdollista. 

Miksi ei haluta puhuta petoksellisen poliittisen eliitin maahan päästämistä etnisistä nurkanvaltaajista, jotka ovat rodullisin perustein murhanneet, raiskanneet ja ryöstäneet suomalaisia yli kolmekymmentä vuotta? Vähissä ovat vastakkaiset tapaukset, jonka senkin ääneen sanominen luokitellaan valtamediassa ”ennakkoluuloja vahvistavaksi” rasismiksi. Toisin sanoen rasismia on, mutta sitä harjoittaa poliitinen eliitti ja sen suojeluksessa olevat maahantunkeutujat.

Mitä taas tulee yksilöiden tasa-arvoon, juuri kehitysmaalaisia suositaan mm. työnhaussa erilaisilla kiintiöillä ja vähemmillä vaatimuksilla. Oma lukunsa on pääkaupunkiseudun asuntopolitiikka, jossa maahanmuuttajat ovat aina etusijalla köyhiin suomalaisiin nähden. Nämä vakavat esimerkit jos mikä ovat sitä niin sanottua todellista rakenteellista rasismia.

Mikä on tämän yksipuolisen, propagandistisen ja avoimen suomalaisvihamielisen rasismi-keskustelun tarkoitus? Halutaanko sillä ärsyttää kiehumispisteeseen saakka joitakin suomalaisia, jotta he suuttuisivat ja syyllistyisivät lopulta johonkin hölmöön väkivaltaan? Sen avulla voitaisiin taas kiristää suomalaisvihamielisiä lakeja.

Perussuomalaisille voisi ehdottaa, että Yle palauttaisi ohjelmiinsa takaisin edes kommenttimahdollisuuden, jotta toimittajat näkisivät vihdoin kuplansa ulkopuolelle.

Tärkeintä tässä kaikessa loiskiehunnassa on se totuus, että rasismi Suomessa on tuotettu ilmiö:

”Suomessa ei ollut rasismia ennen kuin somalit tulivat”

-Raimo Ilaskivi, Helsingin kaupungin entinen pormestari

Lähde: Yle Watch

Kolumnit Kotimaa Politiikka Rotu Väestönvaihto Yle Watch

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Puolueeton

  Vastaa

  On myös piilorasismia. Suomeen halutaan halpatyövoimaa suoraan rehellisesti tunnustaen orjatyövoimaa, kun oman maan väestö ei enää halua elättää kasvavaa rikastuvaa poliittista eliittiä.
  Tämä piilorasismi on eliitille nykyisen siirtolaispolitiikan salattu perusta.

 • Joonas

  Vastaa

  Täysin SAMAA mieltä!!!! Ennen en ollut, mutta nyt olen Somali- vihamielinen!!!!

 • TT

  Vastaa

  Yle käy nyt raivokasta taistelua oman rahoituksensa puolesta persuja vastaan ja on löytänyt rasismista oivan olkinuken ja leiman, jolla voi lyödä vastustajiaan. Kansa on aivopesty kavahtamaan ”rasismia” valikoidun historian opetuksen avulla. Valitettavasti iso osa kansaa ei ymmärrä pelin luonnetta ja irtisanoutuu tästä muka rasismista ja sitoutuu kannattamaan itsetuhoista antirasismia, jonka poliittinen, taloudellinen ja kulttuurinen ja mediaeliiti Suomessa on asettanut virallisen valtakunnanideologian asemaan. Kaikki yritykset soittaa hälytyskelloja Suomen heimon säilymisen puolesta leimataan rasismiksi. Suomen maaperä on jo lähtökohtaisesti vihitty tulevan eurooppalaisen seka- ja orjakansan käyttöön. Tämän törkeän ääriajattelun edustajat ovat niin röyhkeitä ja itsetietoisia, että kuvittelevat kaikkien olevan tuhoaatteen puolella ja pöyristyvät, jos joku ei halua olla tässä suomalaisuuden tuho-ohjelmassa mukana edes passiivisesti.

 • pöh

  Vastaa

  Nää jatkuvat lasten ja nuorten ryöstöt, pahoinpitelyt ja nöyryytysryöstöt on rasismia pahimmillaan.Siinä maahanmuuttajat joukolla käy aina suomalaisten 1–2 yleensä nuoremman lapsen kimppuun, tietysti kuvaten kaiken sossun maksamilla puhelimillaan.
  Ruotsissahan sitäkin on ollut jo varmaan vuosikymmenen.

 • Määritelmien muutos on kovassa vauhdissa

  Vastaa

  Rasismin määritelmää on myös törkeesti höllennetty. Nykyisin kaikki negaatio matuja kohtaan vaikka tekisivät mitä rikoksia tahansa yms ja päädyt arvostelemaan heitä siitä syystä olet rasisti näiden suvakkikuspäiden mukaan. Ei semmoinen ole oikeesti mitään rasismia.

 • Tekijämies

  Vastaa

  ”Rasismi” suojaa suomalaisten perimää, joten mitä väärää siinä on?

  Edelleen, THL:n rahoitusta on välttämätöntä leikata ja ohjata nämä ruskettuneet toimituspäälliköt ja asiantuntijakonsultit Afrikkaan nauttimaan kultamunien vieraanvaraisuudesta. Näin Suomi eheytyy!

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Minun mielenterveyttä ei Ylen tuottamat paskaohjelmat rasita. En ole ainakaan 10 vuoteen Ylen tuottamaa roskasisältöä seurannut. On paljon parempi olo kun ei seuraa tuon kirotun punakanavan tuottamaa törkyä. Valtio ei voi ihmisiä pakottaa katsomaan tai muuten seuraamaan jonkun kirotun vasemmistomedian tuottamaa saastaa, ja sekös noita valetotuuden levittäjiä haittaa, ja se on ihan oikein että haittaa!

 • Lydia

  Vastaa

  Tampereen Ratinassa koettua:
  Istuin odottelemassa kaveria ja näin kuinka suomalainen iäkäs laiha mummo selkä vääränä tonkii kauppakeskuksen roskiksia.
  Samaan aikaan jäätelökioskin edessä olevilla penkeillä syö noin kuusihenkinen perhe. Pulskia ja lihavia oli lapset.
  Pään peittävään huiviin ja pitkiin kaapuihin sonnustautunut henkilö syötti ja juotti. Välillä haettiin jostakin lisää syötävää.

  Kyllä oksetti katsoa sitä näkyä. Kaikki siis tapahtui samaan aikaan. Otin siitä kuvankin.

  En ole noissa ostareissa käynyt enää. Mun puolesta saa ruskettuneet säkeissään vallata ne paikat.

 • somalit on orjakauppiaskansaa ja pahimpia rasisteja mitä maa päällään kantaa

  Vastaa

  Älkää hyvät ihmiset katsoko tuota punaviherkommareiden tuottamaa saastaa. Ylen ja mtv:n uutiset sekä ”ajankohtaisohjelmat” olleet itsellä boikotissa jo ainakin 10 vuotta. Samoin kommareiden pää-äänenkannattaja Hesari.
  Pelkästään esim. A‑studion toimittajat, vieraat ja asiantuntijat saavat pelkällä olemuksellaan aikaan sellaisen inhoreaktion, että ei mitään pelkoa, että jäisi tuota paskapropagandaa pitemmäksi aikaa seuraamaan. Täysin kuplassa eläviä idiootteja jokaikinen.
  Eihän tuota soopaa pysty katsomaan kuin muistisairas vanhus, kyseenalaistamaan kykenemätön puusilmä tai heikkoälyinen. Pysyyt verenpaineet mukavan alhaalla, kun skippaa koko propagandapaskan ihan tyystin.

 • Aksu

  Vastaa

  Suomen koko kansa vain yhden miljoona kaupungin väkimäärä. Omasta kulttuurista ja kielestä pidettävä tiukasti kiinni, jottei meille käy kuin inkkareille aikoinaan. En halua olla osallinen kulttuuriensulatusuuniin, jossa meitä armotta hävitetään.

 • anonyymi

  Vastaa

  Tässä linkki A‑studion jaksoon ”Rasismi Suomessa”. https://areena.yle.fi/1–63937739

  Ehkä olisi ollut parempi, jos Vigelius ei olisi osallistunut ohjelmaan. Jos vain suvakit ja kansanpetturit osallistuvat, ohjelmat muuttuvat vieläkin epämiellyttävimmiksi. Keskusteluohjelmat, joissa on altavastaajana yksi suomalainen muiden ollessa kansanvihollisia, ovat vihollisille viihdettä ja suomalaisen teurastus televisiokameroiden edessä houkuttelee yleisöä. Ei kannata ruveta marttyyriksi. Ei anneta sitä iloa viholliselle. Toimia voi muutenkin.

  Ennenvanhaan televisio, radio ja lehdet olivat ainoita joukkoviestimiä. Nyt niiden monopoli on netin ansiosta murtunut. Ei tarvitse mennä televisioon ottamaan turpiinsa. Ei tarvitse puhua Hesarin toimittajalle mitään. Kansallismielisen sanoman pitää ohittaa valtamedia ja tavoittaa yleisö muilla keinoin.

 • J.K.

  Vastaa

  No olihan mun katsottava tää A‑Studion jakso:

  Kuulkaamme heitä, ketkä Suomessa kokemuksistaan tässä kauheassa valtiossa, mihin YLE:n Ahjo oli saanut satojatuhansia [sic] vastauksia.

  • Adham Youssef (englantilais-egyptiläinen lakimies) puhuu paskaa. Ei ole mitään merkitystä itselleni että maksaa veroja ja käyttäytyy. Opettelisi suomea, ettei tule väärinkäsityksiä. Suomalaiset rasistelleet kuulemma ählyydestä.

  • Eve Lääts (virolainen sosiaalityöntekijä) on virolaisena saanut maksun kun ryssitellään ja muuta. Tunnen eestiläisiä, joten paskaa puhuu hän heidänkin mielestään. Suomalaiset rasistelleet aksentista.

  • Sara Mahmoud (sekasikiö koulutusalalta) on sudanilaisen isän ja suomalaisen äidin testikappale kuka puhuu hyvää suomea. Suomalaiset rasistelleet häntä koko elämänsä pigmentistä.

  • Sadelinja Larimo (opiskelija) kenet on adoptoitu Kiinasta, on hänkin saanut myös jonkinlaisen korvauksen esiintymisestä. Ei ole mitään väliä itselleni, onko kauko-idästä. Itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia heidän kanssaan. Suomalaiset rasistelleet häntä vinosilmäisyydestä.

  • Evans Andrew (yrittäjä terveydenhuoltoalalla) kenellä riittää pigmenttiä ja haastattelu olisi vaatinut tekstityksen. Suomalaiset rasistelleet häntä epäpätevyydestä.

  • Edward Morrow (matkailualan yrittäjä) Pohjois-Irlannista. Vaikuttaa saaneen hänkin korvamerkityn palkkion lähtiessään Ylen tekemään sekametelisoppaan. Suomalaiset rasistelleet häntä valkoihoisuudesta ja kaljusta päästä sekä parrasta.

  JNE.

  Rasismia kasvattaa varsinkin valtamedia. Ei kannata katsoa koska suomalaiset rasistelevat Vihreiden Sofia Virran mukaan Suomessaa 63% on rasisteja sekä kansallissosialisteja ja muissa maissa luku on olevinaan keskimäärin vain 30%.

  En usko pätkääkään tähän luontodokumenttiin, mitä asiaohjelmaksikin kutsutaan.

  Perussuomalainen oli ainoa kellä oli vähän fiksua asiaa. Muut olivat erittäin sydämistyneitä rasismiin.

  • anonyymi

   Vastaa

   ”Sadelinja Larimo (opiskelija) kenet on adoptoitu Kiinasta, on .… Suomalaiset rasistelleet häntä vinosilmäisyydestä.”

   Ihmettelin etunimeä. Se onkin onneksi Sadelilja. Hänen silmiään voi katsella täällä:
   https://www.säveliä.fi/muusikot/larimo-sadelilja-sopraano

   Ovatko A‑studion mahdollisesti vielä järjissään olevat toimittajat tarkoituksella ylirasisteeraamassa.

 • GLGL

  Vastaa

  Viimeaikoina on ollut joitakin merkkejä siitä, että mätv3 olisi ottamassa pientä etäisyyttä idealismiin ja lapsellisuuksiin. Ehkä mainostajilta on tullut palautetta.

  mätv3:n toimitusjohtaja Leppänen on virkannut: ” Me ja minä täällä MäTV:llä keskitymme siihen, että teemme MäTV:stä mahdollisimman hyvän ja että jatkossakin tarjoamme sisältöjä suomalaisille.”
  Tulkitsen tämän siten, että woke ja muu pasha poistuu kuvioista ja kanavan sisältötarjonta ”aikuistuu”

 • Suomalaiset kärsii kollektiivisesta Tukholman syndroomasta, jota ylläpidetään pakkoruotsin ja ruotsalaisten sepittämän "Suomen Historian" avulla

  Vastaa

  Suomi on maa, jossa siirtolaiskolonialistinen eliitti haukkuu alkuasukkaita ”rasisteiksi” kun alukasukkaat ei tykkää siitä kun siirtolaiskolonialistit valtaa alkuasukkaiden maan ja tuhoaa alkuasukkaiden kulttuurin.

  Persutkin pitää suomalaisten kulttuurin tuhoamista hyvänä asiana ja ruotsalaista herrakansaa suomalaisten pelastajina. Persut palvoo englantilaisia, saksalaislaisia, amerikkalaisia ja juutalaisia koska englantilaiset, saksalaiset, amerikkalaiset ja juutalaiset on samanlaisia kolonialistisikoja kuin ruotsalaisetkin.

  Suomalaiset alkuasukkaat kärsii Tukholman syndroomasta. Suomalaiset suhtautuvat kulttuurinsa tuhoajiin ja kielensä raiskaajiin pelastajinaan. Suurin suomalainen on Carl Gustav Emil Mannerheim, sadistinen sodomisti joka ei edes suostunut puhumaan saastaisina pitämiensä suomalaisten alkuasukkaiden kieltä.

  Suomalaiset alkuasukkaat on rasisteja. Suomalaiset alkuasukkaat pitää itseään huonompina kuin Läntisten ”Sivistys-kansojen” edustajat. Sivistys-kansoiksi suomalaiset luokittelee kolonialistiset valtiot jotka on tuhonneet ja alistaneet alkuasukkaita samaan tapaan kuin ruotsalainen sivistyskansa on alistanut ja nöyryyttänyt suomalaisia alkuasukkaita.

  Partisaanin rasistisuus tulee ilmi siitä, että Partisaani pitää valkoisia siirtolaiskolonialisteja parempina kuin suomalaisalkuasukkaita ja Partisaani tämän takia leikkii suomalaisten olevan valkoisia siirtolaiskolonialisteja ruotsalaisten ja amerikkalaisten tapaan vaikka oikeasti suomalaiset on valkoisten kolonialistien uhreja samaan tapaan kuin irlantilaiset, intiaanit, aboriginaalit, saamelaiset ja afrikkalaiset.

  Partisaani vihaa ja häpeää Suomea ja suomalaisia ja siksi Partisaani koittaa tehdä suomalaisista jotain muuta kuin mitä suomalaiset oieasti on. Tosiasia kuitenkin on, että suomalainen saa tehtyä itsestään valkoisen kolonialistisian ainoastaan muuttamalla Amerikkaan, Australiaan tai Kanadaan.

 • Toista 10 kertaa "natsit on tuhmia ja jutskut on viattomia" päästäksesi taivaaseen

  Vastaa

  Tässä videolla Italian ”äärioikeistolainen” pääministeri Giorgia Meloni kertoo minkä takia afrikkalaiset tunkee Eurooppaan ja ketä me saadaan kiittää tästä maahanmuuttajien tulvasta: https://www.youtube.com/watch?v=q‑C8ogD6E8c

 • Nimetön

  Vastaa

  Suomalainen pullamössö ei tee asialle mitään koska se ei lue lehdessä ja siihen ei tule lupaa poliisilta. Sen täytyy olla totta koska se tulee telkkarista ja muista ”luotettavista” lähteistä. Ryssää sensijaan sopii vihata senkin edestä. Yhdysvallat on olemassaolonsa aikana pommittanut maan tasalle puolta kehittyvää maailmaa milloin milläkin tekosyyllä median meille kertomilla oikeutuksilla ja kansa hurraa. Nyt kun lähi-itä ja Pohjois Afrikka on tuhottu niin nämä insinöörit ja lääkärit ovat tulleet tänne arvostelemaan ja vittuilemaan Suomalaisille. Kiittäkää jenkkejä tästä vitun sonnasta. Somalit ovat oma lukunsa, toki Amerikka on niitäkin terrorisoinut mutta Somalit ei tule juttuun kenenkään kanssa. Saavat kaiken tarjottimella ja kiitokseksi ilkeävät vinkua saatana.

 • Mikko W

  Vastaa

  Aikaisemmin ennakkoluulot suojeli aika pitkälle ihmistä erilaisilta petoksilta ja huijauksilta.
  Nykyään ennakkoluulot tulkitaan nopeasti rasismiksi ja samaan aikaan erilaiset huijaukset menevät helpommin läpi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi