Yle Watch: Tosiasioita venytetään kun Yle toimii liberalistisen länsi-ideologian etuvartiona

Jaamme Yle Watchin julkaiseman kannanoton.

Kolumnit

Yle uutisoi vuoden alussa tutkimustalo IROResearchin tekemästä nettikyselystä, jossa arvioitiin suomalaisten luottamusta eri uutismedioihin. Ylpeydestä pakahtuvassa jutussaan Suomalaisten luottamus Ylen uutisiin on kasvanut entisestään Yleisradion toimittaja Miia Gustafsson kirjoittaa:

Tuoreen tutkimuksen mukaan Ylen uutiset ovat Suomen luotettavin uutismedia. Peräti 85 prosenttia suomalaisista luottaa Ylen uutisiin.

Edelliseen, vuonna 2021 tehtyyn tutkimukseen verrattuna nousua on parin prosenttiyksikön verran. Etenkin 30–44 ‑vuotiaiden keskuudessa luottamus Ylen uutisointiin on kasvanut.

Nettikyselyn pitäminen relevanttina mielipidetutkimuksena on kysymys sinänsä, mutta tästä huolimatta on luultavaa, että kyselyn tulos vastaa suurin piirtein nykyistä asenneilmastoa riippumatta kysymysten johdattelevuudesta ja ikäryhmien painotuksista. Joka tapauksessa tulos on hätkähdyttävä, sillä meillä median ideologisoituminen, uutisten tarkoitushakuinen valikoivuus ja kansalaisten indoktrinaatio eivät poikkea juuri mitenkään muista länsimaista, joissa luottamus tiedotusvälineisiin on jo pitkään ollut jyrkässä laskusuunnassa. 

Suomalaisten suhtautuminen poikkeuksellisen luottavaisesti kaikkiin virallisiin auktoriteetteihin ja instituutioihin kuten Yleen on vain korostunut parina viime kriisivuotena. Kun maailma alkaa käydä tuuliseksi valtakeskusten shakkipelissä, suuri osa kansalaisista luopuu epävarmuutta ylläpitävästä kriittisyydestään ja heittäytyy mieluummin lapsenomaisella luottavaisuudella valtiovallan ja sen mielipidetehtaiden helmaan. 

Luottamuksessa voi silti olla kyse osittaisesta optisesta harhasta, sillä valtaosa Ylen seuraajista kuuluu suuriin ikäluokkiin, jotka kuvittelevat valtiollisen uutismedian olevan edelleen pelkkä uutisfaktojen kertoja, jota se oli vielä 1980-luvulla. Toki silloinkin kansa ymmärsi Ylen oleva jossain määrin puolueellinen ja asenteellinen, mutta eri näkökulmille, ”narraatioille”, annettiin silti aivan eri tavalla tilaa kuin nykyään. Ei tarvitse kuin kuunnella Yle Radio Suomen Pyöreä pöytä- keskusteluraatiin valittujen pelkkien punaliberaalien yksimielisyyttä tai katsoa A‑Studiota, jossa näennäisen erimieliset keskustelijat pysyvät tiukasti tietyn kehystetyn narraation sisällä. Suurten ikäluokkien sijaan Yle ja valtiovalta kokee ongelmalliseksi nuoret, joita ei ole kyetty houkuttelemaan ”arvovaltaisten” tiedotusvälineiden taikapiiriin. Siksi Ylen luottamusbarometri-uutisen loppupuolella  todetaan vähemmän yllättävästi, että ”mediataloissa ollaan hyvin huolissaan nuorista ja heidän median käytöstään”. Isosiskovaltio haluaa selvästi takaisin laumastaan karanneet potentiaaliset ajatusrikolliset.

Nuorten pienempi luottamus Yleen ja valtamediaan johtuu todennäköisesti siitä, että he seuraavat muitakin tietolähteitä kuin kriittisyydessään laiskistuneet demarieläkeläiset. Materialistisessa apaattisuudessaan elävät suuret massat eivät enää erota faktoja narraatioista, joita he pitävät totena vain siksi että valtiollinen media esittää ne. Siksi Yle voi kaikessa rauhassa kertoa eteenpäin mitä räikeimpiä kansainvälisten uutistoimistojen suoltamia valheellisia agendauutisia. 

Viime aikojen törkein esimerkki Ylen lähdekritiikittömästä ulkomaan uutisoinnista on juttu Texasin ampujan käyttäytyminen viittaa äärioikeistolaiseen motiiviin, jossa viranomaisiin vedoten uskotaan Dallasissa ostoskeskuksessa kahdeksan ihmistä tappaneen miehen olleen valkoisen ylivallan kannattaja. Jos toimittaja Sari Taussi olisi tehnyt pienen nettihaun, hänelle olisi paljastunut pian, ettei tekijä ollut valkoinen, vaan meksikolainen maahanmuuttaja Mauricio Garcia. Olennaisen tiedon poisjättämisessä on silti tuskin kyse toimittajan laiskuudesta, vaan siitä, että hän todella haluaa Amerikan isojen uutismedialähteiden tapaan uskoa, että tällaisissa tapauksissa asehullun täytyy olla valkoinen. Tämä taas siksi, että se sopii kuin nakutettu läntisen median pitkään jatkuneeseen valkovihamieliseen agendaan.

Texasissa tapahtui samoihin aikoihin toinen joukkoväkivallan teko, josta kertoo Yle uutisessaan Useita ihmisiä kuoli, kun autoilija ajoi bussipysäkille Texasissa. Tässäkin tapauksessa toimittaja ei julkaise tekijän nimeä ja valokuvaa, sillä ne olisivat paljastaneet New Yorkin Timesin ”maahanmuuttovastaiseksi” leimaaman tekijän olleen 34-vuotias meksikolainen maahanmuuttaja George Alvarez. Tapaukset ovat jatkoa Amerikan valtamedian vuonna 2013 alkaneelle kampanjalle, jossa mustan jengirikollisen Trayvon Martinin itsepuolustukseksi surmannut hispaano George Zimmerman kuvattiin järjestelmällisesti ja poikkeuksetta valkoiseksi. Jo tuolloin Yleisradio oli globaalimedioiden kanssa mukana samassa valkopesuprojektissa, jonka Yle Watch paljasti moneen otteeseen.

Suomalaiset mediajätit Yleisradio ja Helsingin Sanomat eivät viime kädessä seuraa minkäänlaista kansallista tai objektiivista uutispolitiikkaa, vaan ne on synkronisoitu täsmälleen Amerikan esikuvien vetämän linjan mukaisiksi. Kun Amerikan juutalaisten kiistattomasti hallitsemat suuret mediatalot väärentävät rikollisten etnisyyden ja syyttävät projisoiden tekijöitä vielä ”uusnatseiksi”, tämä narraatio kerrotaan maamme mediajättien toimesta täsmälleen samanlaisena. Näin uutisrintamallakin Suomessa halutaan olla osa lännen yhtenäistä Vastuullista mediaa.

Valtamedian ilmiselvä propaganda ja valheet on suunnattu pääasiassa passiiviselle vaalikarjalle, alamaisille, jotka kerran neljän vuodessa antavat legitimiteetin yhä merkityksettömäksi käyneelle näkyvälle vallalle. Uutistoimituksissa kyllä tiedetään, että heidän läpinäkyvät puliveivauksensa eivät mene läpi pienelle vähemmistölle, mutta tämä ei huolestuta valtamediaa, koska kiusallisia valheenpaljastajia ei päästetä julkisuudessa ääneen paitsi ellei kyse ole karikikatyyrimaisista olkiukkohahmoista.

Venäjän ja Naton väliseksi konfilktiksi kehkeytynyt Ukrainan sota on vain kiihdyttänyt läntisten mediatalojen agendajournalismia, sillä vihollisuuksien tunnustaminen on ikään kuin oikeuttanut kansalaisten silmissä propagandan, demonisoinnin, hyödylliset valheet ja yksipuoliset narraatiot. Länttä hallitsevalle manageriaaliselle luokalle sota onkin ollut onnen potku, sillä se on saaneet puolelleen sille aiemmin vihamieliset yhteiskuntakriitikot ja aktvistit. 

Tällä hetkellä huomattava osa globalismin vastustajista hyväksyy kansojensa intressit jo ajat sitten pettäneen liberaalileliitin hegemonian välttämättömänä pahana, koska he toivovat Venäjä nitistämisen ratkaisevan ainakin lännen akuutit ongelmat. Ajatuksena on, että kun ensin on hoidettu median eksistentiaalisena uhkana rummuttama Venäjä, voitaisiin sen jälkeen muina miehinä jatkaa transhomotuksen ja kansanvaihdon vastaista taistelua, ymmärtämättä, että mahdollisen ”totaalisen voiton” myötä ylikansallisten eliittien johtamasta lännestä on tullut niin vahva, etteivät mitkään kansalliset liikkeet voi sitä enää uhmata saati kukistaa. 

Yksiniittisen valtmedian lietsoma sotahysteria on saanut monen vilpittömät nationalistitkin pauloihinsa, sillä kukapa voisi hyväksyä Venäjän loukkauksen kansallista itsemäärämisoikeutta vastaan, siitäkin huolimatta, että Ukraina ei ole itsenäistymisensä jälkeen ja varsinkaan 2000-luvulla ollut millään mittarilla suvereeni valtio. Länsimaiden  establishmentille median vihanlietsonta sopii, sillä näin siihen kohdistuvaa oikeutettua protestiaaltoa voidaan kanavoida Putinin Venäjään. Nyt kansa seisoo ainakin sodan ajan lähes yhtenä rintamana petoksellisen eliittinsä takana. 

Suomessa luottamuksesta järjestelmän tiedotukseen kertoo Ylen vankistunut asema, vaikka vielä muutama vuosi sitten maastamme löytyi huomattava joukko kansalaisia, jotka sättivät sen läpinäkyvää propagandaa. Tänään Ylen manipulaatiota ja yksipuolisia narraatiota ei koeta ongelmaksi varsinkin silloin kun ne koskevat Naton ja Venäjän välistä epävirallista sotaa. 

Yle ei tietenkaan ole ainoa eikä edes pahin sotapropagandan levittäjä, sillä etenkin iltapäivälehdet julistavat päivittäin lööpeissään mitä uskomattominta spekulointia ja demonisointia Venäjän predidentti Vladimir Putinista. Herrasta voi olla mitä mieltä tahansa, mutta on jokseenkin sairaalloista, kuinka monomaanisesti Mediapoolin sertifioimat iltapäivälehdet ennustavat Putinin ja Venäjän romahtamista päivittäin. Kyse ei ole muusta kuin George Orwellin Vuonna 1984 ‑kirjan kahden minuutin vihasta, joka suunnataan helpoimpaan mahdolliseen kohteeseen. Esimerkiksi Iltalehdessä Putin on päälööppinä joka päivä paitsi lauantaisin, jolloin etusivun täyttää nuori blondi. Toimituksessa on todennäköisesti ajateltu perheenisiä, jotka tekevät viikonloppuostoksensa suurissa tavarataloissa. 

Suomen mediatilanne on pitkälti sama kuin Ruotsissa. Siellä sotahysterian keskellä päänsä kylmänä pitänyt kansallismielinen portaali Nordfront kertoo psykologisesta sodankäynnistä, jolla maan iltapäivälehdet pehmittävät tavallista svenssonia.  Nordfrontin selonteossa paljastui, että 303:n päivän tutkimusjaksona Venäjän presidentti Vladimir Putin mainittiin lööpeissä Expressenissä yhteensä 297 kertaa ja Aftonbladetissa 281 kertaa. Nordfrontin mukaan Putinin lapsellisen yksipuolinen demonisointi ei eroa mitenkään Donald Trumpin vastaisesta yksiäänisestä mediakampanjasta. Kontrolloidun median tilanne on aivan sama kuin Suomessa, sillä myös Ruotsissa valtiovalta on estänyt väestöä pääsemästä venäläisille uutissivustoille voidakseen itse päättää, miten Venäjä suhtautuu sotaan. 

Valtavirran tiedotusvälineitä puolustelevat ns. tolkun ihmiset väittävät, että ne ovat infromaatiolähteinä luotettavampia kuin niihin kriittisesti suhtautuvat vaihtoehtomediat. Heidän silmissään vaihtoehtoiset kanavat ovat jo kategorisesti aina väärässä, jonka vuoksi kaikki vallitsevaa narraatiota horjuttava fakta-aines leimataan joko putinistiseksi propagandaksi tai salaliittoteorioksi, joita kannattavat vain itsestään liikoja luulevat ”itsenäiset ajattelijat”. Näin omahyväinen asenne on sikäli vaarallista, koska siinä sinänsä kannatettava maalaisjärkisyys korruptoituu ennen pitkää hallitsevan yhden totuuden kritiittömäksi kannattamiseksi. 

Ylelle yhden totuuden ylläpitämisestä on tullut niin tärkeää, ettei sen Facebook sivuille pääsee enää kommentoimaan uutisia ja ohjelmia. Kun tällä viikolla teki mieli kommentoida A‑studiota ja A‑talkia, se olikin tehty mahdottomaksi, koska kommentointimahdollisuus on näköjään kaikessa hiljaisuudessa poistettu. Suurelle yleisölle Yle ei ole tietenkään kertonut muutoksesta mitään. Luultavasti kommenttiosion poistaminen on tapahtunut korona-hypen ollessa kuumimmillaan. Jotta ohjelmakritiikit eivät jäisi vain kirjoittajan korvien väliin, julkaistaan ne nyt tämän kirjoituksen yhteydessä:

Yle TV 1, keskiviikko 3.5.2023 klo 21.05 A‑studio 

Ukrainan presidentti Zelenskyi teki yllätysvierailun Suomeen. Mikä oli vierailun anti? Studiossa vieraileva tutkija Ilmari Käihkö Aleksanteri-instituutista ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Mitä uusista tiedoista Nord Stream ‑kaasuputkien räjäyttäjätahosta pitäisi ajatella? Vieraana hybridiosaamiskeskuksen johtaja Jukka Savolainen. Miltä Zelenskyin vierailu Nato-Suomeen näyttää Venäjän vinkkelistä? Studiossa johtaja Markku Kangaspuro Aleksanteri-instituutista ja vanhempi tutkija Sinikukka Saari Ulkopoliittisesta instituutista. Juontajana Petri Raivio. #yleastudio HD ohjelmatekstitys (suomi) 40 min. Linkki ohjelmaan

Amerikan ja Naton ulokkeena Suomessa toimivan hybridiosaamiskeskuksen rehvakkaan oloinen johtaja selitti propangandistin varmuudella, kuinka kaasuputkien räjäyttämisen takana eivät voi olla ketkään muut kuin venäläiset. Hybridiosaamiskeskuksen johtaja Jukka Savolaisesta näkee heti päältä, että hän ei ole eri seikat huomioon ottava tietoteoreettinen fundeeraja vaan poliittinen agitaattori. 

Rasvanahkaisena vanhana kapiaisena Savolainen toisteli Venäjän syyllisyyttä kuin ärtynyt krapulainen, vaikka tarkkaavainen katsoja huomasi välittömästi, että hän sulki muitta mutkitta kaikki ilmeiset vastaevidenssit, josta mm. Yle Watch on kirjoittanut eri lähteisiin perustuen. Hän esimerkiksi vaikeni sopivasti Pulitzer-palkitun tutkiva toimittaja Seymour Hershin väitteestä, että USA oli todennäköisimmin kaasuputki-iskujen takana. Todellinen sarvikuono olohuoneessa koko ”keskustelussa” oli se, että Venäjä on vaatinut YK:lta puolueetonta kansainvälistä tutkimusryhmää selvittämään räjähdysten alkuperän ja syylliset. Kummallista kyllä länsimaat eivät ole tähän suostuneet ja mediassa tästä täysin perustellusta vaatimuksesta on vaiettu samaan tapaan kuin vuonna 1943, jolloin Saksa perusti puolueettoman tutkimusryhmän venäläisten tekemistä puolalaisupseerien murhista Katynissä 1940. 

Koko ohjelma oli yhtä propagandistista yhden totuuden riemujuhlaa, kun lännen asiamiehet- ja naiset Hybridiosaamiskeskuksesta ja Ulkopoliittisesta instituutista pääsivät taputtelemaan toisiaan olkapäille.

Yle TV1. torstai 4.5.2023 klo 21.05 A‑Talk 

Ukrainan presidentti Zelenskyi kiertää Eurooppaa. Saako Ukraina tarvitsemansa tuen ja miltä sodan tilanne näyttää? A‑Talkissa asiantuntijat Tampereen yliopiston professori Pami Aalto, entinen Suomen Moskovan suurlähettiläs René Nyberg, Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-ryhmän johtaja, everstiluutnantti Simo Pesu ja Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari. Juontajana Sakari Sirkkanen. #yleastudio HD ohjelmatekstitys (suomi) 39 min. Linkki ohjelmaan.

A‑talk ylitti jopa eilisen A‑Studion kuorolaulun mitä tulee mielipiteiden ja ”totuuksien” yksiäänisyyteen. Sotamoodiin ohjelmoiduille suomalaiskatsojille syttyi tuskin lamppu päässä edes silloin kun ex-suurlähettiläs, länsimielisten Venäjälle aikoinaan lähettämä USA:n asiamies, René Nyberg, sätti suu vaahdossa Venäjän tv:n keskusteluohjelmia, joissa kuulemma toistetaan omaa narratiivia sokeasti. Hetki oli pysähdyttävyydessään huvittava, sillä juuri samaan Nyberg syyllistyi pää punaisena itse. 

Nybergin itsereflektion puute tuo mieleen Yle Areenan podcast-sarjan Näin minua manipuloidaan, jonka seitsemäs jakso Kuinka suojautua propagandalta? käsitteli valtiollista mielipidevaikuttamista. Koska elämme Suomessa, järkevänä lähtöoletuksena on, että kriittinen näkökulma sotapropagandaan liittyisi valtiovaltamme ja valtamedian harjoittamaan manipulaatioon. Toive oli turha, sillä ohjelma käsittelee pelkästään Venäjän propagandaa, jonka vaikutus suomalaisiin on olematonta. Ylipäätään keskustelu ohitti maamme establishmentin propagandan kokonaan ikään kuin sitä ei olisi olemassakaan. Tätä samaa hurskastelevaa linjaa edusti Nyberg koko A‑talkin (kamala anglismi muuten!) ajan.

Puhtaasti ideologisin vaikuttimin toimivan Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari ei kyennyt samanmielisten keskustelussa juuri muuhun kuin Nybergin komppaamiseen. Konformistisena kympin tyttönä tunnetulla Saarella ei ollut mitään omaan sanottavaa ja hän toisteli lähinnä Yhdysvaltain neokonservatiivien sotaisaa ideologiaa. 

Presidentti Volodymyr Zelenskyin Suomen vierailu oli hyvin näyteltyä sirkusta alusta loppuun. Kun läpikorruptoituneen maan johtava vaeltava juutalainen tulee klovnin elkein kylään, niin senhän tietää, että pummausreissulla ollaan taas. Onhan verorahoistamme lapattu jo lähes miljardi euroa Ukrainan rahanpesukoneistolle eikä loppua näy, ”koska meillä on varaa”. Eikä neljänkymmenen tuhannen ukranaispakolaisen elättäminen sekään ilmaista ole.

Tällaisen taloudellisen ja sotilaallisen painolastin Suomeen saapumisen luulisi normaalissa maailmassa synnyttävän lukuisia kriittiisiä kysymyksiä. Pellemaailmassa on kuitenkin turha olettaa, että toimittajat ja A‑talkin asiantuntijat esittäisivät yhtäkään kriittistä kysymystä Zelenskyistä. Syy on aika selvä: atlanttisen Mediapoolin kaitsema valtamedia on monoliittisempi yhden totuuden Pravda kuin milloinkaan maamme historiassa. Jopa pahimpana suomettumisen aikoina lehdistö oli moniäänisempi. Silti toimittajat ja mediaan sinisilmäisesti luottava tuulipukukansa pilkkaavat perusteettomassa ylimielisyydessään 1970-luvun  tiedotusvälineitä ikään kuin nyt elettäisiin jotain aivan fantastisen upeaa vapaan tiedottamisen ja moniäänisyyden aikaa. 

Yle Teema, tiistai 9.5.2023 klo 21.00 Historia: Yhdysvallat ja holokausti (12) 

36. 1938 – 1940. Saksa hyökkää Puolaan, jossa asuu yli 3 miljoonaa juutalaista. Yhdysvallat pitää vielä kiinni tiukoista pakolaiskiintiöistä. HD ohjelmatekstitys (suomi) 52 min. Linkki jaksoon ja sarjaan. 

Amerikasta ja Englannista natsimania kopioitiin 1990-luvun alussa Suomeen, koska vasemmistoliberaalin hegemonian hallitsema Yle halusi olla osa ”läntistä arvoyhteisöä”. Katsojan kannalta sarja ei tarjoa historiatiedollisesti mitään uutta, kuluneet natsit ja holohöpötys liitetään vain amerikkalaiseen kontekstiin. Tällä kertaa peräti kuuden ohjelman ajaksi.

Yle TV1, maantai 8.5.2023 klo 19.00, Tom Jones (12) 14

Löytölapsi. Palatessaan kotiin pitkältä matkalta hyväsydäminen herra löytää vuoteestaan poikavauvan. Kenen se on ja mitä vauvalle tapahtuu. Poika jääkin taloon ja saa nimekseen Tom Jones – tarina voi alkaa. HD 53 min. Ohjelman sivulle.

Varsinkin BBC:n politisoiduissa tv-sarjoissa juonikuvioita kaivetaan pussin perältä siten, että niihin voidaan ainakin historialliseen spekulaatioon nojaten liittää musta roolihahmo. Näkökulmaa vielä paisutetaan luomalla kuvitteellisesta mustasta sarjan keskeinen roolihenkilö. 

Pakkomielteisen egalitarismin nimissä aikamme brittisarjoissa syydetään häpeilemättä valkovihamielistä uudelleen kirjoitettua historiantulkintaa. Metodi on kuin suoraan vanhojen bolsevikkien pelikirjasta, mutta 2000-luvulle päivitettynä. Pahantahtoisen kieroa manipulaatiota, joka taitaa vielä upota osaan kansaan.

Yle TV1, maanantai 1.5.2023 klo 18.00, Yle Uutiset

Linkki ohjelmaan.

Totuudellisimpina aikona uutistenlukija Arvi Lind edusti vakautta ja yhteiskuntaan luottavaa totuutta. Valheen aikana hänen paikkansa on ottanut Matti Rönkä ja Pia Pasanen. Koska demarieläkeläiset eivät ole vieläkään heränneet vakaalta 1980-luvun unestaan, he haluavat uskoa ilmiselviin nykyvalheisiin, koska herääminen olisi epämiellyttävää. 

Samalla he ovat masokisteja, jotka tykkäävät siitä kun totinen Yle Domina Pasanen kurittaa ja kertoo, mihin tämän hetken ilmiöön olisi nyt varauksettomasti uskottava (”I believe in the Current Thing” ‑mentaliteetti). Pasanen onkin jonkinlainen ”tiedostavan” NPC-zombin arkkityyppi ja esimerkki kaikille lammaslauman konformisteille.

Yle Domina on vallantietoisuudessaan myös ylimielisen itsevarma. Tästä tarjoaa oivan esimerkin vapunpäivänä klo 18 tulleet tv-uutiset. Siinä oli uutisjuttuna kristinuskon vastainen liberaali puolalainen vaatetaiteilija Katarzyna Konieczka, joka haastattelun lopussa tölvi maansa nykyhallintoa ja kysyi vielä retorisesti, että eihän missään muussa maassa satujen kertominen kävisi päinsä julkisuudessa. Heti tämän jälkeen kuvaan tuli omahyväinen Pia Pasanen, joka kertoi pelkällä virnistyksellään, että ”siinäs näette katsojat, meillä täällä Ylessä puhutaan aina 100-prosenttisesti totta toisin kuin inhassa konservatiivisessa Puolassa, joten parempi luottaa vain meihin, sillä ettehän te kai mitään nazzeja halua olla”.

Lähde: Yle Watch

Kolumnit Kotimaa Politiikka Yhteiskunta Yle Yle Watch

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Plääh

  Vastaa

  YLE Watchin putinismi on jotain hämmästyttävää. Totta kai mediassa ykkösuutinen on sota. Valitettavasti Länsi ei edes halua kaataa putinia tai pilkkoa Venäjää. Muuten Ukrainaa olisi tuettu hartiavoimin. No siinäkin YLE petkuttaa kansaa.

 • otto suni

  Vastaa

  Erinomainen analyysi jälleen, kiitos! Ei mitään lisättävää vaikka totuus Ylestä onkin karmaiseva ja muistuttaa yhä enemmän Toisen Maailmansodan aikaista Saksan vastaista propagandaa!

 • Nimetön

  Vastaa

  Näitä itsenäisen ajattelun linnakkeita ei enää paljoa tästä maailmasta itärajan tällä puolen enää ole, kiitos Partisaanille tästä. YLE watch on todellinen aarre ja toivottavasti vastapuolen ihmisistä jokin osa kävisi lukemassa näitä juttuja siitäkin huolimatta että he ovat polarisoituneita ja yhden asian kannattajia. Voinen kompata täysillä kaikkea mitä tässä jutussa kirjoitetaan. Olkootten Venäjästä mitä mieltä hyvänsä niin kaikessa on aina toinen puoli. Korona oli pelottava esimerkki siitä kuinka meitä viedään (itseäni lukuunottamatta) kuin vanhaa vuohta narussa. Ei ihminen periaatteessa ole niin tyhmä kuin luullaan, mutta jos et ole tietoinen että on vaihtoehtoja plus että jos et omaa edes vähäistä englannin kielen taitoa niin ulkomaisen median tutkiminen on periaatteessa mahdotonta mikäli haluaisitkin löytää tietoa jota ymmärrät. Siksi olisi hyvä että näihin artikkeleihin törmäisi useampi jolta englannin kielen taito uupuu kokonaan. On hämmästyttävää huomata kuinka kritiikittömästi ihmiset nieleskelevät tietoa joka on klikkauksen päässä. Se uppoaa kuin veitsi voihin. Nämä viisaiden keskusteluryhmät joita ihmiset seuraavat illasta toiseen tarjoavat yhden näkökulman jossa toisiaan selkään taputtelevat Mika Aaltola/Pekka Toveri yhdistelmät tarjoavat Ukrainan menestystä kritiikittömästi vaikka vilkaisu muualle saattaa tarjota toisen näkökulman. Ukrainan voitto voitto on yhtä todellinen kuin joulupukki. Kun totuus paljastuu, media todennäköisesti lopettaa asiasta puhumisen ja tarjoilee Putinin juonia päivästä toiseen kyllästymiseen asti. Yhdysvallat keskittyy jo tulevaan kähinään Kiinan kanssa. USA on jo ehdottanut kulisseissa Ukrainalle keskustelua Venäjän kanssa mutta juutalainen piripää Zelensky ei tartu tähän vaan tapattaa viimeisenkin miehensä itä Ukrainassa vain näyttääkseen kaikille että rahaa ja aseita on saatava. Venäjä tuhoaa miehen ja asevaraston toisensa jälkeen ja kaikki Ukrainaan lähetetty apu vain viivästyttää väistämätöntä. 

  Blackrock ja suuret länsimaiset rahalaitokset hierovat käsiään odottaessaan että pääsevät riistämään Ukrainaa. Tästä ei hiiskuta sanallakaan vaan puhutaan demokratiasta ja Ukrainan vapaudesta. Ukrainan juutalainen johtaja on kieltänyt maasta kaikki muut puolueet ja media on tiukassa kontrollissa ja pienikin lipsahdus johtaa vangitsemiseen ja Ukrainan mitrovez tappolistalle joutumiseen. Totuudessa Ukrainaa ei auta mikään rahasumma tai aseapu tässä maailmassa. Päinvastoin näemme oman maailmamme sortuvan tämän painolastin alla. Ukrainan sotaa käsitellään kuin maailmassa ei aiemmin oltaisi sodittu ollenkaan. Tilanne on niin absurdi kuin sen voi kuvitella olevan. Yhdysvallat on yksin Irakissa tuhonnut yli miljoona ihmistä mutta tämä kaikki on tapahtunut demokratian nimissä. Sota on rauhaa ja tietämättömyys on autuasta. En nähnyt koskaan missään ehdotettavat että Yhdysvallat suljettaisiin kansainvälisen yhteisön ulkopuolelle tekojensa perusteella. Media pitää huolen siitä että kansa tietää kaikelle jenkkien tekemällä jonkin oikeutuksen. Ukrainan sota idässä on mittakaavassaan olematon jos vertaa USA:n sotaretkiin mitä tulee inhimilliseen kärsimykseen. Ryssä saa jonkin aikaa vielä ryskää Ukrainassa että pääsee edes lähelle uhriluvuissa.

 • Donk

  Vastaa

  Ylen ehkä eniten auktoriteettia omaava musiikkitoimittaja Pekka Laine sanoi Euroviisujen homotanssikilpailun jälkeisenä aamupäivänä Radio Suomessa, että eurooppalaisuus on konstruktio: ”Mitä on eurooppalaisuus tai eurooppalainen musiikki?” Se kenen leipää syöt jne. – ja Pekka Laine on valtavan ylipainoisesta, paisuneesta ruhostaan päätellen täynnä sitä perkeleen leipää.

  Muistatteko 2021 kesällä, kun musta Englannin jalkapallojoukkue ei voittanut finaalissa valkoista, välimerellistä Italiaa? Ylellä oli käsikirjoitus jo valmiina ”monikulttuurin” ilosanoman hehkutukselle, jota jouduttiin tappio jälkeen sitten kisastudiossa soveltamaan: ”…mutta kyllähän jokainen tietää, että Italia on näiden kisojen todellinen voittaja, kun mietitään tarinaa… heidän matkaansa näihin kisoihin.”

  • Topi

   Vastaa

   Muistan tuon. Toki Yle hehkutti Englantia, ei Italiaa – joka oli juuri voittanut Euroopan mestaruuden! Teitille sattui lapsus. Saattaa löytyä vielä Areenasta? Kyseessä siis vuoden 2020 EM-kisat, jotka pelattiin tappajanuhan takia 2021. Ylen ylipainoinen nainen ja lauma lispaavia ”miehiä” kertoivat finaalin jälkeen mistä muunsukupuolinen kana Yleisradion oppikirjojen mukaan pissii.

 • Pekko

  Vastaa

  Aina massoja on ohjattu ja tullaan ohjaamaan. Älä mene massojen mukana, paimenet ensin kerivät sinut ja kun kerittävä loppuu sinut teurastetaan.

 • gg

  Vastaa

  Hyviä esimerkkejä tuotu esiin siitä mitä pellemaailma tarkoittaa median näkökulmasta nykylännessä. Eli sitä että mainostetaan olevan vapaan sanan, mielipiteiden ja kaikista asioista avoimen diskuteeraamisen puolella mutta käytännössä on vain yksi totuus™. Ja jos et ole samaa mieltä yhden totuuden kanssa niin olet vähintään idiootti sekopää ja pahimmillaan suoranainen yleinen kansanvihollinen ja mahdollinen terroristi.

  Toki yhteen totuuteen kuuluu valta/geopolitiikan yhden totuuden lisäksi mm. homotus, ekotus, tasa-arvo ja matupolitiikat. Yksi totuus julistetaan ei vain yksinomaisesti pyramidin huipulta alas vaan lähinnä ns. suljettujen ovien takaa. Urapoliitikot, urajulkkikset yms. influensserit ovat pr hahmoja ja laina kasvoja niille jotka asioista ja linjoista oikeasti päättävät ja pystyvät päättämään. Toki tämä kaikki menee salaliittoteorioiden puolelle ainakin valtaosalle nykyajan eu nato who wef yk jne. uskovaisille suomalaisille. Ainoa totuus ja luotettava/kunnioitettava auktoriteetti nykyajan suomalaiselle on puhuva pää erikoisasiantuntijat, erikoiskomissaarit ja urapoliitikot. Ja toki julkkikset. 

  Eiköhän muutamassa vuodessa saada kiellettyä/sensuroitua Partisaaninkin kaltaiset sivustot eu:n, yk;n yms. suotuisalla painostuksella ja avustuksella. Kyseinen juttukin tuskin on vastaavien mahtiorganisaatioiden mieleen. Lukijahan voi saada aivan vääriä ajatuksia vastaavia juttuja luettuaan ja emmehän me halua että lukija saa vääriä ajatuksia yhtään mistään, emmehän. Koska demokratia, vapaus, veljeys, tasa-arvo ja oikeus velvoittaa.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ”Yle uutisoi vuoden alussa tutkimustalo IROResearchin tekemästä nettikyselystä, jossa arvioitiin suomalaisten luottamusta eri uutismedioihin. ”

  Osa vastaajista ei ehkä ole luottanut nettikyselyyn ja sen takia antanut ”oikeita” vastauksia. Mahdollisesti vastaaja voidaan yksilöidä ja tiedot jäävät ikuisiksi ajoiksi tietokantoihin. Vastaamatta jättäminen voi olla raskauttavaa ja ”väärän” vastauksen antaminen erityisen raskauttavaa.

 • TT

  Vastaa

  Voiko enää paremmin kuvailla Zelenskyi-kyykäärmeen hahmoa: ”Kun läpikorruptoituneen maan johtava vaeltava juutalainen tulee klovnin elkein kylään, niin senhän tietää, että pummausreissulla ollaan taas.”
  En tosin haluaisi naureskella, kun tietää ukrainalaisten ahdingon oman sekopäisen hallintonsa ja toisaalta venäläisen aggression välissä. Oli hurjaa seikkailupolitiikkaa Ukrainan länsimieliseltä johdolta olla tyytymättä Minskin sopimuksiin ja turvautua lännen ase- ja koulutusapuun, joka on osoittautunut vain ilmeisen tappion pitkittämiseksi tavalla, joka ei hyödytä ketään paitsi joitakin psykopaattisia teurastajia. Ukraina teki itsestään länsivaltojen moraalisen ja taloudellisen rappion kuuman romahduspisteen. Uusia itsemurhakandidaatteja kuten Suomi ilmoittautuu kuitenkin kaiken aikaa, joten USA:n ulkopolitiikkaa johtavat neokonservatiivit saavat lääkettä haavoihinsa, joita Ryssälä niille Ukrainassa tuottaa.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Yle Watch – taattua laatua.

  Silti, totuus tietenkin on, että ei ole oikeistoa, ei ole vasemmistoa, ei ole keskustaa. Kuten olemme nähneet, nämä ”demokraattiset” vaalit eivät muuta yhtään mitään, yhtään missään, koskaan.

  Koko ”Läntinen demokratia” on yhtä suurta sionistista petosta. Sionismi toimii näin: Petoksella.

  Me voimme analysoida asioita n:nteen potenssiin ja nostaa esille jos jonkinlaisia huoria jos jonkinlaisissa tehtävissä. Ei auta, ei vaikuta mitenkään isoihin asioihin. Ja vielä vähemmän pieniin asioihin .

  Me olemme totaalisen sionistisen hyökkäyksen kohteena ja tämän hyökkäyksen tavoite on, ei enempää eikä vähempää, kaikkien valkoisten kansojen ja valkoisten maiden tuho. Välietappeina ovat juuri nyt: massiivinen mustien maahanmuutto, valkoisten maiden talouden tuhoaminen, valkoisten maiden calkisten ihmisten syntyvyyden romahdus, valkoisten maiden johtajien huoriintuminen ja korruptio ja kirsikkana kakussa: Sota.

  Sionistille on samantekevää jos näennäisesti hänkin häviää esim. siinä, että köyhtyneestä maasta on vaikeampi saada rahaa irti. Tässä on suurin väärinkäsitys. Meidän pitää ymmärtää, että sionisti ei koskaan ajattele universaalisti muuta kuin yhtä asiaa: ”Onke se hyväksi juutalaisille?” Ja meidän köyhtyminen ja tuhoutuminen on aina ”hyväksi juutalaisille”, sillä sionisti ei ajattele universaalisti kenenkään muun hyvää kuin omaansa.

  Eli meidän tuhoutumisemme ja meidän maidemme tuhoutuminen on ”hyväksi juutalaisille”, sillä tuhon jälkeen he hallitsevat. Jos piditte Neuvostoliiton kommunismia ja kymmenien miljoonien ihmisten tapattamista sodissa, leireillä ja päivittäisessä Helvetissä nimeltä Sionistinen Neuvostoliitto niin unohtakaa koko juttu. Tulossa oleva Sionistinen Diktatuuri ei perlkästään tapa, se orjuuttaa, se nöyryyttää, se brutalisoi. Se hävittää kaiken kauniin, sillä Sionisti ei erota arvoja kauniin ja kammottavan välillä. Mikään ei kaunista, mikään ei ole rumaa, kysytään aina vain ja ainostaan: ”Onko se hyväksi juutalaisille?”

  Ja minä voin kertoa, mitkä asiat juuri nyt ovat ”hyväksi juutalaisille”:
  Huumehelvetit valkoisissa maissa, pienten lasten doktrinointi sukupuolenvaihtoon ja sitä kautta elämänmittainen helvetti jatkuvine silpomisineen, puuttuminen perhetraditioon eli perheet rikotaan, vanhempia ei saa tunnistaa, ei ole poikia ei ole tyttöjä, on vain sionististen helvetinkoneiden objekteja. 

  Tulee olemaan loputon sota, sillä sionismi vaaatii aina parhaiden nuorten miesten tapattamista erilaisissa loputtomissa feikkisodissa. Eivät ne sodat ole tärkeitä, valkoisten tapattaminen on tärkeätä. Katsokaa USA:n lähihistoriaa. Kuinka alhaiseksi voi maan johtio tulla? Kuinka surkeita perseennuolijoita sionismi voi tuottaa? Minäpä kerron. Sellaisia, jotka Madeleine Albrightin (tyypillinen Sionistiakka Suoraan Helvetistä) sanoin perustellusti tappoivat muutaman miljoonan irakilaista.

  Kun katsotte Läh-Idän valtioiden teurastusra ja kansojen teurastusta ja Loputonta Sionistista Helvettiä Lähi-Idässä, näette lähitulevaisuuden koko Läntisen Euroopan Sionistisessa NATO-yhteisössä. Ei kestä enää kauan, kun Niinistö saa lyijyarkkuja kotiin maailmalta. Siinä voi sitten seistä lentokentällä käsi sydämellä. Tulee verta pakkiin ja kuolemaa koteihin. Tulee Sionistista Hyvää.

  • Teemu

   Vastaa

   Ei raha, per se, ole se, mitä kansoista halutaan nyhtää. Rahaa he hallitsevat ihan laillisesti ja voivat tehdä sitä juuri niin paljon kuin lystäävät. He tahtovat meidän työvoiman ja meidän omaisuuden; he tahtovat jotakin konkreettista. He tahtovat orjatyövoimaa ja maksumiehiä. Suomi todettiin jo II maailmansodassa hyväksi maksumieheksi ja lypsylehmäksi.

  • Topi

   Vastaa

   Ei USA:ssa kenenkään ole tarvinut sotimaan toiselle puolella planeettaa lähteä Vietnamin-sodan jälkeen. Jos tahtoo ”demokratiaa & vapautta” lähteä jakamaan muillekin, niin se on ihan oma valinta kirjaimellisesti.

 • Yrjö

  Vastaa

  Hieno juttu! 10+++!

 • Topi

  Vastaa

  ”siitäkin huolimatta, että Ukraina ei ole itsenäistymisensä jälkeen ja varsinkaan 2000-luvulla ollut millään mittarilla suvereeni valtio” Voiko paremmin enää antaa syöttöä Putinin lapaan?
  Tällä perusteella kaikki Afrikan valtiot eivät ole suvereeneja valtioita.
  Onko se Anus Putkonen, joka kirjoittaa näitäkin juttuja?

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Ukraina ei todellisuudessa ole valtio ollenkaan ja vielä vähemmän itsenäinen valtio.

  • Helen West Haircut

   Vastaa

   No jos ajatellaan päin vastoin, niin millä kriteereillä Ukraina on ollut suvereeni valtio 2000-luvulla?

 • Yle maksukortille 2023

  Vastaa

  Kas kun eivät väittäneet että tutkimuksen mukaan 99% luottaa ylivoimaisesti eniten juuri ylen propagand…ei kun uutisiin. Yle watch ja monet muut on jo aikoja sitten paljastaneet miten YLE vääristelee kyselyjä ja tutkimuksia agendansa mukaiseksi. Edelleen löytyy kuvakaappaukset kuinka esimerkiksi taannoin ylen esittämä mikälie maahanmuuttajailta sai liikaa vääriä vastauksia kysymykseen ”Mistä johtuu suomalaisten maahanmuutto vastaisuus?” tms. Vaihtoehtoina oli esim ”Huonoista kokemuksista” mikä oli saanut reilusti yli puolet kaikista äänistä (oliko yli 70%). Toinen vaihtoehto mitä oli vastannut vain muutama hassu prosentti oli ”Ennakkoluuloista”. Kuvakaappauksista näkee miten minuutin aikana tuo yli 70% vaihtui ihan itsestään muutamaan prosenttiin ja ennakkoluulot-vastaus olikin yhtäkkiä eniten vastattu vaihtoehto.
  Pari viikkoa sitten kun joku paljasti että YLE on maksanut Twitterille yli 1000e kuukaudessa keltaisesta organisaatiomerkinnästä kuvakaappauksen kera, poisti YLE merkinnän kaikessa hiljaisuudessa ja väittivät että tyyppi valehtelee ja ettei sellaisesta ole koskaan maksettu. Edelleen kuvakaappaukset löytyy internet archive palvelusta mistä kuka tahansa voi tarkistaa asian. Sehän ei tunnetusti YLEä estä valehtelemasta. Ja nämä on vain muutama pieni esimerkki siitä miten tuo kansan verorahoja kuppaava punaviherlaitos toimii. Voi vain kuvitella mistä kaikesta muusta valehtelevat. Tämän perusteella uskallan väittää että Yle ei koskaan paljastaisi jos kävisi ilmi että vain vähemmistö enää luottaa siihen mediana.

 • Linapuppu

  Vastaa

  En lue yleä enää kuin satunnaisesti ja edustan Partisaanin suhteen hyvin vastakkaista ideologiaa. Minusta on käsittämätöntä, että joku vielä uskoo YLEen. Partisaanilla on hyvin paljon omiakin ongelmiaan, esimerkiksi älytön viha juutalaisia vastaan. Pelkäänpä, että joku tänne tuleva huomaa pakkomielteen juutalaisia vastaan ja ryntää saman tien YLEn syliin.
  Ihmisviha kuvottaa minua. Toinen ihmisryhmä, mitä täällä vihataan on HLBTIQ+ ‑ihmiset. Ehkä vielä tajutaan, että neoliberaalit käyttävät tämän ryhmän oikeuksia välineenä murtaa perinteisempiä kulttuureja, mutta sitä ei tajuta, ettei ne oikeudet näissä länsimaissakaan toteudu. Vaikeuksia siis ymmärtää ero nyanssien ja agendan välillä.

  • GLGL

   Vastaa

   ”mitä täällä vihataan on HLBTIQ+ ‑ihmiset.”

   Vaikuttaa siltä, että katselet niitä kuuluisia puita, vaikka pitäisi nähdä metsä. Ei täällä vihata LTBQ+, eikä edes erikseen mainiten VLSHM-ihmisiä (valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä), joihin tuntuu muilla areenoilla kohdistuvan animaalista vihaa. Ihmisten privaattien seksuaaliorientaatioiden politisoiminen ja aseellistaminen on se, mitä tässä useampikin taitaa vastustaa ja joskus jopa vihata. On se kumma, että noin yksinkertaista asiaa ei kommentoija Linapuppu ymmärrä. Kunnioitettavaa on kuitenkin, että kommentin mukaan ylen seuraaminen on vain satunnaista. Siitäkin voi vielä vähentää. Nolla on ihan tavoittelun arvoinen luku.

 • Pastori Mustapää

  Vastaa

  Kappas!
  Filippiineillä on suosiossa ”SannaMarin ’Ei kaikkea tarvitse yhdeltä ihmiseltä saada’ avioliitot”

  https://twitter.com/PiiaMetshonkal3/status/1658071962348920832?cxt=HHwWgIC9_cbq04IuAAAA

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi